AllmäntSkönhet

Tips för friskare hår?

Mitt hår har svängt lite i kvalité under åren men nu måste jag säga att det blivit ovanligt tunt. Inte nödvändigtvis slitet men tunnare liksom. Jag förstår ju självklart att det har att göra med att jag bleker håret samt att jag utsätter det för värme vilket tär på längderna. Jag tänker att jag ska klippa håret nu i veckan och sen ska jag nog färga det nästa månad, ska nog inte bleka det så mycket då. Alltså egentligen borde jag väl inte bleka det alls på typ ett år nu, jag märker ju skillnaden på kvaliten vid rötterna och det i längderna..


Heal serien – LÄNK
Jag använder mig av Maria Nilas Heal-serie som jag tycker funkar bra, den har gjort stor skillnad för min tidigare irriterade hårbotten. Jag känner att jag redan har bra schampo, balsam och inpackning men nu tänkte jag fråga er om det finns något annat jag borde införskaffa mig?  Har någon av er varit med om en riktig hårförbättring? Vad slutade ni med? Vad gjorde ni annorlunda? Köpte ni något kosttillskott? Det står massor med bra saker om olika produkter på hemsidorna men jag skulle verkligen uppskatta era historier och tips!

Snälla lämna en kommentar, det skulle verkligen uppskattas! <3 

Kommentarer

 1. Grace

  Jag använder saltvattenspray för att få håret tjockare och då blir det ganska sträft så jag har i aloevera gel som gör håret sååå lent, ett sätt som dessutom är organiskt.

 2. Johanna Andersson

  Jag är frisör och har jobbat med ett märke som heter Nioxin. Nioxin jobbar med just håravfall och hår som är tunnt. Så mitt tips är produkter från Nioxin. Det finns en spray som Bianca Ingrosso använder, Diaboost. Den gör håret tjockare! Stort tips!!!!

 3. Amanda hammar

  Har haft samma problem och har därmed läst en massa om hårvård och vad jag har förstått är att de flesta shampoo och balsam innehåller parabener,sulfater och silikoner vilket är ämnen som är giftiga för håret, typ ”fakeämnen” som gör att håret blir lent o.s.v och man TROR att håret mår bra fast det inte gör det. Så satsa på organiska produkter, typ John master organic!! Håret kommer kännas sjukt torrt i början men det är ju för att man tvättar bort dessa gifter från ditt hår som gör det lent mm. Men efter ett tag kommer det att bli super. kram

 4. Dzeni

  Använd kokosolja som en hårmask innan du ska tvätta håret, ju längre du har det i håret desto bättre är det. Försöker alltid ha minst 1 timme innan man ska hoppa in i duschen. Hjälper håret att bli starkare och friskare.

  Sedan skulle jag rekommendera att undvika värmeverktyg så mycket som det går. Sov hellre i en fläta och låt håret självtorka. Om du ska använda värmeverktyg preppa håret med värmeskydd.

  Använde ricinolja för flera år sedan i håret o det hjälpte mitt hår att bli längre. Sök upp på Google ifall du ska testa, minns inte exakt hur man gjorde.

 5. Erica

  Jag hade problem med att mitt hår slutade växa och enbart blev slitet hela tiden. Började då göra en behandling hemma ca 1 gång i veckan med en serie som heter Hair support och sen gjorde jag en fristående Olaplex behandling (alltså utan att färga) hos frisören och fortsatte därefter med Olaplex nr3 hemma. Efter ett tag med hair support och Olaplex nr3 har mitt hår börjat växa som vanligt igen och känns så mycket starkare. Nu gör jag detta mycket mer sällan men märker stor skillnad på håret väldigt snabbt så fort det gått för länge mellan behandlingarna.

  Lycka till! <3

 6. Anonym

  Det kanske är svårare att få ett starkare hår än att få ett tunnare hår. Mitt hår har alltid hållit sig starkt och tåligt trots att jag blekt det sen ett år tillbaka. Men ett bra schampoo och balsam är självklart nummer 1.
  Inpackning en gång i veckan, eller fler vid behov.
  Sluta använda värmeverktyg, jag använder det max 1 gång i veckan. Någon gång då och då kan du även sova med tex kokosolja i håret över natten.
  Föna inte håret, låt det självtorka.
  Använd hårolja i topparna.

  Du har säkert hört dessa råd innan men detta är verkligen det jag gör för att hålla mitt hår i bra kvalité!!

 7. Lovisa

  Jag har det BÄSTA tipset! På riktigt! Det har gjort underverk för min mamma som precis som du blonderar det, samt har väldigt tunt och stripigt hår. Efter jag införskaffade det här till henne så fick hon beröm av sin frisör vid nästa bokning, vilket aldrig har hänt! Han brukar alltid sucka åt hennes hår och tycka det är slitet haha. Anyway, det du behöver är Olaplex och en inpackning med protein i. Så tvättar du håret noggrant på kvällen, handdukstorkar det och har sedan i olaplex från hårbotten ut till topparna. Sov sedan med olaplexen i håret. Skölj ut det nästa morgon och ha i inpackningen. BÄSTA, BÄSTA hårkuren!

 8. Signe

  Jag kan tänka mig att det eventuellt hör lite ihop med att du slutat äta kött! Det gjorde det för mig iallafall, eller jag fick jätteproblem med svaga naglar (och jag var generellt trött) när jag slutade med kött. Jag började ta B-vitamintillskott, järntabletter, d-vitamintillskott och omega-3 dagligen och sedan dess har mitt hår verkligen fått lyster och blivit jättetjockt och fint igen. Jag vet inte vilket av tillskotten som gjort vad, men nåt har hänt iallafall! Kan va värt att ta en kik på. Vilket moget beslut med podden förresten, om än tråkigt för mig som hängt med sen avsnitt ett. Blir lite stolt över er ändå, det känns som rätt beslut och jag är säker på att det kommer kännas jättebra för er! Stor kram i höstmörkret!

 9. Hanna

  Jag känner precis likadant som du! Samtidigt som du hade irriterad hårbotten hade jag det och i samma veva som du började med HEAL-serien gjorde jag det också och irritationen försvann. Men nu den senaste tiden har jag börjat tappa massa hår och det känns så tunt! Vill verkligen komma till rätta med detta och hoppas på någon kan komma med tips. 🙂

 10. Anonym

  Jag själv har också fått tunt hår och mitt hår har gått av på flera ställen. Så jag beställde hem MSM i pulverform från Welloteket (Ida wargs sida) och det har hjälpt mycket!! Hjälper även för naglarna, dom har blivit starkare och växer snabbare. Så det rekommenderar jag, tar ca en halv till en hel matsked varje morgon ihop med lite Youghurt för att få bort den äckliga smaken. Googlar du på de så finns de mycket mer info 🙂

 11. Rebecca

  Jag har nu följt dig i flera år men inte varit någon som har varit så aktiv i att kommentera.
  Så när jag såg slutet av din live och såg dig ledsen pga att andra anser sig ha friheten att säga vad de vill till människa helt utan att reflektera hur det påverkar dig och hur skulle de själva må av att någon hade sagt så åt en själv? Så blev jag så upprörd och arg för du är så jävla bra som du är och du levererat så mycket bra för att just du vågar vara du. Samt att du lyfter så mycket viktiga saker!
  Kan ej begripa hur folk kan vara så negativa och elaka.. bara för de helt ofiltrerat och elakt säger saker mot en skärm så är det helt plötsligt ok? NEJ. Du är en sådan positiv glädjespridare, och tycker så mycket om din ärlighet att alla har bra och dåliga dagar men att du ändå orkar leverera bra på sociala medier där du vet att dessa personer finns. En själv lämnar sitt arbete efter 8 timmar men du blir som uppkopplad på heltid.. det kanske blev lite luddigt.. Men hoppas du ändå förstår vad jag vill komma fram till, ta hand om dig!!

  Massa kramar❤️❤️❤️

 12. Sara

  Min hårkvalitet förbättrades rejält när jag började käka mer zink, främst pumpa-, sesam- och solrosfrön, går lätt att blanda ner i gröt. Funkar såklart att ta zinktillskott också (har tagit zink från holistic tidigare, tycker den funkar bäst!). Har slutat helt med platt/locktång till vardags, använder bara värmeverktyg när jag vill vara lite extra fin och självklart med värmeskydd. Jag har i någon form av olja i topparna efter varje gång jag tvättat håret, just nu använder jag mandelolja, och så sover jag med fläta (håret är färdigstylat på morgonen, så skönt när man går upp tidigt!!). Tvättar håret och har inpackning 1-2 gånger i veckan. Klippning (toppar lite) var tredje månad och är stenhård med det. Mitt hår har blivit så mycket fräschare och finare av detta! Hoppas det var till lite hjälp, kram på dig fina du <3

 13. Sabina

  Jag har käkat både silica och silicea-tabletter och tycker att det gjort stor nytta för mitt annars väldigt tunna hår. Det är friskare, mer livligt och känns dessutom tjockare! Är för hår, hud och naglar och jag tycker du borde prova! Jag bleker också mitt hår men har fått fin kvalitet på håret ändå! 🙂

 14. Stina

  vore så uppskattat om du kunde samla ihop tipsen du får i ett inlägg, är också i stort behov av tips efter stress & utbrändhet som gjort att jag tappat mycket hår!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting