AllmäntRecept

RECEPT: JULIGA RAWBALLS

Hej på er! Här om dagen bakade jag supergoda raw food bollar som jag vill tipsa er om. När jag bakar så brukar jag alltid göra det med smör, socker osv men min kille är inte superförtjust i socker (av hälsoskäl, inte smak haha). Nu i juletider så är det mycket godsaker och man kan ju faktiskt göra godsaker som inte innehåller jättemycket socker. Jag är inte värsta raw food-boll-fantasten men kände ändå att jag ville göra ett första försök på detta. Anledningen till att jag inte är värsta fanet är väl för att jag helst vill att dom ska smaka som smöriga chokladbollar heheh.. Du som läser detta kanske är ute efter något lite hälsosammare alternativ av julgodis eller så har du någon som kommer på besök som gör det. Oavstett inställning till socker så kan man göra detta recept för det blev riktigt gott. Och vill man inte göra det mindre sockrigt så kan man självklart göra detta recept med socker och smör 🙂

OBS: Oavsett om du ska använda kokosolja eller smör så är det viktigt att dom är rumstempererade 🙂

Ingredienser cirka 15-20 små bollar:
2 dl osaltade mandlar
10 urkärnade dadlar
3 msk kokosolja (eller smör)
1 msk ljus sirap (eller honung eller socker)
3 msk kakao
2 tsk pepparkakskrydda

1 dl krossade mandlar att rulla bollarna i eller valfri annat alternativ, exempelvis kokos 🙂

GÖR SÅHÄR:
1. Använd din stavmixer (eller hushållsassistent men jag har ingen) för att krossa mandlarna. Försök få mandlarna att bli så malda som möjligt 🙂 Du kommer ha mandelbitar utanpå sen så försök ha lite finare deg.
2. Lägg sedan i dadlarna i bunken med mandlarna och fortsätt mixa.
3. Ha sedan i kokosoljan eller smöret tillsammans med sirapen.
4. Ha i kakaon och pepparkakskrydda.
5. Smaka av och se om det finns något du vill addera!
6. Mixa eller mortla mandeln som du sen ska rulla bollarna i.
7. Efter att bollarna har rullats, ställ då in i kylen eller frysen 🙂

Dom blev verkligen SÅ goda. Jag gillar inte när raw food bollar blir torra så ett tips är att våga köra lite extra på sirap och kokosoljan. Smör gör det ännu krämigare! 🙂 Smakar typ pepparkaksdeg. Kommer få göra en till sats så vi kan ta med oss på julafton hem till mamma för våra kommer ta slut här hemma hahaha..

Kommentarer

  1. Sara

    Vill fråga om hur du känner dig i kroppen som vegetarian? Är det någon skillnad; trötthet, magen och det mentala? Om det är skillnad hur lång tid tog det? Kram!

  2. Moa

    Tycker det är så skönt att du lägger ut tips på sånthär men ändå inte skriver ”så man kan äta med gott samvete i juletid” osv. Du triggar verkligen inte vilket är så bra💛

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting