AllmäntRecept

REPOST: Saffransnittar


Förra året gjorde jag så jäkla goda kolasnittar med saffran. Här om dagen åt jag liknande från Fabrique och kom då att tänka på att jag helt enkelt måste tipsa er om detta fantastiska recept en gång till. Jag är verkligen ingen erfaren bakare och jag kan intyga att detta var väldigt enkelt och att det gick snabbt att göra. Kan jag, då kan du 🙂


Ingredienser:
100 gr smör
0,75 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 paket (1 gram) saffran


Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa socker, saffran och smör, häll sedan i sirap och vaniljsocker. Blanda.
3. Häll i mjölet och bakpulvret och blanda ordentligt, gärna med elvisp.
4. Knåda den smuliga degen till en fast deg, i början fick jag lite panik för att det var så smuligt men det var bara att fortsätta knåda den mot bänkskivan och efter några minuter var den fast och redo att fördelas i fyra lika stora klumpar.
5. Forma/rulla de olika degklumparna till fingertjocka längder (lika långa som ugnplåtens långsida) och lägg i plåten. När du lagt dom i plåten så plattar du till dom med en gaffel (då får dom sitt räfflade utseende).
6. Gräddas inne i ugnen på 175 grader i 13-16 minuter beroende på ugn. Jag hade mina inne i 14 minuter! Mitten av ugnen om man inte har varmluft, då spelar det ingen roll vart dom står.
7. Skär sedan längderna diagonalt dirket när dom kommer ut ur ugnen innan dom stelnar.

Voila!

Supergoda, superenkla och sen går det väääldigt snabbt att göra dom också. Tror det tog 20-25 minuter allt som allt, väldigt skönt. <3

Kommentarer

  1. Johanna

    Hej Andrea. I januari tar jag examen & ska bjuda ca 11 vuxna personer på en trevlig restaurang för att fira. Har du tips på bra restauranger i stockholm där man kan boka för större sällskap & passar för att fira examen? 🥰 Kramar

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting