Dokumentärstips!

Allmänt, Tips
Lite spoilervarning: Något jag tyckte var roligt och som jag kunde koppla starkt till kompisar jag känt sen vi var riktigt små var ett litet experiment dom gjort på deltagarna när dom var små. Dom satte barnen ensamma i ett rum framför en tallrik med en godisbit. Sen sa dom att om barnen väntade i femton minuter utan att äta godiset får dom en godisbit till. Äter dom den direkt; då får dom bara den biten som ligger framför dom. Detta var ett av många sätt att testa barnets självbehärskning. Det visade sig att de barn som redan vid typ 3-5 års ålder som hade den självbehärskningen att vänta blev betydligt mer framgångsrika som vuxna i form av bättre jobb, lyckliga relationer. Dom nämner att självbehärskning självklart är något som kan jobbas på men hur intressant är inte det ändå?? Att en fyraåring som kan behärska sig själv redan där genom det löper större chans till ett framgångsrikt liv?
Dokumentärserien är i alla fall i fyra delar och avsnitten är cirka 45-60 minuter långa. Det första handlar om de första åren, sen tonåren osv. "Ditt förutbestämda liv" Happy watching :)

Gillar

Kommentarer

Petra
,
Tack för tipset!! 😃 Sånt här uppskattas!
Lovisa
,
Hej Andrea! Som jag förstår det verkar du ha ett typ av medlemskap/gymkort som gör att man inte är bunden till ett specifikt gym eller kedja. Vad är de för typ av medlemskap/gymkort du har? Kram
Andrea Hedenstedt
,
Klara
,
Då mååste du höra p3 dokumentärs avsnitt "Metropolit", handlar om 15 000 svenskar i Stockholm som blev undersökta (utan att de visste om det) under hela deras uppväxt, typ precis som den i Nya Zeeland!!