AllmäntPersonlig tränareTräning

Jag ska utbilda mig till….


Personlig tränare!!!

Detta är faktiskt någonting jag funderat på SÅ länge nu. Tankarna har gått fram och tillbaka angående om detta är någonting jag kommer fortsätta tycka är kul, om det kommer vara lönsamt osv osv. Men då har jag fått påminna mig själv om vad jag förespråkar och brukar säga till vänner när det kommer till utbildning; du kan omöjligen veta vad du kommer tycka är roligt/viktigt om fem-tio år, du måste ju göra det du tror på och det du tycker om här och nu. Så nu har jag tagit mina egna råd och bestämt mig för att gå en PT-utbildning.


Träningen har på senare år blivit så enormt viktig för mig och mitt välmående. Eller om jag ska vara ärlig så har det ju varit så enda sedan jag var liten. Jag har ju sedan en tid tillbaka känt att jag skulle vilja kombinera mina sociala medier med ett annat jobb som också är fritt, som jag kan styra själv och då känner jag att detta kommer bli ultimat. Jag vet ännu inte exakt hur mycket jag kommer jobba som PT. Om det kommer bli online eller på fysisk plats, eller båda. Det beror lite på vad jag känner samt vad ni, som mina eventuella kunder känner.

Jag är så taggad på att bli bättre och få större förståelse för träningen. Jag är även sååå taggad på att lära mig lära ut det jag gör själv dagligen. Att kunna på ett proffesionellt sätt visa upp hur enormt kul träning kan vara samt hur bra man kan må av rätt träning. Även om utbildningen inte riktigt har börjat än så har jag börjat plugga förkunskaperna inom anatomi och holy jesus vad mycket det är att lära sig. Jag känner dock redan att jag verkligen har valt en seriös och bra utbildning som tur är, får se det från den positiva sidan haha!

Jag fastnade sååå snabbt för coachning när jag och Pischa har kört våra bootcamps. Fan vad kul jag tyckte att det var att pusha, peppa, inspirera och lära ut. Detta kommer jag självklart kunna göra mycket bättre med en ordentlig utbildning i ryggen. Jag kan redan mycket om träning men jag känner verkligen att jag behöver mer lära om kroppen, skador, kost osv.

En av anledningarna till att det tagit lite tid för mig att komma igång med utbildningen är dels att det varit väldigt svårt att välja vilken av alla olika utbildningar jag vill gå. Det finns verkligen massor med olika, dom som tar två veckor och dom som tar ett år. Jag har känt att när jag väl ska göra detta så vill jag verkligen göra det ordentligt och nu känns det som att jag hittat rätt. Den andra anledningen är att det är rätt dyrt att utbilda sig till Personlig Tränare, men förhoppningsvis kommer det kännas som en klok investering.

Min utbildning startar nu i slutet av Augusti och kommer ta mig 3-6 månader beroende på hur mycket tid jag kommer lägga på plugget. Det känns väldigt skönt att man kan styra det lite själv. Sen får vi helt enkelt se vad som komma skall efter det. Som sagt, kanske kommer jag jobba med träning online eller ta lite kunder på plats fysiskt någonstans. Vi får helt enkelt se vad jag känner för och vad jag tror kommer funka bäst. Många av er har nämnt att ni vill träna på fysisk plats med mig i Stockholm så det skulle ju vara väldigt kul att kunna lösa, men då måste jag hitta en passande lokal osv.

Oavsett så är jag så JÄKLA glad över detta projekt jag har framför mig, det känns så bra!

Ska någon av er börja plugga nu? Vad ska ni studera? Så kul att höra vad ni har för er också <3 

Kommentarer

 1. Claudia

  Åhl vad roligt!! Blir verkligen inspirerad av dig, inom allt från träning och kost till synsätt på livet generellt. Du gör ett grymt jobb på sociala medier och kommer säkert göra detsamma som PT!

 2. Saga

  Åh vad kul!!😍
  Kommer ni ha ett till bootcamp i höst? Hade såå gärna velat vara med och har inte haft möjlighet de tidigare gångerna!

 3. Matthew

  Grattis!! Vad kul 😀 Hoppas verkligen att du kommer trivas med din utbildning, shiet vad spännande! <3
  Jag sitter och är skitnervös för att jag ska flytta 600 km upp i landet för att plugga till jurist, men YOLO;)

 4. Elin Nylund

  Fan vad kul Andrea!!!! Det känns ju helt klockrent😍 du och pischas är anledningen till att jag kommit igång och börjat älska styrketräning! Helt magiskt om du kan sprida den träningsglädjen till ännu fler:) HEJA dig❤️

 5. Sara

  Men åh fan va grym du är! Heja heja HEJA dig. Det är många dagar jag känt noll motivation och tittat på dina bilder, video och läst dina texter, för att hitta inspiration. Du äger och de syns så tydligt att du trivs med träning & jag tror du kommer äga som PT!
  Ska utbilda mig till Polis, har sökt Polishögskolan och hoppas att de är något för mig! Heja oss som ger oss ut o testar våra vingar! Puss & kram

 6. Karin

  Åh vad roligt Andrea! Du känns som den perfekta ptn, den som man blir positivt påverkad av både i psyket och i kroppen!! Lycka till!! <333 själv ska jag börja min första termin på läkarlinjen, utomlands, sååå nervös men ännu mer taggad! KRAM

 7. majavictoria@live.se

  SÅÅ KUL!! Håller verkligen med dig det känns helt rätt, som den ultimata kombinationen för dig! Hade jag bott i Stockholm hade jag utan tvekan bokat dig som PT!

 8. Emmy

  Åh vad kul, Andrea! <3 Kommer passa dig så bra kan jag tänka mig. Jag själv börjar om några veckor plugga till ämneslärare (gymnasielärare) – inriktning svenska/historia. Är livrädd haha – men förhoppningsvis blir det bra. Är allt akademiskt som skrämmer mig, och såklart mina egna tankar. Du vet det gamla hederliga ”duktiga flicka komplexet” – tänk om jag är för korkad? Om jag tagit mig vatten över huvudet? Haha…

 9. Evelina

  Ååh, vad kul! Lycka till! 😀
  Jag börjar sista året på min tre-åriga PT-utbildning om några veckor, och även om det har varit väldigt jobbigt ibland och jag har känt att jag velat hoppa av flera gånger är jag väldigt glad att jag har fortsatt och ångrar inte en sekund att jag började plugga! 🙂

 10. Sofia

  ALLTSÅ ååååh sååå himla bra val av dig!!! Det kommer passa dig perfekt!! HEJA HEJA HEJA som följer det du tycker är roligt!

 11. Frida

  Ååhhh vad roligt att du hittat rätt väg i livet!! Jag ska börja plugga till civilekonom service management, spännande 4 år framför mig (pust) haha, men värt sedan.

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting