Cookies

Okategoriserade, Recept

Det du behöver är vaniljsocker, vetemjöl, brunt farinsocker, strösocker, smör, ägg och valfri choklad och/eller nötter.

Lyssnade som vanligt på Alex och Sigges podcast!

Jag ha ugnen på cirkqa 200 grader, beror lite på hur stark ugn man har!

Börja med att röra ihop farinsockret, sockret, vaniljsockret och smöret.

Efter att ni har blandat ett tag så kan ni hälla i ett ägg i taget.

Blanda sedan ihop vetemjölet och saltet i en bunke och arbeta ihop allt tillsammans!

Hacka eller använd redan små bitar av choklad. Vilken choklad man väljer att ha är upp till var och en, man kan ju även ha nötter i tillsammans med chokladen!

Häll i chokladen i smeten, mängden choklad är ju också frivillig.

Placera sedan ut små bollar långt ifrån varandra, på plåten. Kakorna sprider sig rätt mycket så man får göra cirka två-tre plåtar per sats.

Färdiga! Satans vad goda dom blev alltså, älskar mixen av alla chokladsmaker som den chokladälskare jag är.

225 g smör

2 1/2 dl brun farin

1 3/4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

3 dl chokladknappar (eller grovhackad choklad)

1 dl grovhackade hasselnötskärnor

Du behöver också: bakplåtspapper

Cirka 8-14 minuter i ugnen på ca 200 grader.

_____________________________________________________

Ni som läste min blogg förra året känner nog igen detta inlägg men jag bakade dessa igår och bara kände att jag avr tvungen att tipsa om dessa igen. SÅ SINNESSJUKT GODA!!! Det är inte alls svårt heller och går väldigt snabbt De ska ju liksom vara i ugnen cirka tio minuter så är man hetsig så passar det här receptet perfekt. Jag gjorde det igår kväll när det hade börjat mörkna så bilderna blev sämst, tur att jag hade dessa från förra gången jag gjorde receptet då! Och hörni, jag ber om ursäkt för mina vidriga naglar.. Omg..

Gillar

Kommentarer