ResorTips

Gårdagens middag

Det var rätt länge sedan jag tipsade om mat/recept i bloggen så tänkte dela med mig av vad jag lagade igår när Mathilda åt hos mig. Inte bara hade jag finbesök, det var också semifinal i fotbolls VM så hade lite firar-känslor, där av både förrätt och efterrätt. Min systers pojkvän la upp storys här om dagen där han använde en lökhackare till både lök och tomat. Det fick mig att genast vilja köpa en jag med och sedan köra bruschetta! Det är fasen något utav det godaste jag vet haha. Jag köpte en på Clas Ohlsson för 99 kronor som funkade utmärkt, så skönt att slippa böla när man ska göra i ordning lök ju.

Till förrätt blev det ju alltså bruschetta som ni ser på bilden, såhär gjorde jag:

Ingredienser:
Färskt bröd
Vitlök
Gul lök
Körsbärstomater
Färsk basilika
Olivolja
Salt
Smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Jag hade inte mycket gul lök i alls, bara lite rester från det som låg där som jag innan hade i matlagningen. Så kanske 1/4 gul lök totalt. Sedan i med tomat och två pressade vitlöksklyftor, hacka ihop allt med hjälp av lökhackaren. Smaksätt med salt, basilika och olivolja. Pensla brödskivorna med smör, salta lite och lägg sedan in dom i ugnen. Låt tomatröran rinna av lite i en sil om man inte vill att den ska vara så vattnigt. Ut med bröden och på med röran. Simple as that 🙂
Sen åt vi en väldigt god pasta som jag gjort förut med Gustav, riktigt god! Även här har jag inga exakta mått utan gick lite på känsla. Smaka av under tiden så kommer det gå bra.

Ingredienser:
Champinjoner
Gul lök
Mascarpone
Bladspenat
Grönsaksfond
Salt & peppar
Pinjenötter
Valfri pasta

Mascarpone är verkligen sjukt gott att ha i mat, om ni inte har testat det ännu så har ni verkligen missat någonting. Den blir väldigt god tillsammans med pinjenötterna tycker jag. Sist hade jag även sparris och filebitar i men jag orkade inte handla igen så denna blev lite mer basic men väldigt god ändå! <3

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting