AllmäntTexterTips

TA DIG UTANFÖR DIN COMFORT ZONE

Klyschan är så sann, utanför sina säkra rutiner växer man. När man växer psykiskt mår man bättre. Här nedanför hittar ni tio punkter på hur man kan ta sig utanför sin så kallade comfort zone.

1. Testa en ny sport eller träningsform. Crossfit är en väldigt social träningsform där du får chansen att lära känna nya människor. Börja ta danslektioner. Valet är ditt!


2. Sök nytt jobb eller en rolig utbildning/kurs som intresserar dig. Gå den teaterkursen du alltid velat gå! Ta en kurs i photoshop som du länge velat lära dig!


3. Lär känna nya människor eller ta upp kontakten med en gammal vän. Ta kontakt med tjejen du tyckte var rolig på träningspasset eller ring upp en gammal vän från högstadiet.


4. Bjud ut någon du gillar på en dejt! Våga ta för dig och bjud ut någon på en dejt. Se det som en möjlighet att gå ut från din comfort zone och om du har tur kanske det leder till kärlek, eller bara en rolig historia.

5. Upptäck nya platser! Res till Asien och upplev kulturen eller res en weekend till en närliggande stad. Det kan vara Göteborg, Gdansk eller kanske Köpenhamn.

6. Våga prova en ny stil- köp de skorna du vill ha även fast det inte känns som din stil!

7. Ändra din frisyr eller hårfärg! Alltid kul och spännande att fixa håret. Kanske klippa lugg eller färga håret i en färg du länge velat testa.

8. Våga avfölja! Avfölj människor på instagram som du inte inspireras av längre eller som du ändå inte har någon koppling till. Det kan vara ett jobbigt steg, men gör det för din skull!

9. Flytta till din drömstad! New York? Stockholm? Att flytta ger dig ofta möjlighet till att förverkliga dina drömmar. Våga flytta! Antingen själv eller med en kompis.

10. Våga stå upp för dina åsikter! Säg till den där mobbaren eller rasisten som uttrycker sina skeva åsikter. 


Hur tar ni er utanför er comfort zone? Eller vilket steg vill ni ta?

Kommentarer

  1. Emilia

    För två och ett halvt år sedan hade jag två sommarjobbsalternativ – ett jag kände mig ganska säker inom och ett som jag kände mig jätterädd inför. Men jag kände att jag stod stilla i livet och valde till slut att gå utanför min comfort zone och tog det jobbet jag var rädd inför. Det slutade med att jag hade en av de bästa somrarna i hela mitt liv, och hittade både en tjej som nu är en av mina närmsta tjejkompisar och en kille som nu varit min pojkvän i två år, haha!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting