AllmäntRecept

Recept: Vegetarisk carbonara

I fredags som ni såg så åt vi en magisk carbonara. Det var verkligen sjukt länge sen jag åt just carbonara, något jag ändå åt kanske en gång i månaden innan jag blev vegetarian i våras. Vi hade i alla fall en zucchini hemma över från ett annat recept och då tänkte jag att vi kunde kombinera det i en carbonara! Den här carbonaran blev verkligen ett lite ihopplock av vad som fanns hemma haha, men det blev riktigt gott!

Ingredienser 4 portioner :
1 stor zucchini
1 påse soyabacon (körde på Hälsans köks)
4 äggulor
4 dl mellangrädde
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk grönsaksfond
2 dl riven parmesan
salt & peppar

+ Pasta för fyra personer

Gör såhär:
– Börja med att steka lök och ”bacon” till önskad konsistens. Ha även i pressad vitlök när du steker.
– Häll i grädde, fond, salt och peppar.
– Hyvla zucchinin med en osthyvel. Dela sedan strimlorna på två eller tre så dom blir lite tunnare.
– Riv parmesanen och häll sedan i parmesanen i såsen och låt puttra.
– Stek zucchinin i lite olja och lägg sedan i strimlorna i såsen. Rör om och smaka av.
– Severa med en äggula och lite parmesan.


Mitt knep för en riktigt god carbonara är just att ha i riven parmesan i själva såsen så det smakar ordentligt.


Det blev riktigt gott och jag gillade verkligen att ha i zucchinin, blev lite friskare och fräschare bland allt salt och gräddigt 🙂 Det här var första gången jag lagade soyabacon och jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. Det var som bacontärningar/strimlor i falukorvskonsistens typ. Gott var det!

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting