AllmäntRecept

Recept: Krämig tomatsås med quorn


Måste tipsa er om en riktig klassiker och favorit hos mig. En krämig tomatsås med quorn och pasta! Detta är verkligen en perfekt rätt att göra just med det man har hemma för pasta, quorn och krossade tomater; det har jag alltid hemma!

Ingredienser 3 portioner:
Quorn
Pasta för 3 portioner
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Sambal Oelek
Grönsaksbuljong
Matlagningsgrädde
Chilisås
Ketchup
Torkad Basilika
Torkad Oregano
Salt & peppar
Parmesan!!!


Gör såhär:
1. Stek quornbitar i lite olja, salt, peppar och någon annan valfri krydda.
2. Hacka löken och pressa vitlöken, stek den tillsammans med lite olja och sambal i en kastrull. Häll sedan i tomatkrossen och de övriga kryddorna + vispgrädden (så det blir extra krämig!).
3. När quornen är klar, häll i bitarna i tomatsåsen och låt dom puttra tillsammans på låg värme i minst 30 minuter för att smakerna ska binda sig ordentligt.
4. Sätt på pastavatten och koka enligt instruktionerna på paketet.
5. Servera tillsammans med parmesan, gärna i mängder hehe..

Detta blev verkligen överraskande gott, när jag hade ätit upp så bokstavligen slickade jag min tallrik ren haha.. Ni måste verkligen testa detta recept! Om ni vill ha tips om flera maträtter kan jag tipsa er om att gå in på kategorin ”Recept” här i bloggen, där finns massor av andra enkla och relativt snabba recept. Ni hittar kategorin HÄR!

Kommentarer

 1. Anonym

  Hej! Tänkte kolla om inte du kan göra ett inlägg där du tipsar om väskor som passar för skolan? Har precis börjat univeristet och letat som en galning efter passande väska men hittar ingen. Tack för en jätte bra blogg! 🙂

 2. MALIN

  Hej Andrea! Förlåt om du har svarat på denna frågan innan…. men hur gjorde ni med mobildata och surf när ni var i USA? Jag ska åka till NY i en vecka i oktober och jag skulle vilja köpa något kontaktkort där jag kan surfa obegränsat under tiden jag är där. Vore väldigt tacksam för svar!!! Puss

 3. Stina

  Hej Andrea!
  Jag tycker jättemycket om dig och dina sociala medier, har följt dig i flera år och tycker verkligen att du verkar vettig, jordnära och smart! Undrar bara om du börjar ”tröttna” på ditt jobb? Dels pratade du lite om motivationsbrist i podden men noterade även att detta inlägg är väldigt likt ett annat (då recept med kyckling), alltså texten i övrigt förutom receptet. Så tänkte fråga om hur du ser på framtiden, vad du vill göra karriärsmässigt osv?
  Obs frågar inte för att framtidshetsa eller ge dig prestationsångest/krav osv, tycker som sagt du verkar toppen och gillar dig och Mathilda skarpt!
  (obs nr 2 (haha) vill inte heller verka creepy som känner igen inlägget men har ganska bra text-minne!)

  kram!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting