AllmäntRecept

Recept: Vegetariska fiskpinnar


Denna rätt går självklart att göra med lax eller kyckling också men jag vill verkligen rekommendera och uppmana er till att testa med quorn även om ni inte är vegetarianer, det blev riktigt gott! I alla fall, någonting jag tycker kan vara lite svårt som vegetarian är att hitta en bra komplement till fisk. Exempelvis fiskpinnar är något jag älskade att äta förut men har inte riktigt förstått hur jag ska göra det vegetariskt. Sen när jag var inne på Mathildas blogg här om dagen så hittade jag detta recept som jag utgått från till stor del.

4 portioner:
8 tinade quornfiléer. 
Panering: Pankoströbröd, 3 ägg, mjöl
1 kg mjölig potatis
Lite mjölk
smör, sallt och peppar
remouladsås

Gör såhär: 
– Sätt på vattnet till potatisen
– Se till att ha tinat quornfiléerna så du enkelt kan dela dom i två.
– Placera ut mjöl på en tallrik, pankoströbröd på en och vispade ägg på en tredje.
– Doppa filéerna först i mjöl, sen i ägg, sen i ströbröd sen i ägg sen i ströbröd igen.
– Stek sedan pinnarna i rapsolja för att få en fin och krispig yta
– Låt potatisen koka tills den är ordentligt mjuk. Blanda sedan din potatismos efter egen smak och tycke. Förslagsvis med lite mjölk, salt, peppar och smör.
– Servera med remouladsås och ärtor 🙂


Det blev RIKTIGT gott!

Kommentarer

  1. Sofia

    Vill tipsa om att Ica gott liv har fått in vegetariska ”fisk”pinnar, som var sååå goda!!! För dom gångerna man kanske inte orkar göra egna liksom!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting