Dokumentär: Audrie & Dasiy

Allmänt, Tips

Ni MÅSTE se den här dokumentären om ni har Netflix. Såg den igår kväll och usch vad tagen jag blev. Började gråta, jag vet inte hur många gånger av både sorg, vrede och frustration. I dokumentären får man följa Audrie och Daisys öden. Båda har blivit utsatta för våldtäkt och man får se vad det gav tjejerna för konsekvenser efter. Jag kan inte tänka mig något värre än att gå igenom det dessa tjejer fick gå igenom. Att först bli brutalt våldtagen och sen få SKULD för det och inte bli trodd på. Fan vad jag grät när Dasiy pratade om hur dålig hon kände sig, att hon skämdes över vad som hänt när hon inte gjort NÅGOT fel. Ännu mer fruktansvärt är det ju att höra hur polisen som tog hand om ett av fallen påstår att tjejerna ljuger, att ansvaret ligger både hos killarna och tjejerna och att "allt alltid är killarnas fel". JA det är killarnas fel, dom har VÅLDTAGIT. Åh fy fan vad ledsen och arg jag blir.

Våldtäkt är aldrig offrets fel under några som helst omständigheter. Det spelar ingen roll om du druckit alkohol, går naken, eller säger att du vill först men sen ångrar dig. Det finns ingenting som kan bortförklara eller göra en våldtäkt okej.

Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Andrea! Jag tycker mer och mer om dig ju längre tid det går. Älskar att du står upp för oss tjejer och tar upp även sådana här hemskheter som tyvärr sker så jävla ofta. Massamassa kramar, du är 100% bäst!
Siri
,
Hejsan! Jag undrar om det är så att alla platser verkligen är tagna till det där i Kungsholmens tunnelbana, alltså livepodden den 28? 😟 Hade missat att man behöver boka och blev verkligen jättebesviken på att det verkar fullt som det stod när jag klickade på sidan, men hoppas på att ni isåfall snart har fler liknande grejer! Er podd är superbra, och det vore så kul att träffa er nån gång för ni verkar väldigt härliga och roliga personer 😃 Hälsar en 19årig tjej i Uppsala
Siri
,
Hoppas förra kommentaren gick fram.. ?
Janina,
usch håller med dig.. måste nog kolla denna!
nouw.com/janinaemilia
Nattis
,
Kolla på hunting ground också om du inte sett den! Finns på Netflix.. sjukt viktig och bra
Anna Sjögren,
Finns inget som gör mig så arg som just detta
nouw.com/sjogrenanna
Moa
,
Kan kolla på the hunting ground! Den lär dock göra dig ännu mer upprörd men är så bra
Sara
,
Kolla Amanda Knox! Så vrickad dokumentär och läs teorier efter.