ReceptTips

MEAL PREP WITH ME


Heeej på er! Nu är det fredag och jag förstår att man kanske inte är jättetaggad på att tänka på matlådor inför nästa vecka just nu MEN jag tänker att jag kan publicera detta inlägg nu så kan ni komma tillbaka hit på söndag när funderingarna kommer krypandes: VAD SKA VI ÄTA? Den här veckan lagade jag faktiskt tre rätter samtidigt på en dag för att fylla kylen full med matlådor. Det har varit obeskrivligt skönt att ha färdig mat till nästan varje måltid hela veckan ska jag erkänna. Kommer definitivt göra om detta. Det tog sin lilla tid (cirka tre timmar) men sen behövde jag inte laga mat på flera flera dagar. Här ovanför ser ni de ingredienser jag använder (plus några till jag nämner under varje matlåde-recept). Det blev totalt 11 matlådor och min handling gick på cirka 400 kr. Då handlade jag lite annat samt använde inte upp allt jag köpte. Om jag ska räkna lite på känsla tror jag varje portion landade på cirka 35 kr. Inte jättedyrt, inte superbilligt heller men något jag i alla fall känner mig nöjd med.

Jag köpte exempelvis mer bönor än vad jag använde för att det var extrapris, samma med avokadon, tofun, fetaosten, pastan och ärtorna. Ni fattar! Här nedanför hittar ni i alla fall de tre olika matlådorna vi åt under denna vecka!


Ingredienser (allt syns inte i bild)
3 zucchinis
4 avokados
1 dl creme fraiche
1 burk majs
1 paprika
1 paket svarta bönor
1 sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 påse riven ost


Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Tärna sötpotatis och låt vara inne i ugnen cirka 20 minuter.
– Dela zucchinisarna på hälften så dom får en platt yta. Gröp sedan ut det mjuka så det blir som en båt, lägg undan det urgröpta i en bunke.
– Skär paprika och gör i ordning guacamole.
– Blanda bönor, urgröpt zucchini, sötpotatis, paprika och majs i en bunke.
– Full zucchinibåtarna med fyllningen du precis blandat i bunken. Strö ett lager ost högst upp låt sedan ligga i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Voila!!! Servera med guacamole och salsa förslagsvis. Kan nog vara gott att ha lite nachochips till om man vill det också. Detta var väldigt fräscht och gott, man kan ju självklart byta ut något i fyllningen mot något annat om man känner för det!


Ingredienser (allt syns inte i bild)
– Bulgur för 4 personer
– 2 paket tofu
– 3 nävar broccolli.
– 10-15 champinjoner
– Teriyakisås (jag köpte färdig)


Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att tärna tofun i små bitar. Torka dom sedan i lite hushållspapper och lägg sedan relativt brett i sär på en ugns plåt med bakplåtspapper. Pänsla sedan tofu med lite teriyakisås. In i ugnen i cirka 20-30 minuter
– Koka sedan broccoli, lägg sedan den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla sedan dom med rapsolja och teriyakisås. In i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter.
– Skiva champinjoner och stek i smör. Häll sedan teriyakisås över dom.
– Koka bulgur.

Klart! Detta är sååå gott om man gillar teriyakisås haha! För er som har lite problem med konsistensen på tofu kan jag verkligen tipsa om att testa att ha den i ugnen. Då blir den lite krispigare och mer svårtuggad.


Ingredienser
– Pasta för 4 personer
– 1 paket fetaost
– 1/2 burk pesto
– cirka 10 kokta broccolibuketter
– cirka 3 dl kokta ärtor
– 1 zucchini
– hummus


Gör såhär:
– Koka pastan, broccolin och ärtor.
– Skär zucchinin i små bitar. Stek sedan i olja med salt och vitlökskrydda.
– Gör egen hummus eller ta fram färdig hummus. Jag gjorde egen på två paket kikärtor med tahini, vatten, vitlök och lite salt. Så jääääkla gott.

Den här matlådan var enklast att göra men den var inte mindre god för det. Blandningen av hummus, pesto, ärtor och pasta tycker jag är sååå god. Fetaosten gjorde allt even better.

 

Det var det! Föredrar ni att få tips om vanliga recept eller tyckte ni om det här konceptet med fokus på matlådor? Kram!

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting