Bali 2019SkönhetTips

Min hårvårdsrutin i solen

I samarbete med Maria Nila
Andrea-Hedenstedt-Maria-Nila-True soft-Shampoo-Balsam
 


Någonting jag är superstolt och glad över är att jag under hela 2019, åter igen kommer vara en av Maria Nilas ambassadörer. Vi jobbade tillsammans under hela 2018 och det var så kul. Som ni redan vet så är jag en av Maria Nilas mest trogna kunder, har varit helt hooked sen jag träffade Thomas (en från Maria Nila) på Bangerhead 2014 eller något då han presenterade silverinpackningen. Life changing moment haha! Nu flera år senare älskar jag fortfarande produkterna och varumärket Maria Nila som jag fått lära mig mer om med tidens gång. Det är ett svenskt bolag med sina rötter i Helsingborg, det är även där produktionen sker som ni kanske kommer ihåg från min vlogg i höstas. Klicka annars HÄR om ni vill se den! Alla produkter är helt veganska (ja till och med deras hårvax!) och cruelty free. Någonting jag också tycker är viktigt att berätta är att alla deras förpackningar klimatkompenseras – så bra!

Nu befinner ju i alla fall jag mig på Bali och har därför ändrat om lite i min hårvårdsrutin, precis som jag brukar göra när jag är i solen. I och med att håret tar lite extra stryk av solen, havet och poolen så har jag några ”knep” jag tar till för att få mitt skandinaviska och känsliga hår att må så bra som möjligt.

Andrea-Hedenstedt-Maria-Nila-True soft-Shampoo-Balsam
 

TIPS #1: Även om det kan kännas viktigt att tvätta håret ordentligt så använder jag faktiskt bara schampo varannan dag på semestern. Hemma tvättar jag bara håret med schampo två gånger i veckan, när det blir svettigt mellan dom gångerna använder jag enbart balsam. Även om alla Maria Nilas produkter är väldigt skonsamma så känner jag mitt hår bäst och jag behöver inte tvätta håret så ofta med schampo, jag får exempelvis väldigt sällan fett hår osv.

Andrea-Hedenstedt-Maria-Nila-True soft-Shampoo-Balsam
 

TIPS #2: Testa True Soft-serien! Maria Nila har ju ett brett sortiment och jag brukar faktiskt variera mig lite bland de olika. Ni känner säkert till Heal, Silver, Repair osv. Soft-serien mjukgör och återfuktar samt innehåller precis som alla andra serien skydd mot UV-strålar. Både schampot, balsamet och inpackningen innehåller arganolja vilket gör magi med håret!

True soft schampo – LÄNK // True soft balsam – LÄNK // True soft inpackning – LÄNK 

Andrea-Hedenstet-Maria-Nila-True soft-inpackning

TIPS #3: Detta är ett av mina ”hemliga knep” som jag alltid kör på när jag är mycket i solen samt badar i havet. Mitt relativt tunna och känsliga, skandinaviska hår mår väldigt bra av en inpackning en gång varje/varannan vecka hemma. När jag är på semester brukar jag faktiskt ha i inpackning var-varannan dag. Må låta mycket men det gör verkligen att mitt hår klarar sig sååå mycket bättre. Då blir det inte sådär frissigt och dassigt som det annars kan bli efter en solsemester.

Vet ni varför man egentligen använder hårinpackning och vad det är som händer med håret?
Det hårmasken I softserien gör är egentligen att den efter tvätten går in i hårstrået och förser den med de mjukgörande ämnena, det vill säga arganoljan. Arganoljan motverkar frizz, statisk elektricitet och tillför glans. En hårmask/inpackning är också konstruerad på så sätt att  den ser till att påbörja förslutningsprocessen av hårstrået då den har ett lägre ph-värde än schampot. Att man försluter hårstrået gör att håret inte blir lika slitet samt att det gör hårets textur mjukare och mer följsam. Anledningen till att man ska använda hårmasken mellan schampo och balsam är för att balsamet slutför förslutningsprocessen genom att ha ett ännu lägre ph-värde. Och anledningen till att man helst ska försöka att handdukstorka håret innan man kör i masken i håret är också för att man inte vill att hårstråna ska vara helt fyllda med vatten för då har masken svårare att fylla hårstråna med näring och fukt.

Andrea-Hedenstedt-Maria-Nila-styling
TIPS #4: Salty Mist – LÄNK efter inbakad fläta. Denna kombination upptäckte jag förra våren och WOW vad jag har kört på det haha. När jag har haft inbakad fläta och sen borstar håret ser jag ut som en galning, ingenting ser speciellt fint ut om man säger så hehe. Men, detta räddas enkelt med några sprut av den här skonsamma saltsprayen så lägger sig håret lite och får mer textur. Kika in min story på instagram nu direkt så får ni se vad jag menar.

TIPS #5: Ha i True Soft Argan Oil – LÄNK i hela längderna innan du går och lägger dig eller direkt efter du har duschat. Jag ÄLSKAR den här håroljan och det är jag säker på att ni kommer göra också då den doftar ljuvligt samt torkar in i håret snabbt utan att det känns klibbigt. Brukar även ha i lite i topparna i torrt hår på dagtid 🙂

TIPS #6: Ingen tid att tvätta håret? Kör en quick fix med Invisidry – LÄNK som är ett av Maria Nilas två olika torrschampon. Det här blå är ett mer klassiskt torrschampo medan det gröna passar bättre vid styling enligt mig.

TIPS #7: Gustav hälsar att vaxet ”Schist” – LÄNK är superbra!

Andrea-Hedenstedt-Maria-Nila-beachy
TIPS #8: Försök hålla håret undan från solen så mycket som möjligt. Precis som huden påverkas av solen gör ju också håret. Och visst, det är absolut kul med solblekt hår men jag försöker alltid ha håret i skuggan förutom när jag ska bada eller liknande. Här ovanför ser ni en riktigt autentisk beachy look haha 😉

Andrea-Hedenstedt-Maria-Nila-true soft-inpackningJag kan verkligen gå i god för Maria Nilas produkter till 100%, letar ni efter högkvalitativa produkter som är riktigt bra för håret, är veganska, sulfat och parabenfria och producerade i Sverige; this is the way to go. Förresten, hur snyggt att hotellets handdukar matchade mina hårprodukter haha? Om ni är intresserade av att veta mer går ni bara in på marianila.com. Handlar man via deras hemsida får man alltid hem sina produkter i fina boxar vilket jag tycker känns lite extra festligt.

 

Kommentarer

 1. Jonna

  Vilka fina bilder! Förstår att du är glad över att få vara deras ambassadör, vilken dröm. Är precis som du helt besatt och kär i Maria Nilas produkter. Sitter faktiskt med en hårinpackning i håret as we speak haha! Trevlig helg 🙂

 2. Vilma

  Kan du inte snälla tipsa om outfits till studenten?? Lite blandat, inte bara klänningar. Om möjligt så vore det jätteroligt om du tipsade om ställen som inte bara har storlek 34-42 (vilket är helt sjukt) även om du själv inte påverkas av storleksutbudet, så fler kan ta nytta av tipsen!! Skulle uppskattas sjukt mycket! Kanske även till balen?

  1. Andrea Hedenstedt

   Hej M! Tack så jättemycket, både jag och Gustav (som fotade hehe) blir superglada 😀 Så kul att få feedback också, speciellt på samarbets-inlägg man lagt mycket tid bakom. Visst är dom grymma! ha en bra dag fina <3

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting