AllmäntResor

Sverigesemester i sommar?

Efter att jag skrev förra inlägget och la upp bilden  från i somras i samband med Bali-nedräkningen så kom jag och tänka på hur otroligt härligt det var där i Tylösand. Förra sommaren så var ju jag i USA i hela fem veckor vilket var fantastiskt. Saknade Gustav väldigt mycket så vi bestämde redan innan jag åkte att jag skulle joina honom på hans jobbs sommar-turné som ägde rum i Juli. För er som inte kommer ihåg det från i somras så jobbade han med Barebells som åkte runt lite överallt i Sverige under sommaren för diverse event och liknande. Som tur var så kunde jag hänga på, så vi bokade egna boenden och fick som semester på jobbet. Under dessa veckor fick jag verkligen en enorm påminnelse om hur fantastiskt Sverige är, hur många vackra platser det finns och att man inte alls behöver åka långt bort för att njuta av värme, natur osv. Nu vet vi ju inte om kommande sommar kommer bli lika varm som den förra men vi kan ju hålla tummarna för fint sommarväder i alla fall 🙂

Tänkte i alla fall tipsa om några ställen ni borde besöka i sommar. Antingen kanske man inte vill resa utomlands pga miljöskäl eller andra skäl, eller så kanske man bara vill se mer av Sverige helt enkelt. Vi har inte börjat planera sommarsemestern än då vi inte vet när Gustav är ledig än men jag skulle så gärna vilja åka tillbaka till dessa ställen.

 


Ett ställe jag verkligen fattat tycke för som jag varit vid flera gånger är Tylösand som ligger ett stenkast från Halmstad. Här finns en superstor strand och massor med aktiviteter och händelser under sommaren. När vi var där så var det en stor vollybollturnering så på stranden var det verkligen grejer varje dag vilket var så kul.


Sen är det såååå fint också. Riktig utomlands-känsla när det var så bra väder som det var i somras.


Antingen kan man hyra stuga i närheten eller lyxa till det och bo på Tylösands hotell som ligger precis vid stranden. Det blir inte en billig historia dock haha. Vi hyrde en gäststuga via en kille som hittade min annons i sociala medier, det var så mysigt!


Nej jag älskar verkligen Tylösand. Skulle vara så kul att kunna åka tillbaka i sommar igen!

Inte långt ifrån Tylösand låg ett litet ställe vid namn Grötvik och där satte vi oss uppe på några klippor ett par kvällar. Ljumna sommarkvällar med jordgubbar, solnedgång, pussar och musik. Herregud <3 Det enda som var ett minus var att när det blev mörkt så kom det fram MASSOR med möss. Fick fan panik hahaha.


Inte långt från Halmstad ligger Båstad och Torekov. Det var också ett av de ställen som vi besökte förra sommaren i och med Barebells & Nocco’s sommarturné som han jobbade med. Torekov hade jag varit i en gång förut men då var jag väldigt liten så hade inte så mycket minnen därifrån. Men alltså W – O – W. Både jag och Gustav var helt blown away av hur lugnt och vacker det var där.

Vi bodde på Torekovs Hotell & Spa (tror jag det hette) vilket var ett suuuperfint hotell nära vattnet. På morgonen fick man plocka med sig sin frukost ner till havet och ha picknick + badstund. Så sjukt drömmigt.


På dagarna var vi mest i Båstad men på kvällarna hängde vi i Torekovs hamn. Där var det MAGISKA solnedgångar.


Kolla den här bilden bara??? Woooow.


Riktigt mysig liten hamnstad.


Dessa två bilder lånade jag från Toves blogg!

Samma dag som jag kom hem från fem veckor i USA så åkte jag direkt till Gotland för att möta upp Gustav. I och med att vi inte hade setts på fem veckor + att jag var sjuk så tog jag typ iiiinga bilder under de tre dagarna vi var där så snodde dessa på Toves blogg vilket jag hoppas var okej. Jag har inte varit mycket på Gotland alls, två gånger som vuxen bara men woooow vad jag föll för den ön på stört. MÅSTE dit i sommar igen så är det bara. När vi var där i somras så bodde vi i Tofta och i höstas var vi i Visby.

Visby hamn <3

Sjukt att jag inte hittar så många bilder från Åland i och med att vi haft landställe där i typ tio år..? Nu är jag mycket väl medveten om att Åland tillhör Finland men syftet med detta inlägg är att promota resmål till sommaren som ligger i Sverige med omnejd, dvs som man kan åka bil, tåg eller båt till. Jag kan i alla fall varmt tipsa om Åland och framförallt Ålands skärgård som är fantastiskt vacker. Min mammas man (Noras pappa) har släkt från Åland och det är på den vägen vi har ett hus där (man får nämligen inte köpa hus där hur som helst utan ursprung därifrån). Vi har haft så många fina somrar på Åland.

Grävde bak rejält i arkivet och hittade två bilder tagna på Åland 2011! Här är alltså jag och Isabelle nyligen fyllda 15 ynka små år. Kommer så väl ihåg den där dagen hahaha. Isabelle, jag och Alice var ute med båten själva och fattade verkligen INGENTING gällande hur man fick igång den eller styrde den. Lite common sense fattades kan man säga. Det slutade med att vi körde på grund och förstörde motorn, perfekt 🙂

Har ni något favoritställe under sommaren? 

Kommentarer

 1. Carro

  Åh, Sverige är verkligen vackert! Kommer åker till Halmstad i sommar iaf, men hoppas på fler ställen. Känns som om många underskattar vårt fina land..

 2. Rebecca

  Du borde verkligen testa besöka Strömstad i sommar (strax söder om norska gränsen på västkusten, ca 2,5 timmar från Gbg)! Det är en jättemysig stad ❤️

 3. Wendela

  ÄLSKAR hur mycket mer miljömedvetna dina inlägg har blivit på sistone! Blev superinspirerad nu att köra en helt Sverige-baserad semester i sommar <3

 4. Emelie

  Kan du förklara hur man tog upp sig till klipporna? Vi har sommarstuga i Vilshärad nära Tylösand och aldrig hittat dessa klippor 😅 ser ju underbart ut.

 5. Fanny

  Heeeelt off topic men såg en bild på din story på dig när du lockar håret och MÅSTE veta hur du gjort, så fruktansvärt snyggt!!! Skulle du kunna filma när du visar hur du gör på ett väldigt tydligt, steg-för-steg-sätt och gärna tips på hur du får dem att hålla den. Taaaaack 🙂

 6. Felicia

  Tycker båda kusterna i Sverige, representerade av Halmstad respektive Gotland, visar att vi inte behöver lämna landet för en riktig semester. Så vackra platser! Bra tips😍

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting