AllmäntSkönhetTips

ABOUT MY PURPLE HAIR

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MARIA NILA


Frågorna fortsätta trilla in i min insta DM angående mitt lila hår. Hur gjorde jag? Hur länge höll det? Funkar det på ljust hår? Funkar det på mörkt hår? Jag tänker att jag kan försöka samla alla svar jag har här i samma inlägg samt länkar till olika färginpackningar. Till Way Out West så färgade jag mitt hår lila, dock inte permanent utan med Maria Nilas icke permanenta färginpackning, Color Refresh. Detta är verkligen världens smartaste grej, här kan man alltså ta ut svängarna lite för en begränsad tid; så nice!


1an // 2an // 3an // 4an // 5an // 6an

Det finns lite olika färger man kan blanda mellan om man vill ha ett resultat som liknar mitt. Dessa två bilder är tagna när jag endast duschat håret när jag sköljde ur färgen, denna dag var alltså håret som starkast i färg. Jag hade i alla fall blandat Pink Pop (1an)  och Lavender (4an). Något man också kan göra, om man inte vill ha lika intensiv färg som jag är att blanda ut färgen med white mix. Den innehåller också massor med glans och bra grejer för håret men fungerar endast som en utblandare, för att göra färginpackningen mindre intensiv.

Bildkälla: Pinterest.

HUR SNYGGT ÄR INTE DETTA? Vill bara börja med att säga att jag inte har någon aning om vilken färginpackning/färg dessa tjejer använt sig av men jag ville ha med dessa bilder som exempel på resultat man kan uppnå med ljust hår och en utblandad färg. Om vi tar håret längst till vänster exempelvis. Det resultatet skulle man kunna få som blondhårig om man blandar ut Pink Pop med White Mix. I mitten; Peach & White Mix. Till höger: Lavender & White Mix.

I och med att jag har lite mörkare hår så får ju jag självklart ett lite mörkare resultat än tjejerna ovanför. Har man ännu mörkare hår än jag kommer exempelvis Pear Silver knappt göra någon skillnad alls. Men nu till urtvättning och hållbarhet. Hur länge var mitt hår lila? Jag skulle nog säga att efter den fjärde eller femte tvätten var i princip allt bort för mig. I vissa ljus kanske man kunde skymta lite lila men inte alls mycket. Detta är dock individuellt och beror på vad man har för hårkvalitet osv. När jag var på Way Out West så sa Louise på Maria Nila till mig att det brukar ta 4-12 tvättar beroende på hår innan det har sin vanliga nyans igen.

APPLICERINGSTIPS: För att nå bästa resultat enligt mig så bör du blanda din färg (om du ska blanda) en en skål först. Ha fuktigt/blött hår, inte helt torrt och inte så att det droppar om det. Dela in håret i olika sektioner så du verkligen kommer åt alla hårstrån, detta för att undvika att det blir fläckigt. Använd mycket mer färg och massera in färgen ordeeentliiigt. Desto ljusare hår du har; desto viktigare att verkligen applicera ordentligt och noggrant. Och juste, använd handskar så du slipper få färg på hela händerna 🙂 Jag lät mitt lila sitta i tio minuter. Vill man bara ha lite effekt kan man köra på 3-4 minuter, vill man ha massor med effekt kan man ha i inpackningen ännu längre.

Fler frågor? Bara att ställa dom i kommentarsfältet så svarar jag så gott jag kan! Kanske kan göra en vlogg där jag kör en färginpackning snart 🙂

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting