DAGENS TANKAR

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Byxor - LÄNK // Tröja - LÄNK

- Corona. Ja precis som för alla andra så tar detta upp mycket av min tanketid. Jag känner mig fortfarande inte orolig för min personliga hälsa men jag kan absolut erkänna att jag känner mig orolig över att det inte verkar som att man får "kontroll" på spridningen världen över. Sen förstår jag ju såklart att man inte kan kontrollera ett virus, men man förstår i efterhand att man borde varit betydligt hårdare från början gällande att besöka riskområden, resa tillbaka till sitt hemland osv.

Som jag nämnde för en vecka sedan så har ju jag en resa inbokad. Jag vill bara börja med att säga att jag är fullt medveten om att det inte är synd om mig i detta, utan det jag vill komma fram till är enbart att det är jobbigt att inte veta. Jo, jag har ju en resa inbokad om tre veckor och jag börjar ju bli lite fundersam över hur det kommer att bli med den. Kommer vi bli avrådda från att åka till Indonesien (som är resmålet) av UD, kommer vi svenskar bli nekade inreseförbud i Indonesien pga spridningen här? Kommer vi komma iväg och sen få problem med att komma hem? Än så länge så går det inte att avboka något och jag känner ändå att jag kommer lyssna på UD's och Folkhälsomyndighetens rekommendationer men just nu är allt lite ovisst. För även om jag inte är orolig för just min hälsa vid en eventuell smitta så är det ju allt runt omkring som kan bli krångligt eller tragiskt. Har någon av er en resa inplanerad som inte går att avboka? Hur tänker ni?


- Träningen. Det har känts lite segt för mig på senaste tiden med träningen, vilket känns jobbigt och tråkigt. Jag finner inte riktigt inspirationen och motivationen när jag tränar själv och har haft flera pass där jag lämnar gymmet lite smått missnöjd på sistone. Tänkte mycket på det under dagen och kom fram till att jag kanske ska gå ifrån programmeringen lite kommande veckan och bara göra sånt som jag är bra på och tycker är kul. Inte utmana mig för mycket rent tekniskt utan mer bara kötta på liksom, tror jag kan komma in i det lite enklare då. Förutom det; boka in träningspass med vänner för då blir det ALLTID bättre.

- Slussenbron. Jag fattar ingenting men tydligen är detta det sjukaste som hänt Stockholm. En bro som färdats över hela jordklotet med slutdestination Slussen verkar vara extremt intressant och roligt. Jag trodde typ folk skämtade men det har tydligen varit ballonger i stan och hela faderullan för att fira att bron kommit. Hahaha fint ändå <3

- Robinson!! Jag följer ju knappt några tv-program utan är en riktig Netflixtorsk men snart är det äntligen dags igen. På söndag är det äntligen dags för mitt favoritprogram och jag är typ pirrig över att "möta" de nya deltagarna. Jag och Mathilda har bestämt att prata lite om Robinson i podden (om det finns något intressant att säga) så häng med och kolla vetja!

Gillar

Kommentarer

Elsa
,
Hej!
Jag hade absolut avbokat resan. En förutsättning för att virusets spridning skall avta är att vi rör oss mindre mellan länder en tid. Så är det. Så även om man inte är rädd för sin egen del, så bör man vara medveten om att varje resa möjliggör för viruset att förflytta sig vidare.
Elli
,
Även fast corona inte är ett farligt virus för oss som är grundfriska skulle jag kanske inte välja att resa just nu. Inte för att jag är rädd för min egen hälsa men för att jag är rädd för att sprida viruset till dem som tillhör riskgruppen. En annan grej är förståss att det finns en viss risk att hamna i karantän, något som jag inte skulle vilja riskera. Mycket pga att jag har egen häst som behöver tas hand om dagligen som man isåfall behöver skaffa "barnvakt" till, men detta gäller ju alla som har djur eller barn. Jag tycker inte att det är något man gör "fel" om man väljer att resa men spridningen blir ju högst antagligen större destu flera som reser från eller till epedemi områden. En svår fråga som egentligen inte har ett rätt eller fel svar men jag skulle nog vänta med att resa tills det lugnat ner sig. Det finns alltid risker med allt och eftersom stora delar av världen redan har åtminstone ett fåtal smittade vet man ju inte hur spridningen kommer att se ut fast alla slutar att resa för ett tag.
Tea
,
Hej! Har stora problem med att läsa din blogg via bloglovin för tillfället, vet inte om det bara är jag eller fler som upplever samma problem? För en stund sedan dök det in åtta nya blogginlägg från dig (på bloglovin alltså), varav det älsta skrevs för fem dagar sen. Kanske något problem med uppdateringen av din blogg på bloglovin..? Trist att ha missat flera dagar av uppdateringar, jag antog att du hade tagit bloggapaus igen! 😟
Jennie
,
Finland har nu gått ut med att man skall undvika alla resor utomlands, de specificerar inte längre "epidemiområden" utan avråder allt resandet. Genom att resa, oberoende vart, ökar risken för en snabbare spridning än vad vi har beredning för. Jag skulle inte resa någonstans inom närmsta månaderna.
Fanny
,
Hej! Jag tycker det finns flera problematiska aspekter med att välja tt resa så långt i dagsläget. Dels, som alltid, miljöaspekten och vilka enorma belastningar utsläppen är för vår planet. Samt dels med tanke på smittospridningen. Det kan omöjligt vara motiverat att åka utomlands för en, vad jag uppfattar det som, nöjesresa. Utöver detta måste man även överväga risken att man blir sjuk i utlandet och huruvida man då vill bli en belastning för det landets sjukvård.

Hoppas att mina åsikter tas emot väl!
Linn
,
Har också resa inbokad om 2-3 veckor, vet inte alls hur jag ska göra, än sålänge är det ingen avrådan (Spanien ) är mest rädd att om man åker iväg och sen får man tex inte flyga hem eller blir karantän där man befinner sig . Sen tänker jag också såklart på att man kanske blir delaktig i spridning av viruset ..
marrenguyen
marrenguyen,
Hej; hur gör du med träning/gym nu under denna tid? Skippar du det? Och hur tränar du isåfall?:)
nouw.com/marrenguyen
adelinaadelina
adelinaadelina,
Jag skulle ha åkt till Sri Lanka imorgon men vi fick skjuta fram resan för vi är så rädda för att inte kunna komma hem som planerat sen. Har även en annan resa i maj bokad! Så himla tråkigt att allt blivit som det har blivit 🥺
nouw.com/adelinaadelina
elinbranting
elinbranting,
Vi hade en inbokad resa till Tyskland i april, men har bestämt oss för att inte åka. Risken att smittas där är väl ungefär lika stor som här, men det känns tråkigt att besöka en stad i ett sånt här läge, då får man liksom inte en rättvis bild av samhället. Sen hade det varit jobbigt om det skulle hända något drastiskt och vi skulle bli fast där, så vi tar det säkra före det osäkra. Jättetråkigt, men men!
nouw.com/elinbranting
Sara
,
Inte som att det var längesen du var på Bali senast... tbh varför bokade du ens resan från början?