AllmäntReceptTips

Recept: Tacogratäng

Nej nu jäklar hörni. Ännu en tacovariant har tagit sig in på topplistan här hemma. Tidigare har det varit rullar, pajer och allt där i mellan. Nu har vi gjort en tacogratäng som blev riktigt god. Något som är fantastiskt är att denna rätt är perfekt som matlåda också! 🙂


Ingredienser 5 portioner
– 500 gram Anamas vegofärs
– 3 dl creme fraiche
– 200 gram philadelphia
– 2 påsar riven cheddarost
– 2 paket tacofärskrydda
– 2 burkar krossade tomater
– 2 stora tomater
– 1 påse nachochips
– 1 burk majs

+ valfria tillbehör!


”Hemligheten” bakom denna fantastiska gratäng är alltså detta cremefraiche-färskost-osttäcke som befinner sig ovanför färsen. Sen krossade vi även lite nachos ovanpå osten, krispigt och gott 🙂


Ser ni hur jävla krämigt och gott det är eeeellleeer.


Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Stek färsen tillsammans med tacokryddan. Häll sedan i krossade tomaterna.
– Häll i färsen i en ugnsform.
– Blanda creme fraiche, färskosten och en påse cheddar i en bunke.
– Bred ut ostblandningen ovanpå färsen i ugnsformen.
– Lägg ut tomatskivor över ostblandningen
– Häll sedan den andra ostpåsen som ett avslutande lager.
– Vi hade även på lite nachochips!

Try it out guys, trust me

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting