Att vara ytlig VS att gilla ytliga saker

Texter

En sak som stör mig och faktiskt gör mig ledsen, är det faktum att folk lätt dömmer vissa intressen. Något som kan hända rätt ofta är att jag ses som ytlig för vissa av mina intressen. Jag ses som ytlig för att jag tipsar om höstoutfits, för att jag testar och visar upp ett nytt läppstift eller för att jag vill köpa en dyr väska. JAG som person blir ytlig för att jag gillar saker som klassas som ytliga. Vissa av er kanske läser det här nu och tänker "ja, då är du ytlig?" men jag håller faktiskt inte med. Bara för att jag tycker att det är roligt med smink och mode så betyder inte det att mitt liv kretsar kring det, att det är allt som betyder något för mig. Det är ett intresse jag har, inte vem jag är. Jag tycker att det är roligt med mode och skönhet. Jag tycker det är roligt att testa nya ögonskuggor och läppstift. Det verkar som att många har svårt att förstå det, att man kanske sminkar sig och köper nya kläder för sin egen skull, för sitt egna intresse. Det känns ofta som att just smink, döms ut som något väldigt ytligt och får därmed massor med kritik. Jag ser kommentarer på Instagram där folk påpekar att profiler sminkar sig alldeles för mycket, att han eller hon är "superficial". Varför döms det ut så mycket snabbare än ett intresse för exempelvis sport? E-sport? Mat? Dryck?. Bara för att en person gillar smink sätter ju inte det den personen i ett visst fack, det intresset gör inte en människa till en viss typ.

Eller vad tycker ni? Kan man gilla saker som klassas som ytliga, exempelvis smink utan att vara ytlig som person?

  • Postad i: Texter

Gillar

Kommentarer

Becca
,
Håller till 100% med!!
Amanda
,
Du har helt rätt! För mig handlar inte smink och skönhet till största del om min utsida utan min insida. Dagar jag har som mest ångest kan jag sitta och sminka mig i timmar. Jag countourar,blendar och allt vad det heter tills allt blir perfekt. För mig är smink och skönhet så kravlöst och enkelt. Jag slipper tänka på allt skit här i livet, och kan istället fokusera på om jag ska ha too faced eller nars foundation. För mig,och för många andra tror jag sådana intressen handlar mer om insidan, att man mår bättre av det helt enkelt. Kram på dig Andrea och tack för en underbar stämning på alla dina medier!
La Linda,
Håller helt med Olivia, så jävla typiskt ett "tjejintressen" ska anses ytliga. Samt - du ÄR inte dina intressen och du ÄR inte din sociala medie-närvaro. Folk måste komma ihåg att det är en rätt liten del av ens liv som faktiskt dyker upp i sociala medier. Samt att de "ytliga" delarna är lättare att exponera, både praktiskt och mentalt. Keep up the great work och fortsätt älska smink!!
lalinda.se
Anna
,
Ännu ett sätt som samhället dubbelbestraffar tjejer... Tjejer får inte va "ovårdade" (och allt vad det innebär), men om man då fixar sig så är man plötsligt "ytlig". Tröttsamt. Du är grym!
CAMILLAESI,
eller hur, ett intresse är bara ett intresse liksom. Kan tänka mig att offentliga personer som du får mycket hat gällande sånt vilket är tråkigt :/ Så jag håller verkligen med dig Kram<3 http://camillaesi.se
www.camillaesi.se
Ronja
,
Håller verkligen med!
Ester,
Wow du satte ord på mina känslor gurl! Sååå sant.
nouw.com/Josefinaester
Vanessa,
Hållet helt med dig!! Det jag älskar med mode är hur man liksom kan "försvinna" iväg i tankarna genom att till exempel surfa på snygga väskor. Något hjärnan behöver när livet till stor del är fyllt med massa måsten och andra viktiga saker som tar upp ens tankeverksamhet och tid. Mode ska vara härligt och för mig är det också en viktig källa för inspiration 😊
nouw.com/71kvadrat
Paula
,
Jag håller med dig! Jag kan tänka mig att många tänker att "hon sminkar sig för uppmärksamhet" som om det bara vore negativt. Jag tycker att man ska sminka sig för att det är kul, att man känner sig bekväm och fin i smink, och för att på det också dela med sig av sin skönhet. Inget fel eller ytligt med det! Det är dessutom en konst att kunna sminka sig bra, så det kräver ju övning vilket jag kan se som en hobby. Why not liksom? Samma sak med datorspel. Man lär sig mycket språk, problemlösning och annat i det, jättebra! Det är också någonting man kanske gör för sin egna skull, för att det är kul! Jag har en kompis som spelar E- sport typ Hela tiden men han är även på gymmet hela tiden och hjälper till hemma och är oerhört allmänbildad och hänger med i allt som händer runt om oss. Så bara för att man sminkar sig/ spelar dator så betyder det, som du säger, inte att man är en "person som bara tänker på smink/ datorspel". Det är bara en del i det man tycker är kul/ viktigt i vardagen och i livet 😊. Bra inlägg btw! Inspirerande att du tar upp sånt här och står för det du tycker offentligt! Kul! Kram!
Malin
,
Jag ser dig som den minst ytliga människan verkligen! Du är så personlig och härlig, man märker att du har ett stort djup (om du förstår hur jag menar) men också väldigt kul att ta del av sminktips osv, det är en kanonmix på bloggen! 😊