Badrumstankar

Allmänt, Inredning

Okej för några dagar sedan nämnde ju jag att vi ska renovera badrummet nu i höst och även om vi inte bokat något än med en firma så tänkte jag berätta hur det ska bli. Golvet ska vara i ljus marmor i hexagonform, alltså sexkantigt kakel. Vet inte om jag vill att det ska vara en "marmorlist" som på bilderna eller om väggplattorna kommer börja direkt.. Tror i alla fall att detta kommer bli riktigt snyggt, badrummet är väldigt litet så tror att det är en fördel att ändå hålla det ljust så det inte känns ännu mindre.

På väggarna ska det nog ha helvitt kakel som ligger omlott. Jag vet dock inte riktigt vilket storlek vi borde köra på.. Vill verkligen ha ljust fog men hur ser det ut efter ett tag? Man kanske kan behandla fogen på något sätt så den inte blir så smutsig, eller köpa någonting man kan ha på i efterhand.. Får googla!

Allt i hela badrummet kommer ju bytas ut men den största förändringen blir att vi går från badkar till dusch + tvättmaskin istället. Badrummet är som sagt väldigt litet så det kommer bli två stycken raka och vikbara dörrar. Alltså likt som på bilderna bara att det kommer vara två dörrar istället för en. Golvbrunnen får gärna, precis som på bilden längst till vänster, vara längs väggen eller i ett hörn.

Som sagt, litet badrum kräver extra planering när det kommer till förvaring för det är där det brister idag. Först och främst vill jag få in ett större spegelskåp ovanför handfatet och sen ett till väggskåp ovanför tvättmaskinen. Väggskåpet tänker jag kan vara liknande det på bilden längst till höger. Där kan man ha allt möjligt, tvättmedel, hårprodukter osv. Jag önskar att det fick plats med ett handfat som hade bra lådor under men jag tror tyvärr att det kommer kännas trångt. Desto luftigare desto bättre, få som sagt satsa på stora spegelskåp och väggskåp.

När det kommer till andra detaljer så kommer det inte bli mässing utan vi kommer köra på silver. Det kostar väldigt mycket att renovera ett badrum, och att köpa rör i mässing (har utomliggande rör) blev för dyrt enligt mig. Jag vet dock inte om det är något hantverkarna kan fixa eller om man då behöver flytta in väggarna för att få plats med rören innanför.. Aja. Det lutar i alla fall åt att köra på rostfritt stål istället för mässing men vi får se om det går att lösa! :) Jag tycker verkligen att det här är ett jätteroligt men också nervöst projekt. Det är väldigt mycket pengar som ska investeras och förhoppningsvis öka värdet på lägenheten..

Gillar

Kommentarer

Louise,
Gud vad snyggt allt låter! Marmor i hexagonplattor är ju hur coolt som helst. Kom att tänka på en sak bara! Jag har också ett väldigt litet badrum. Tidigare hade jag spegelskåp och sen ett handfat utan någonting under, det såg ut så när vi flyttade in. Men i höstas ändrade vi det, så det bara är en stor spegel ovanför handfatet och sen handfat med lådor under och det blev faktiskt mycket luftigare! Utrymmet under handfatet använder man ju ändå inte direkt men det känns som ett mycket större badrum när det blev mer utrymme i "huvudhöjd" om du förstår vad jag menar. Vet ju inte hur erat badrum ser ut exakt men jag har också såna där dörrar som man 'viker' in för annars är det typ inget badrum kvar, alltså väldigt litet. Ett litet tips bara!! 😊 Jag blev ganska positivt överraskad över hur luftigt det blev, trodde det skulle bli tvärtom! Lycka till med renoveringen, tror det kommer bli hur fint som helst!
nouw.com/louisebennhult
Andrea Hedenstedt,
Tack för dina tips! Grejen är den att handfatet är mitt emot där tvättmaskinen ska stå så det är därför jag tror det kan bli tight.. men ska absolut mäta och dubbelkolla! Kram
www.andreahedenstedt.se
Emelie
,
Kommer ju bli hur fint som helst <3
Emelie
,
Kommer dina smycken även släppas i silver? Jag tänker på örhängena och halsbanden, om det är officiellt ännu 😊
Lea
,
Åh vad fint det ser ut! Hur kommer ni bo medan badrummet renoveras?
Julia
,
Det kommer att bli jättefint. Hexagonformat kakel är så snyggt! Om ni vill ha kommod med lådor kan man satsa på ett som det på länken, då blir det luftigt och du får lite förvaring 😊 https://www.bygghemma.se/inomhus/badrum/badrumsmöbler/tvättställsskåp-och-kommod/tvattstallsskap-noro-relounge-1230-vit-dubbel/p-263530
Sara Larsson,
Åh vad roligt att renovera! Hexagon-golv i badrum är så jäkla snyggt!!
nouw.com/sarashem
Elvira
,
Hej! Renoverade nyligen mitt badrum i min lägenhet. Jag och min sambo har gjort så som du och Anton. Jag har köpt lägenheten och han betalar halva räntan och hyran. Så förstår vad du menar med att man är nervös inför att de kommer bli bra å allt sånt. För de är ju verkligen inte gratis, även om det är en liten yta. Och jag valde hexagonformade-plattor på golvet och vita stor plattor på väggarna. Vita skåp och silver/krom på handdukstork, dusch osv. Badrummet är också väldigt litet, men vi är sååå nöjda med de. När man jämför före och efterbilder kan man knappt tro att de är samma badrum. Lycka till med renoveringen och hoppas de blir superfint!! Kram
Julia
,
Kan man nu få se en före bild på badrummet ? 😊 Kram!
Emma
,
Din plan låter grym, blir nog väldigt snyggt! Tänk bara på att vita fogar lätt blir gula och missfärgade! Är det i min lägenhet nu och skulle jag göra om badrummet idag skulle jag välja en ljusgrå fog som håller och ser fräsch ut mycket längre plus är väldigt fint! Lycka till med renoveringen!