AllmäntInredning

Soffjakten fortsätter..

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Hej på er! Som ingen kan ha missat så är vi på jakt efter en ny soffa och detta har visat sig vara betydligt svårare än vad jag först trodde.. I dagsläget har vi en soffa jag fick av min mamma när jag flyttade in i lägenheten då dom ändå skulle göra sig av med den. Den är tyvärr inte så mysvänlig, den har ett väldigt grunt sittdjup och det vi söker nu är en betydligt djupare soffa där man kan skeda utan problem och bara helt enkelt få gott med plats för rumpen och benen 🙂 De flesta sofforna jag hittat är inte i närheten av lika djupa som jag vill att dom ska vara. Jag vill att sittdjupet är någonstans mellan 80-100 cm (ja själva sittdjupet, inte djupet på hela soffan) och detta har visat sig vara rätt problematiskt… Här nedanför hittar ni i alla fall fyra soffor som är aktuella just nu..
Ikea har en vääääldigt djup soffa och det är denna (bland annat). Anledningen till att jag inte kikat på denna tidigare är att vi helst inte vill ha sammet. Det är jättemysigt och fint men är det verkligen så praktiskt? Hur bra håller sig sammet i flera år framöver? Och hur blir det om man tänker skaffa djur inom några år med hår osv? Fan skulle så gärna vilja att dom gjorde den här soffan i något annat tyg.. Men denna står ändå högt upp på listan i och med det generösa djupet och att den finns till ett bra pris.


Sen har vi också varit och kollat på Valen XL från Sweef men den känns lite dyr. Vi har sagt att vi helst inte stiger över 15 000 kr och i dom tygen som är aktuella i denna modell så landar vi på närmare 20 000. Hmm..


Jag blev tipsad om denna av en följare och den känns jätteaktuell men hittills har jag bara hittat den i sammet, därmed går samma funderingar som kring Ikea-soffan. Hur bra håller det sig? Annars verkar den här soffan som en riktig dröm! Den funkar också enligt vår budget.  Sen har jag kikat lite på den här soffan som ni kan hitta HÄR. Den är dock också liiiite för dyr för oss.. Tänker att den här borde vara ganska enkel att tvätta osv? Har någon av er erfarenhet?

 

Har ni något tips på djupa soffor som inte kostar speciellt mycket mer än 15 000 kr? Vill gärna att den ska vara 3-4 sitsig och finnas i någon grå-beige-liknande färg. Ni brukar alltid komma med så bra tips så tänkte att jag lika gärna kunde fråga er i den här soffdjungeln haha. Kram!

Kommentarer

 1. Anja

  Kolla in Kivik från Ikea, vi har den i en jättefin ljusgrå nyans. Det går att tvätta klädseln i maskin och den är väldigt bekväm.

 2. Therese

  Hej!

  Vill tipsa om en soffa som skulle passa dig perfekt!
  Soffan heter Petito, går att googla fram
  Den har över 100 i djup 🙂 kram

 3. Louise

  Tycker som andra att ni ska besöka Posh Living och testa, de har supermånga olika modeller och tyger att välja på. Vi köpte vår soffa där som är i modellen ”Sake”. En riktig myssoffa, vi älskar den och alla som varit på besök gillar den lika mycket! 🙂

  Här är en länk, men rekommenderar verkligen att gå och testa hos Posh Living! https://www.poshliving.se/sake/

 4. Sandra

  Köpte precis soffan ”Pierre” på R.o.o.m! Världens skönaste soffan och så prisvärd. Det kommer vara den bästa soffan du suttit i. TIPS; köp inte soffa utan att prova. De kan bli så fel. Kram

 5. Rebecka

  Hej! Det finns ett företag som heter typ Bemz som gör klädsel till massa olika möbler från bla Ikea.
  Kika där om dom kan fixa en annan klädsel till Ikea soffan som inte är i sammet! (Butiken ligger på Odengatan)

 6. Maja

  Hej Andrea! Vilket hotell bodde du och Gustav på när ni var i Amsterdam? Jag och min pojkvän ska eventuellt dit i januari och vi letar härliga hotell 🙂 Har du även tips på saker att göra, se och var man ska äta skulle jag uppskatta det jättemycket! Du är bäst, kram! <3

 7. Jossan

  Hej!
  Vi hade exakt samma krav när vi letade ny soffa. Soffan bad boy ska finnas i fler tygval än bara sammet fick vi info om. Kolla även på soffan baltimore XL, även den från buhrens👍🏻

 8. Julia

  Angående Ikea soffan så finns det en hemsida, tror att den heter Bemz.se som säljer överdrag till Ikeas soffor och andra möbler. Just din soffa kanske inte finns där men man kan ju alltid kolla! Jag hoppas att ni snart hittar den perfekta soffan, kram!

 9. Anonym

  Jag köpte min på Folkhemmet i Heron City, minns dock inte märket. Världens mysigaste, jättedjup. Min är sammet men fanns massa tyger.

 10. Zahra

  Söderhamn från Ikea är ju super bra i pris med djup på 100cm, den kan man bygga hur stor man vill, ändra allting med typ och modell. Tror en 4 sits kostar 6400kr! Och Så skön, samt att klädseln går att ta bort och tvätta 😉

 11. Sofia

  Vi var också på jakt på den perfekta soffan, det slutade med Söderhamn från Ikea. Vi är sååå nöjda med den! Den säljs dock inte i sammet på Ikea …men man kan gå in på bemz hemsida o klicka hem precisde tyg man vill ha den i!
  Hamnar långt under 15.000 kr! Tips tips!!

 12. Heddan

  Kolla soffan BABEL på furniturebox. Fanns i grå, vit mm innan men nu ser jag bara blå. Har inte gjort så mycket mer research men den borde finnas i andra färger.

 13. Maja

  Mitt bästa tips: spana in Posh living i mood gallerian! Kan gå och testa sofforna där i timmar haha, så fina och sköna och drömmiga allihopa, Man får även välja tyg själv till alla soffor. Köpte en superskön och snygg 3-sits därifrån för typ 12k med hemleverans!

 14. Malin

  Jag har le grand air soffan i misty grey, passade på att beställa hem den när den kostade ”endast” 15000 kr på rea. Kan säga att överlag är jag så extremt nöjd, den är både snygg och väldigt bekväm! Jag är rätt slarvig av mig och gillar att äta i vardagsrummet så det faktum att det är lätt att ta av klädseln och tvätta den var avgörande för mig. Den kostar som sagt mer än standard Ikea soffor men är man förtjust i denna typen av soffan som jag är, tycker jag att det är värt det. Soffan gör ju ändå den största delen av ett vardagsrum så det är viktigt att man trivs med den både komfortmässigt och stilen, hoppas ni kommer fram till den perfekta soffan för er 🙂

 15. Elina

  Ikea är otroligt generösa i sina returer. 25 års garanti på soffor och aldrig några problem om man är missnöjd.
  Jag hade satsat på IKEA soffan alla dagar i veckan!

 16. Emma

  Hej!
  Om du går in på bemz.se så finns det många olika tyger till Ikeas produkter, bl.a. deras soffor, så ett tips är att gå in där och kolla om dom har ett överdrag till den soffan ni vill ha! Så slipper du sammetsproblemet!

 17. Emmy

  Jag har Söderhamn från Ikea & är supernöjd med den! Annars är ett tips att om man köper sametsoffa från Ikea att titta in på Bemz som gör sofföverdrag för Ikea soffor om dom har överdrag för modellen man köper om man ändrar sig längre fram!

 18. Emma

  Sammet och djur har inte varit ett problem för mig! Har katt som hårar ner rejält men har inte märkt av något hår på soffan alls, på vår andra soffa som är vanligt tyg fastnar det betydligt mer! Så jag skulle inte tro att det blir något problem om ni skaffar djur i framtiden! Kram 🙂

 19. Therese

  Jag såg R.O.O.M har 15% på alla soffor fram till 12/11 tror jag det var, vet inte om de har något som kan passa. Men ganska bra rabatt när det är så dyra möbler. Hoppas ni hittar något ni gillar <3

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting