Angående träningshets

Allmänt, Texter, Träning

Jag la upp några snaps igår där jag pratade om att jag hade varit ute och sprungit, tog även upp att jag var väldigt nöjd med mig själv och hur man inte ska jämföra sig med andra. Min mejlkorg blev halvfull och fick massor med snaps om att ni var så glada över min hälsosamma inställning till träning. Och det är så viktigt att prata om träning på ett "normalt" sätt. Det känns så klyschigt att säga "jämför dig inte med andra" men fan vad sant det är. Efter jag sprungit 5 km igår på 32 minuter så var jag svinnöjd. Vill ni veta varför? Jo för att jag tycker det är svinbra kämpat med tanke på att jag inte tränat ordentligt på så länge och för att jag tycker att det är psykiskt kämpigt att ta mig igenom ens 2 km. Hade jag istället jämfört mig med hur snabbt andra springer 5 km eller hur ofta vissa andra personer hade jag bara mått dåligt. Och därför är det så otroligt onödigt. Träna ska man inte göra för någon annan än sig själv och endast för att må bra.

Till dig som är lite lat, gå ut och spring ikväll eller pallra dig till gymmet om du vet att du kommer må bra av det efteråt eller under tiden. Jag är en typisk sån person. Jag gillar att träna men jag HATAR att åka till gymmet eller ta på min löparskorna och kliva utanför dörren hahah.. Och till dig som får ångest eller känner dig tvingad att träna, don't do it!! Helt ärligt. Träna fan inte då. Jag hoppas bara att när jag skriver om träning att ni som med alla andra inlägg kan välja själva om ni vill bli inspirerade eller att ni bara kan tänka, "nej, det här är faktiskt inget för mig" och bara scrolla vidare neråt. För när jag skriver om träning vill jag självklart inspirera, men endast dom som vill bli det. Haha förstår ni vad jag menar? Det är så otroligt svårt när det kommer till träning och unga tjejer, då det tyvärr finns så mycket ideal och "måsten" som många känner att de behöver leva upp till. Jag hoppas i alla fall att ni förstår min tanke när jag skriver om träning. Att ni gärna får göra samma sak som mig om ni mår bra av det, annars struntar ni SJÄLVKLART i det. <3

Känn ingen prestationsångest när det kommer till träning. Varför ska du egentligen ens fråga din kompis hur snabbt hon springer 5 km? Om du vet att du kanske kommer bli ledsen av hennes svar, snälla strunta i att fråga. För när du är ute och springer, spelar fotboll, är på gymmet eller simmar dina längder så ska du endast göra det för att du först och främst ska må bra i själen. När jag är ute och springer så blir jag avslappnad i sinnet, jag kopplar bort och får en sinnesro. Efter jag sprungit så känner jag inga bekymmer och det är inte för att jag bränt X antal kalorier utan för att jag mår bra av att andas frisk luft och bara koppla bort. Jag sover bättre, jag får en balans i min vardag helt enkelt.

<3

Gillar

Kommentarer

Elin
,
Åh detta var verkligen det bästa jag läst!! Har själv varit, precis som du, väldigt mycket sjuk det senaste halvåret och har verkligen inte haft ork till att träna. Får ångest av att tänka på hur mycket löprundor jag gjorde förra sommaren, och nu när jag ska börja träna upp min kondition igen kommer jag ju inte orka lika mycket som förut, även fast jag inte var världens snabbaste då heller. Men jag har slutat bry mig och vad andra tycker, min träning är min träning och det har ingen annan med att göra. Kram <3
Nathali,
Älskar verkligen din inställning till träning! Tycker det är så kul att äntligen någon tar upp den roliga och mer verklighetsförankrade synen på det. Att det inte behöver ses som ett tvång eller måste utan kan vara en hobby. Har själv denna inställning när jag tränar mina ca 5 pass i veckan sedan kan ju såklart motivationen tryta mer eller mindre men vet att jag tycker det är så himla roligt så vill prioritera träning. LÄngtar tills att få se mer träningsupdates från dig!
nouw.com/nathaliandersson
Amanda
,
Blev så glad när jag läste detta<3 Gillar verkligen hur du tänker kring saker och ting. DU inspirerar verkligen mig!!!
Fanny,
Jag blir iallafall inspirerad av din inställning till träning, ska verkligen sluta jämföra mig med andra och bara fokusera på mig själv. Grym du är som orkar springa 5 km utan stopp efter sån lång tid utan träning!
nouw.com/fannyolofssons
Lovisa
,
Fina, fina Andera. Du bara växer och växer mer och mer i mina ögon för varje dag som går. Du är grym, kom ihåg det!
Elin
,
Otroligt bra inlägg! Jag kan själv fastna i träningshetsen när man hela tiden jämför sig själv med dessa smala,vältränade tjejer på sociala medier. Men precis som du säger är det viktigaste att träna för sig själv inte för skönhetsideal. Tycker du verkar vara en så extremt klok människa älskar verkligen att läsa din blogg och andra medier du använder !
Thea
,
du är verkligen världens bästa förebild Andrea och är så glad över att du finns <3
Sofie,
Detta är sååå viktigt!
sofiegabrielsson.devote.se
Felicia,
Jag håller verkligen med dig Andrea, grymt inlägg! Jag måste bara säga att jag älskar din och Mathildas podd som jag följt enda sedan Skilsmässobarns-avsnittet. Men även din blogg, youtubekanal, och snapchat. Jag får inte nog av dig! Nu låter jag nästan creepy hah, men vill bara att du ska förstå att du är en såå bra förebild och att du ska fortsätta med det du gör, cause you're awesome!! Kraam http://nouw.com/felleflisen
nouw.com/felleflisen
Elsa
,
Du är så bra Andrea!! Skulle ÄLSKA om du skrev mer om träning, då jag blir så inspirerad av just dig. Kraaam