DÅLIG FÖREBILD & DÅLIG FEMINIST

Allmänt, Texter

Jag strävar alltid efter att vara en god förebild. Jag vill att folk ska följa mig på sociala medier och få inspiration, kanske att jag till och med blir en person man ser upp till. Och jag tycker faktiskt att jag sköter det jobbet ganska bra, men det är inte alltid lätt. Jag har tagit ett aktivt beslut att skriva väldigt begränsat om mat och träning då jag vet att det är något som kan trigga enormt. Jag har tagit ett aktivt beslut att återkommande prata om feminism, kvinnofrågor och allt där emellan. Det är dom två fighterna jag bestämt mig för att ta offentligt just nu. Och ändå får jag varje vecka skit för alla fighter jag inte tar offentligt, mejl och kommentarer skrivna av er där ni beskriver hur besvikna ni är på mig för att jag inte skriver mer om djurrättighetsfrågor, miljöpåverkan, integration, om rasism, allt och lite till. Det som gör mig så förvånad är att det känns som att de personer som skrivit dessa kommentarer och mejl tror att jag, personen och individen Andrea Hedenstedt inte bryr mig om dessa frågor. Dessa mejl och kommentarer anklagar mig för att inte bry mig om djur för att vi gjorde en poddserie om sexuella övergrepp och inte om djurens situation i Danmark. Det känns faktiskt jäkligt tråkigt att jag ska behöva skriva ett inlägg där jag förklarar att jo självklart bryr jag mig om miljön, rasism och mycket mer. Men ligger ansvaret hos mig att ta varje kamp som kan tas per automatik för att jag har en bred publik?

Pratar jag och Mathilda om att vi tycker att det är fel med vikthets får jag ett dussin mejl med folk som rent utav skriver hat och säger att vi uppmanar till fetma. Pratar jag och Mathilda om sexuella övergrepp så skiter vi i män som lider av psykisk ohälsa. Det är liksom absurt, jag kan aldrig göra alla nöjda. Jag är bara jag och jag gör verkligen mitt bästa, jag försöker vara så många som möjligt till lags samtidigt som jag vill dela med mig av mina åsikter och tankar. Idag fick jag en kommentar av en tjej som ansåg att jag uppmanade till "solhets" och var kränkande mot henne som har svårt att bli brun för att jag la upp en bild på snapchat där jag solade och skrev "kämpar på" (med brännan). Nej jag kanske inte är en f��rebild i varje steg jag tar, jag blir för full, jag säger dumma saker, jag har fördomar och ja jag påverkas också av skönhetsideal och lever efter dom. Det känns som att personerna som kommer med "kritik" kanske behöver se sig själva i spegeln innan ni kommenterar eller mejlar. Jag vill egentligen bara lätta mitt hjärta lite med det här inlägget för fan vad ledsen jag blir ändå.

Anledningen till att jag allt mer sällan skriver sånna här inlägg är just på grund av alla åsiktspoliser och alla dom som aldrig blir nöjda. Jag kan säga det redan nu, ja jag är också en slav under patriarkatet, jag är också en slav under alla de sjuka skönhetsideal som finns, jag är medveten om att jag lever i västvärlden med en förvrängd världsbild. Jag är så trött på att få frågor om hur vida det är feministiskt eller inte att uppmana folk till köp av en sminkprodukt eller att jag är en dålig förebild för att jag gillar att bli brun. Då kan jag säga det klart och tydligt till er; ja, då är jag en dålig feminist och förebild och så kommer det nog alltid att vara även om jag gör så gott jag kan. Take it or leave it.

Gillar

Kommentarer

Lisa,
Du är bäst! Alla har vi våra brister, alla har vi grejer vi behöver jobba på, och alla vi försöker leva upp till olika ideal. Hade varje person tagit illa upp för varje sak man sa/gjorde hade vårt samhälle varit KAOS. Ni som jobbar med sociala medier delar med sig så mycket av ert personliga liv, åsikter och intressen, gillar man inte det som ni lägger er tid och energi på kan man bara vara tyst. Tack för jobbet du gör med dina sociala medier, du är grym!
Nouw.com/lisaslottner
Emma
,
Tydligen måste alla leta efter fel i dagens sämhälle nu för tiden. Jag tycker du är en sjukt bra förebild som tar upp viktiga ämnen med bra åsikter!! Fortsätt med det du gör för du är bäst. YOU GO GIRL!!
Becca
,
<3
Elin
,
?Andrea hedenstedt är Goals Goals Goals, goals Goals Goals, goals goals goals? Du är fantastisk och en jätte bra förebild på många olika sätt ❣️❣️
Linnea
,
Bästa du - det du gör är mer än tillräckligt! Det är så trist att folk ALLTID ska leta efter fel. Jag inspireras jättemycket av dig på många olika plan och tycker att du är en grym förebild. <3
Emma
,
Bra skrivet Andrea <3
Elin
,
Andrea! Du är redan en otroligt stor förebild för så många, mig inkluderat och det du gör, de diskussioner du lyfter inom ex. feminismen är mer än vad som behövs! <3 <3 Man kan inte göra med än man orkar, och det som du orkar med är precis tillräckligt. KRaaaaaam!
Victoria
,
Asså herregud, jag brukar inte kommentera bloggar men asså detta va ju hemskt. Vem säger att just du ska skriva om allting? att det är ditt ansvar. Löjligt seriöst. Man skriver om det som man själv kanske tycker är intressant och som man själv känner är viktigast. Bara för djuren är det absolut viktigaste för ngn annan så betyder inte det att de är det för dig. Alla är vi olika och tycker vissa saker är mer intressanta. Men som du själv säger så betyder inte det att du inte bryr dig? du har inte ens fått uttrycka dig om det än, så vem är då dessa som ska göra ett sånt påhopp. Sen med smink, att man ska vara brun mm. Det är ett eget val man har, du bara ger tips till oss andra om de produkter du använder som är bra. Är inte det schysst bara? Skönhetsidealen är som den är idag och det är så mycket mer som har så mycket större påverkan i det. Fetma?? för det första så för ni fram att man är fin som man är, att man måste inte vara smal för att va en bra människa. Man kan va hur vacker och fin person även ifall man är lite större. Men som ni säger, bara det inte går över gränsen. Så uppmuntra till fetma, nä det gör ni inte. Ville bara få ur mig detta, du ska inte ta åt dig! kram <3
Lisa
,
Du är min absolut favorit att följa på instagram för jag vet att jag aldrig kommer få ångest av det du skriver eller väljer att lägga ut <3
Julia
,
Fina Andrea med världens finaste hjärta. Är lika gammal som dig och har följt dig sen 7-8 år tillbaka. Du blir mer o mer lik en stjärna och som du har inspirerat mig och fått mig att välja rätt väg i jobbiga situationer, du får mig att tänka rätt och du får mig till att vara en stolt kvinna! Du är värd så mycket kärlek!!