AllmäntInredning

Nu har vi valt färg till köksluckorna!


Som jag nämnde förra veckan så har vi gått i tankarna att rusta upp köket och bestämde oss till slut för att måla om luckorna + stommen. Detta är inte gjort än eller ordentligt påbörjat då vi fortfarande håller på att välja bland lite olika företag osv. Här ovanför ser ni hur köket ser ut i dagsläget. Stommen och luckorna har suttit där sedan 1947 och det känns faktiskt riktigt roligt att ta vara på det här gamla hantverket istället för att bara blåsa ut allting.


Igår var vi på en måleriaffär och valde ut lite olika färgprover. Till slut kom vi fram till att vi ville testmåla dessa tre. Den ljus för väggfärg och de två mörka som kandidater för stomme + lucka. Tanken är alltså att stommen och luckorna ska ha samma färg så det blir enhetligt och fint. Som ni ser har jag målat dit en liten vit prick i photoshop så man ska se tydligare att ”Space” från Jotun alltså är grå-beige och inte vit.


Vi testmålade på insidan av en lucka här hemma och först var jag rätt inne på den till höger då jag gillade att den var lite varmare i tonen. Men efter många om och men så valde vi den vänster, detta efter att vi testmålade vår ikea-pall som tidigare var vit, i denna nyans.

När den står för sig själv så ser man nämligen att även denna grå har en väldigt varm underton. Men bredvid den ljusare som var ännu varmare så framgår inte det speciellt tydligt. Så vi valde alltså till slut ”Form” från Jotun till stommen & luckorna. Förhoppningsvis kan vi få iväg luckorna någon gång under nästa vecka för att även kunna påbörja jobbet här hemma med stommen.

Gällande handtag och knoppar tänker jag mig något ganska basic. Silvrigt som ska matcha kranen, mycket mer än så vet jag inte. Vet inte riktigt om vi ska köra på runda knoppar eller platta. Sen får det bli något sorts handtag till diskmaskinen, gillar det med lite svart ovanför!

Kommentarer

  1. Nicole

    Hej Andrea! Om jag inte minns fel så har du vid något tidigare tillfälle gjort ett inlägg där dina läsare i kommentarsfältet kan berätta lite om sig själva i syftet att kunna hitta någon att kompisdejta!! Är verkligen så sugen på att träffa lite nya människor i år, och då du är så himla härlig så förmodar jag att dina läsare är minst lika grymma! Hade varit så kul om du skulle känna för att göra ett liknande inlägg 🙂 Kram!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting