AllmäntPodcastsTexter

Slutet gott, allting gott2013 <3 
2014 – 2015 <3
2017 <3 2018 <3 

I december 2013 kom vi på idéen att börja podda tillsammans. Vi hade bara känt varandra i fyra månader men som man brukar säga: är det rätt så är det lätt. Vi spelade in avsnitten med vår iphone och inspelningstiderna ägde rum under skoltid där vi antingen fick komma tidigare till skolan eller skolka från någon lektion som kändes onödig. Inte trodde vi då, där sittandes i Kunskapsgymnasiets kalla (ja kalla) lokaler att vi skulle hålla på med det flera år framöver, att vår vänskap skulle utvecklas väldigt fint och stort mycket tack vare podden, eller att vi skulle få så många, nya vänner genom podden. Inte hade väl vi då kunnat tro att podden skulle bli vår bebis som vi skulle älska så otroligt mycket.

Vi har alltid vetat om att podden någon dag kommer ha ett slut, att vi någon dag inte längre kommer att tycka att det är lika kul längre och att vi då kommer lägga den bakom oss. Det var väldigt, väldigt jobbigt för oss båda att inse att det började bli dags. Att komma till insikt med att man inte längre tycker att det är lika kul med någonting som man ändå älskar så högt. Förmodligen så har många av er redan lyssnat på veckans avsnitt men om ni inte gjort det, snälla gör det för jag vill verkligen att ni ska höra hur vi känner. Höra oss förklara varför vi väljer att lägga ner podden.

Så många historier vi delat, så många skratt, tårar och tankar. Tankar om barndomen, framtiden, skola, jobb, kärlek och vänskap. Så många timmar vi spelat in, så många timmar av vår uppväxt från tonåringar till vuxna. Det är så jäkla fint, det är så fint att det gör ont i mig. Detta fenomen, ett socialt medie som på många sätt kan ses som något på låtsas, har för oss och er varit så jäkla mycket på riktigt. Alla era mejl, alla era fina kommentarer. Alla ni som någon gång under dom här åren kommit fram till oss, tackat oss, hälsat på oss. Jag kan ärligt talat säga att våra livepoddar vi gjort under dessa år har varit något utav det roligaste jag gjort. Att få träffa alla er som lyssnat varje vecka har varit så enormt känslosamt och fantastiskt. När man får se ansikten, möta personer bakom alla dom siffror vi annars ser vecka för vecka – det är otroligt.

I denna sorg så känns det ändå rätt, för både mig och Mathilda. Det är dags för oss att göra någonting nytt, ta en ny riktning i livet och göra vad som känns bra. Exakt vad detta nya blir har vi ingen aning om. En ny hobby, ett nytt jobb, vi har ingen aning. Men vi vet att det är dags att vi släpper taget om vår älskade podd nu. Vi båda känner att det ska bli så skönt att sätta vår vänskap i det första rummet. Det har funkat hur bra som helst för oss att jobba tillsammans men det ska bli så skönt och kul att ses för att bara umgås, för att vi tycker om varandra och inte för att planera jobb.

Som vi säger i dagens avsnitt så tar inte podden slut idag. Vi kommer släppa tio avsnitt till och kommer lägga ner lagom till att podden fyller fem år. Vi kände att det skulle kännas allt för snopet och konstigt att vänta med att berätta, jag vet själv att jag hade blivit ledsen och besviken om en podd jag älskade la ner helt plötsligt utan förvarning. Jag hoppas verkligen att ni har förståelse för vårt beslut och att ni ändå är precis som vi, tacksamma och glada för dom här åren. Fan vad kul vi har haft det tillsammans. Nu har vi tio underbara veckor kvar och jag hoppas att ni är med oss då.

Vi vill ju avsluta detta så positivt som möjligt och därför kommer vi ha en livepodd i Göteborg den 24 November 14.30 på Svenska Mässan. Vi vill ha en livepodd i Stockholm också innan podden läggs ner men där har vi ännu inget datum eller lokal ännu, men vi jobbar på det! Snälla, snälla snälla ni. Kom och säg hejdå om ni har möjlighet att ta er till Göteborg och förbered er på gråt-och kramkalas.

 

PUSS OCH KRAM, SKUMBANAN <3

Kommentarer

 1. Ottilia

  Ni är grymma! ❤️ Helt sjukt att jag lyssnat på varje avsnitt från DAG 1! OCH dessutom inte tröttnat? Ni är så smarta och roliga, ni har gett mig så mycket skratt! Kommer sakna eran podd jättemycket, men stöttar er i erat beslut och jag tycker ni gör rätt! Nya möjligheter väntar på er!! Puss och kram skumbanan❤️❤️❤️

 2. Elina

  Åh, vad ledsen jag blir av att läsa det här!! 🙁 gud, verkligen the end of an era. Har tyvärr inte hunnit lyssna på senaste podden. Ni har min absoluta favoritpodd och jag är så glad att jag upptäckte podden för typ 1 1/2 år sedan. Så härligt med två så jävla smarta, roliga, vettiga tjejer!!?!?!! Ni får mig alltid att skratta för mig själv på mina skogspromenader. Ni har varit med mig genom depression, breakup, träffa en ny kille och vara nykär, resor examen, flytt och början av arbetslivet. Ni förstår inte hur mycket ni betyder för mig och många andra där ute <3 Jag är glad att jag hittat till era andra sociala medier – måste fortsätta följa er på andra sätt! Stor kram!!

 3. Johanna

  Vill bara tacka för alla dessa år! Ni har och är den överlägset bästa podden i Sverige, och att jag fått växt upp med er två gör mig otroligt glad. Tack igen för allt! <3

 4. Jasmine

  Men åh… Ni är helt fantastiska. Kan inte med ord beskriva hur mycket podden har betytt för mig och det är något så fint i att jag varje tisdag, sen 13 års ålder till 17, har haft er i lurarna. Jag har lärt mig så otroligt mycket från er under dessa år och jag vill bara tacka, från djupet av mitt hjärta. Det kommer kännas sorgligt att inte längre få notiser från podcast appen, som meddelar att ni släppt ett nytt avsnitt. Jag kommer verkligen sakna podden, sakna er. Men jag vet även att de finaste sagorna får ett slut. Tack för allt. När jag saknar att höra era röster kommer jag gå tillbaka och lyssna på mina favorit avsnitt. För det finns de många av. Puss och kram, skumbanan<3

 5. Stephanie

  Åh jag kommer sakna podden och er så himla mycket!!! Ni har verkligen varit en ljuspunkt, varje tisdag i fem år. Tack snälla för det <3

 6. Sandra

  Alltså ni är bäst, grät när jag hörde erat poddavsnitt och grät nu av ditt inlägg bara för att ni är så jävla bra och för att ni oavsett vad ni väljer att göra är så inspirerande!! Lycka till i framtiden, kommer sakna er varje tisdag, tur in har bloggar så man kan hänga med på ett hörn ändå <3
  puss & kram

 7. Läsare

  Men nej 🙁 bästa podden!! Första man tar upp på mobilen på tisdagmorgonen!! Ingen annan podd fått mig att skratta högt så många gånger!!

 8. Tove

  Poddisen kommer att fattas i poddvärlden<3 bästa ni<3 det behövs fler människor som er, och jag är så glad att jag har fått vara med er i fem år <3

 9. Emilia

  Vill verkligen TACKA er för den här podden! Den har gett mig så oerhört många asgarv och det är ER podd jag alltid startat det första jag gjort varje tisdag i några år nu. ”Var femte kvinna”-avsnitten fick mig även att förstå hur allvarligt läget för kvinnor både i Sverige och världen över har det och ni har verkligen hjälpt mig på min feministiska resa och fått mig att brinna för ämnet. Önskar er all lycka till i framtiden och ser verkligen fram emot att se vad den har att erbjuda er <3
  Puss och kram, skumbanan!

 10. Matilda

  Har följt er podd sen starten och är lika gammal som er och det har varit så kul att följa er när ni gått igenom liknande saker som gymnasiet, studenten och livet efter gymnasiet. Ni båda är så sjukt härliga personer och jag älskar verkligen podden! Känns så tråkigt att ni ska lägga ner, men det är absolut helt förståeligt. Tack för världens bästa podd!

 11. Sofia

  Jag började lyssna på podden när ni släppte var femte kvinna och har varit FAST sen dess! Det var också då jag ”lärde känna” er och nu är ni högt på influencer-toppen och några vars åsikter jag verkligen vill höra. Ni har lärt mig och inspirerat mig så mycket, bland annat gällande feminism och att äta mer vegetariskt. Var femte kvinna var faktiskt starten på mitt feminstiska uppvaknande! Ni satte liksom ord på mina tankar. Och alla skratt ni gett! Ni påminner så mycket och mig och min bästavän ❤️ Älskar när ni flummar iväg och skrattar sådär! Med det sagt så förstår jag helt ert beslut och tycker det är bra att nu gör det för er skull (även om jag sbsolut tycker kvaliteten är bra)! Tack och kramar ❤️

 12. Malin

  Jag kommer sakna så myclet att skratta tillsammans (det känns som att det är tillsammans) med er! Eller att känna mig berörd, upprörd, lycklig o ja alla känslor tänkas kan komma fram. Så många gånger på bussen eller tunnelbanan jag skrattat högt, alla gånger jag tvingat min pojkvän lyssna ikapp avsnitt när vi bilat Gbg-Stockholm och även han har släppt fram skratt åt era tokigheter, de gånger jag känt mig nere har era poddar alltid lyft mig, under mina promenader har ni funnits i lurarna, värvat vänner till att börja lyssna på er och de har alltid återkopplat med positiva reaktioner. Jag kommer sakna att inte ha er så nära längre. Även om vi aldrig sets så känns det som att ni är mina vänner, och även alla andra medlyssnare. Det är som att ni varit min sociala-medier-vänskapskrets. Det känns sorgligt att det tar slut men jag önskar er all lycka med det nya ni kommer ta för er, om det blir något nytt eller om det blir till att ha mer tid för privatlivet. MÅNGA kramar till er bägge!

 13. Jonna

  Stabil man är som börjar gråta. :’) Jag har så fina minnen till er podd! Särskilt en gång när jag satt på tåget på väg ner till Göteborg för att träffa killen jag är kär i. Vi hade inte setts på tre månader, jag var så sjukt pirrig och lyssnade på ert senaste ”best of”-avsnitt. Skrattade så mycket att jag grät, fick hålla in mitt garv så hårt att jag grät för att jag inte kunde andas och mannen bredvid mig såg allvarlig oroad ut hahah. Hur som, ni gör rätt i att följa ert hjärta, men en liten del av poddvärlden dör med ert sista avsnitt(dramatisk. <3). Kram!

 14. Johanna

  Det är verkligen så så så så såååååååå himla tråkigt att ni lägger ner podden men jag förstår er helt och fullt och stöttar er till 100 % i ert beslut. Jag kommer sakna att höra era ljuva stämmor och att skratta högt på löpbandet på tisdagar. Jag har seriöst varit påväg att snubbla på löpbandet för att jag har skrattat s mkt och då överdriver jag inte när jag säger det!! Det kommer vara sjukt tomt och jag har verkligen älskat er podd från start. Så häftigt att följa er resa, era väderingar och som ni själva säger hur ni har vuxit upp från tonåringar till vuxna personer. Vill bara ge er massa massa beröm för allt ni har gjort och TUSEN TACK för allt skratt, tårar, pepp, tankeställare och härliga stunder som jag har fått mer er i öronen. Jag hoppas verkligen att ni kommer göra något tillsammans igen för ni två är störtsköna tillsammans! Önskar att se Lill-Milly i dina vloggar, vore såå kul! Älskar er två tillsammans. PUSS OCH MASSA KÄRLEK! <3

 15. Emilia

  Åh jag lyssnade på avsnittet imorse och var nära till tårar när jag hörde er sitta och snyfta. Men jag tror på er, känner ni att det här är rätt så accepterar jag det till 100% även om jag självklart kommer sakna att lyssna på er varje vecka. Du Andrea och Mathilda, TACK snääääälla för alla dessa år. Du anar inte hur mycket det betytt för mig och massa andra. Alla gånger ni fått mig att skratta, tänka på saker och ting ur ett annat och bredare perspektiv, eller när ni gett mig möjligheten att få koppla bort mitt eget för en stund. Känns inte som att ett tack räcker för att tacka er för detta fina vi tillsammans, men speciellt ni har skapat. Tack, tack, tack för värdens bästa podd❤️❤️❤️ Puss & kram / från en tjej som minst varit med sedan avsnittet där Jermo (eller vad han heter) kommer in när ni poddar😄❤️

 16. Hanna

  Började påriktigt grååta när ni berätta om podden❤️Ni har gjort så jag skrattat såå mycket under dessa år och jag tycker verkligen ni har gjort det på bästa sätt, tack!

 17. Hanna

  Jag påriktigt började grååta när ni berättade om podden❤️ Vill bara säga att ni har fått mig skratta sååå mycket under dessa år och jag tycker att ni har gjort det så bra, tack!!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting