AllmäntBekännelser

Unpopular opinions..

Alltså om det är något jag ÄLSKAR så är det blogginlägg eller twittertrådar med denna rubrik. Det är lite kittlande att få ta del av folks ”hårda” sanningar om saker och ting. Jag har under flera veckors tid tänkt att jag ska göra ett sånt här inlägg och nu är det äntligen dags. Nu har inte jag kanske några jätte radikala åsikter men vissa av dom skiljer sig säkert från vad vissa av er tycker, några av er kanske håller med mig helt och hållet. Lämna gärna en kommentar om hur ni tänker kring vissa av punkterna!

– Långa naglar är aldrig snyggt. Alltså soorrryyy men nej jag tycker nästan att det är på snudd till äckligt. Lite längd kan absolut vara fint men dessa jättelånga gele-naglar som folk gör?? Jag FATTAR inte. Jag vet inte riktigt varför men jag tycker att det känns så ohygieniskt på något sätt, så mycket som måste fastna där under.

– Pepsi Max är verkligen inte gott. Jag är verkligen i totales chock över denna pepsi max-hype?? Smakar verkligen kemikaliskt sött och är inte i närheten av lika gott som en hederlig Coca Cola.

– Jag tycker att man borde använda skattepengar till att bygga gym/hälsocenter. Det finns redan några sånna ställen men jag tycker verkligen att det borde finnas mer och enklare möjligheter för folk att ta hand om sin hälsa. Jag förstår att vissa tänker att man måste kunna ”ta ansvar för sånt själv” men jag tycker att det handlar om hela samhällets välmående i slutändan, något jag gärna skulle låta mina skattepengar gå till.

– Jag tycker att det är skönt med rökförbudet och får panik över folk som ska vara motståndare till det. Man ba snälla?? Har det inte gått tillräckligt lång tid där folk får gå runt och sprida ciggrök till ickerökare liksom? Förstår verkligen inte hur man kan sätta sig emot det rökare som icke rökare. När vi ändå är inne på det här med rökning; jag kan inte låta bli att uppfatta en rökare som mindre intelligent än en icke rökare. Sorry hehe.

– Tårta är verkligen så sjukt överskattat och bör inte serveras på så fina dagar som födelsedagar, studenten m.m. Finns det ens många som verkligen ÄLSKAR tårta? Före kladdkaka? Bullar? CHIPS? Muffins? Godis? Chokladbollar? Alltså jag har verkligen aldrig någonsin förstått grejen med tårta. Visst, dom kan vara väldigt fina men tycker verkligen folk att det är SÅ gott?

– Jag har inget emot att betyg för ordning och uppförande ska införas i skolan. Väldigt många ungdomar visar ingen respekt gentemot sina lärare och andra elever vilket borde få större konsekvenser än vad det får idag. Jag tycker väl kanske inte att man ska kunna få F-A utan F (icke godkänt) eller E (godkänt).

– I Sverige romantiserar/normaliserar vi alkoholkonsumtionen. Jag är inte emot alkoholdrickande men jag tycker att konsumtionen romantiseras i många fall på ett problematiskt sätt. Speciellt i förhållande till exempelvis cannabis. Många svenska föräldrar/vuxna dricker alkohol VARJE dag men om deras tonåring testar cannabis en gång då är det som att jorden gått under. Säger inte att jag är för varken cannabis eller alkohol, jag säger bara att jag tycker att det är konstigt hur normaliserat det är med alkohol, speciellt med tanke på hur många reagerar till andra substanser.

– Man kan inte kalla sig själv för djurälskare och samtidigt äta kött, punkt.

– Folk på Facebookgrupper är galna. Nej men alltså dessa grupper där folk delar med sig av allt och lite till?? Nu är ju jag själv medlem i lite olika grupper som åskådare men jag är verkligen i chock över hur OTROLIGT mycket folk delar med sig av från sina egna facebookkonton inför tio tusentals människor de inte känner? Blir så obekväm av att läsa inlägg från någon som undrar om hon borde berätta för sin kille att hon varit otrogen; sen kan jag liksom gå in på hennes profil och hitta hennes stackars kille??? paniiikkk. Sen dessa frågor om sjukdomar och läkemedel, man ba ring vårdguiden wtf??

– Gymnasiet borde innefattas av skolplikten. Jag känner att ALLA mår bättre av att gå gymnasiet och fortsätta lära sig saker om sig själv och vårt samhälle. När man slutar nian är man låååångt ifrån vuxen. Inte ens när man tar studenten är man nära att vara vuxen/mogen.

– Tycker det är helt sjukt att det fortfarande finns tjejer som tycker att killarna ska betala på deras dejt. Jag tycker att båda parter bör vilja betala, bör vilja göra ett gott intryck på varandra, vilja bjuda oavsett om man är tjej eller kille. Båda uppskattar väl att bli ”uppvaktade”?

– Jag tror att jag skulle vara en bättre mamma som ung mamma än som äldre mamma. Många pratar om att de vill ha karriär osv på plats innan de skaffar barn, jag tror verkligen att jag skulle vara en mer närvarande och roligare förälder. Som ung mamma menar jag första barn innan 28-29.


Det var det för denna gång! SNÄLLA dela med er av era impopulära åsikter, ni kan ju vara helt anonyma! <3 

Kommentarer

 1. Anonym

  Jag håller inte med om att man inte kan kalla sig själv för djurälskare när man äter kött.

  Jag älskar djur och vill bli vegetarian eller vegan men jag får inte för mina föräldrar?
  (är 11år)

 2. Rebecka

  Alltså jag förstår absolut hur du menar med att alkohol konsumtionen romantiseras och normaliseras i Sverige men jag kan säga att den är betydligt värre i många andra länder isåfall. Jag bor i England (London) men är född och uppvuxen i Stockholm och skillnaden på hur man förhåller sig till alkohol är rätt stor. Här kan du köpa alkohol dygnet runt, folk dricker alkohol dagligen utan att det är något konstigt, man ger gärna sina barn ett glas trots att hen är minderåriga, folk festar mitt på ljusa dagen, det är inte alls konstigt att på helgen ta med sina barn till en bar och äta lunch samtidigt som man dricka flera öl eller glas vin och att köra bil efter att druckit 2-3 glas vin är inget som ifrågasätts. Som jag uppfattar det så pratas det öven sällan om problematiken med alkohol här utan det känns som att det enbart pratas om som något trevligt och positivt. Dessutom är det alltid extrapris, och typ ”ta 2 betala för 1” på alkoholhaltiga drycker i affärerna vilket jag inte tror det är på systembolaget i Sverige (?).

  Jag förstår verkligen din åsikt och hur du tänker, ville bara poängtera att det är relativt. Från mitt perspektiv är synen på alkohol konsumtionen i Sverige betydligt bättre och seriösare om man ska jämföra med många andra länder i Europa. Tycker det är bra att det finns ett monopol som även gör det svårare för minderåriga att få tag på alkohol och att det även känns som att det är mindre socialt accepterat i Sverige att dricka alkohol en vanlig lunch (tillsammans med sina barn dessutom), samt nolltolerans att köra med alkohol i blodet osv.

  Tycker också det är skevt att alkoholkonsumtionen är så pass normaliserad/romantiserad men jag håller inte med om att den är mer normaliserade i Sverige än i några andra länder.

 3. Anna

  *Man kan inte kalla sig själv djurälskare och samtidigt äta djurprodukter, inklusive ost, mjölk och ägg. Mejeriindustrin är minst lika grym som kött, om inte grymmare.

 4. Nathalie

  Kul ämne!!! Verkligen skitkul att läsa…! 🙂 Kloka och vettiga åsikter enligt mig. Jag håller inte med om den sista dock, jag är själv 29 år och absolut inte redo för att ha barn ännu. Hade jag fått barn när jag var t.ex 22-23 hade jag inte kunnat gjort vissa saker som jag gjort, vilket i sin tur har varit extremt viktiga och roliga tider i mitt liv. Resa, jobba, plugga, festa, bo utomlands – allt vad det är. Och visst, man kan göra mycket av det med barn men inte alls i den utsträckningen man kanske vill i yngre dagar. Jag tror det är viktigt att få vara ego och bara tänka på sig själv, utvecklas som människa och lära sig av sina misstag innan man sätter ett barn till världen. Till exempel är inte en människas konsekvenstänk helt utvecklat förrän 25-26 år. Jag tror det är viktigt att få vara ung så länge som det går, ungdomen är något vi aldrig kommer få tillbaka i livet. Mamma är man förmodligen och förhoppningsvis en mycket längre period i livet.

 5. Emma

  Hahaha håller 99% med!! Det enda som skiljer sig är att jag tror att jag är bättre som äldre mamma. Och egentligen tycker jag att det är ännu sjukare med killar som tycker att de ska betala, som att vi tjejer inte kan eller????? Blir provocerad haha. En gång ibland visst, men ALLT ALLTID gör mig bara sur :))) Mvh tacksam

 6. Josefin

  Haha såå kul, älskar detta! Håller med i mer eller mindre alla punkter.

  Här kommer min grövsta opopulära åsikt: det är själviskt att skaffa barn. Jag kommer absolut att vara självisk och skaffa barn om jag kan, förstå mig rätt, jag menar inte att det är en fruktansvärd handling (haha). Däremot ser jag det som till en viss del självuppfyllande egennyttig handling, att liksom sätta en person till världen som inte bett om att bli född, bara för att man vill och kan. Oavsett om man ger barnet ett fantastiskt liv så har man ju liksom skaffat barnet av själviska skäl. Visst kan det argumenteras för att det är osjälviskt att göra ett sånt åtagande, att (förhoppningsvis) under hela barnets liv sätta hen först, men tycker ändå att det i grund och botten handlar om att förverkliga sig själv, att föra sina gener vidare.

  En (även hon hittills frivilligt barnlös) kompis till mig BRANN när vi pratade om detta och kunde inte se det ur det perspektivet, helt enkelt en väldigt opopulär åsikt ?‍♀️

 7. Elina

  Håller faktiskt med dig på alla punkter förutom en!! Riktigt bra åsikter tycker jag, men det med betyg för ordning och uppförande håller jag inte med om. Jag har en pappa som varit lärare i över tjugo år och han håller med mig om att dessa betyg inte kommer göra att de som stör mest stör mindre, utan kommer tvärtom trigga vissa att störa mer för att vara ”rebelliska”. De som kommer bry sig om dessa betyg är endast samma personer som bryr sig om de andra betygen, och alltså oftast inte de som stör mest i klassrummet. De här betygen tror jag då bara kommer ge elever onödig stress då det är väldigt svårt att definiera när en elev håller ”ordning och uppförande”. Istället tycker jag att det är viktigt att utbilda fler lärare och att dessa lärare får lära sig hur man håller ordningen i ett klassrum, då det i dagsläget är mycket lärare som inte har utbildning pga lärarbristen.

  Vet att jag kanske låter lite arg men jag vill bara framföra min teori och åsikt!! Jag tycker du är jättebra och fortsätt med det du gör!

 8. ISA

  Haha sådana här inlägg går människor verkligen igång på! Så kul! Känner själv att jag nästan blir upprörd över att du väljer cola framför Pepsi Max!! Haha huuuur?? 😉

 9. Rebecka

  Så sjukt intressant reflektion kring romantiseradet av alkohol? Har aldrig tänkt på det så förut men det är ju så sant!

 10. Maria

  Tårta/bakelser/allt som är gräddigt är ju det BÄSTA som finns. Förknippar heller inte rökning med ointelligens men då jag själv röker ibland är jag inte helt objektiv i den åsikten. 😉 Håller med dig i allt annat!

 11. Anonym

  Hm, jag tänker det är svårt och problematiskt att avgöra vad som är intelligens. Jag själv är exempelvis både rökare och med i Mensa, men tänker inte att jag är särskilt mycket dummare eller smartare än någon annan. Jag förstår att det finns flera hälsokonsekvenser av rökning, att det kan komma att förkorta mitt liv med några dagar, månader, kanske år – men det är inte något som direkt skrämmer mig, jag tänker snarare att det inte är min rättighet på något sätt att jag ska få leva så länge som möjligt, jag är här när jag är här liksom. Om vi går på cigaretters miljöpåverkan kan jag förstå det på en viss nivå, samtidigt som jag är mer rädd för vad flygresor har för miljöpåverkan, vilket lett till att jag helt enkelt valt att avstå från flyg helt och hållet. En väljer sina strider antar jag, och jag tar mycket hellre en cig då och då med ganska gott samvete än att flyga lite hit och dit.
  Tack å hej,
  en bartender som tycker om en cig och öl då och ibland

 12. My

  Älskar dessa inlägg, så intressant att läsa ? En opopulär åsikt jag har är att jag inte kan förstå hur man kan tycka det är så underhållande att kolla på sport. Jag kan själv kan kolla ifall Sverige spelar i VM, men mest för gemenskapens skull. Men att tex kolla på golf, curling eller liknande det förstår jag inte ?

 13. Emma

  Håller faktiskt inte med dig om att det ska vara skolplikt på gymnasiet. Jag har aldrig gillat skolan utan har alltid längtat tills jag får börja jobba. Att sitta och läsa, lyssna på långa genomgångar av ointressanta grejer har aldrig funkat för mig. Hoppade av gymnasiet efter första året. Direkt när jag hoppade av gymnasiet så började jag jobba i en reception på ett gym och där har jag utvecklats så mycket som människa än vad jag någonsin hade gjort om jag gått kvar i gymnasiet. Från att vara en blyg och osäker tjej som bryr sig extremt mycket om vad alla andra tycker om mig, så har jag blivit en tjej som vågar ta emot kunder i receptionen, och håller även gruppträningspass en gång i veckan. Älskar att jobba 🙂

 14. Michelle Nilsson

  Gud så intressant att läsa!

  Håller verkligen med om rökförbudet, och då är jag ändå en fd heltidsrökare. Väntar på att de ska förbjuda cigaretter helt. Förstår inte hur det kan vara lagligt. Så många ungdomar som fastnar i det(migsjälv included). Så glad att jag tagit mig ur det.

 15. Julia

  Waaaaah vad jag håller med dig??? Cola zero är t.ex 1000 ggr godare än pepsi max? Det smakar typ peppar?? Och jag är sjuksköterska och känner också bara, RING 1177?? Vad är problemet? Sedan är det ju intressant detta med moderskap, jag håller helt med dig ang barn vid 28-29 (om man får önska liksom) men här i Norrbotten där jag bor är det verkligen GAMMALT, folk skaffar liksom barn mellan 18-24 och det är FULLT NORMALT. Sa till mina kompisar att jag ville ha barn vid 28 typ och fick responsen ”ja vissa får ju barn när man är så gammal” haha.

  Kul inlägg iaf! Väldigt bra synpunkter! Andrea for president<3

 16. Amanda

  TACK, blir extremt provocerad av folk som är ”djurälskare” och typ deras hundar är deras allt här i livet men fortfarande äter kött. Extra provocerad av folk som äter kött men vägrar diskutera ämnet, vill aldrig kolla på videos från tex slakt eller liknande för att det är äckligt och för att ”då kommer du bara få mig att tycka synd om djuren och få mig att vilja sluta äta kött”…….

 17. Hanna

  Jag äääääälskar tårta, alltså verkligen älskar!! Det är krämigt å gräddigt å perfekt, mer tårta åt folket!

 18. Emilia

  Ååå jag håller verkligen med på alla punkter! Speciellt tårtan, rökförbudet, naglarna och att man inte kan kalla sig för djurälskare om man äter kött. Känner igen mig i så mycket du skriver 🙂

 19. Elin

  ALLTSÅ TACK! Äntligen någon mer som inte fattar grejen med tårta!!!!!! Kombinationen av grädde och typ sockerkaka? Dessutom om det är princesstårta, marsipan på. Snacka om att kombinera ej goda saker.

  och vuxna människor på facebook, man blir verkligen mörkrädd. Ibland tänker jag: men herregud, vad är det som händer (eller inte händer?) i hjärnan på vissa människor?

 20. Frida

  Håller med om allt förutom pepsi max! Men alltså snälla. Att dricka sockersötad läsk kan ju annars vara det dummaste någonsin (kostmässigt), är 100% bevisat att det är riktigt dåligt för hälsan och ökar kroppsvikten hos människor. Man vänjer sig jäkligt snabbt vid lightläsk, så att dricka socker FÖRSTÅR jag inte att folk fortfarande gör. Snälla.

 21. Anonym

  Så kul inlägg! Håller extra mkt med om rökförbudet, skolplikten och att alla ska ha möjlighet att träna ❤️

 22. Stella

  Jag tycker att köttsubstitut (t.ex. quorn) är creepy och äckligt. Jag tycker även att folk som slaviskt följer alla modetrender (t.ex. chunky sneakers och fiskehatten) är opersonliga och såå tråkiga.

 23. Linn

  Så himla roligt inlägg att läsa!! Håller med dig i allt utom det där med pepsi max. Mvh från en som är beroende av pepsi max hehe! HATAR vanlig cola, tycker den är så galet söt ?. Men det är ju det bästa med vår värld, att alla tycker olika. Hade varit svårt för dom att sälja annars ? Ser gärna fler av dessa inlägg!!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting