AllmäntReceptTips

Recept: Toastburgare med mangosallad och limemajo


I fredags åt jag och Gustav något som var så HIMLA gott. Aldrig någonsin har jag ätit en burgare med mangosallad till så det var helt nytt. Älskar när man testar något gammalt i ny tappning. Gustav hittade ursprungligen det här receptet hos Jävligt Gott. Mycket är sig likt men vi har gjort om lite, bland annat själva burgaren + att vi bytt ut koriandern osv. Den här burgaren är ingen vanlig burgare, det är en toast-burgare och jag måste säga att jag verkligen gillade det tunnare, frasiga brödet istället för vanligt hamburgerbröd. Det blev en riktigt fräsch burgare som ni alla borde testa. Föredrar man kött är det ju bara att byta ut vegofärs till nötfärs 🙂


Ingredienser mangosallad:
1 mogen mango
1 näve coctailtomater
1/2 rödlök
3 små schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 kruka färsk basilika
Juice från 1 lime
2 msk olivolja
Salt

Ingredienser burgare:
400 gr formbar färs från Anamma
2-3 msk BBQ-sås.
Salt & peppar
+ valfritt bröd till toast.
+ valfria tillbehör som ost, avokado osv.

Ingredienser limemajon:
2 dl majonäs
Skal från 1 lime
Juice från 1/2 lime
10 färska myntablad

Kommentarer

  1. Elvira

    Asså åh! Jag vill också ha guldiga bestick men det känns som om de kommer bli förstörda. Hur har dina hållit sig? Var har du köpt dem?

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting