"Du känns nästan lite manisk"

Allmänt, Frågor & Svar

Jag fick en kommentar här om dagen som jag inte ens valde att godkänna men som jag nu ändå vill svara på. Kommentaren löd såhär:

"Hej Andrea, jag har följt dig i flera år men börjar tvivla på om jag vill fortsätta. Du känns nästan lite manisk med träningen just nu. I mina ögon känns det i alla fall maniskt att träna i princip varje dag och det verkar dessutom vara väldigt hård träning. Hur mår du egentligen? Som läsare börjar jag bli orolig"

SVAR: Alltså det är väldigt svårt för mig att tolka om du faktiskt bryr dig på riktigt eller om du bara vill se på min träning samt uppdatering om träning med negatvia ögon. Oavsett så känner jag att jag vill ta upp detta då jag känner mig ledsen och provocerad av denna kommentar. Träning har blivit så känsligt att ta upp i sociala medier vilket jag förstår till HUNDRA procent. Jag förstår att man inte mår bra av att se hur folks enda mål är att bli smalare, mer definerad, se folk räkna kalorier till höger och vänster samt snacka om straff för att man inte tränar, cheat days och allt där emellan. Vad jag faktiskt inte kan förstå är hur man kan kan se det som "hetsigt" eller "maniskt" när någon (jag i detta fall) bara tycker att det är genuint roligt att träna. Nu vet jag att majoriteten av er ser att jag tycker att det är kul och jag vill även passa på att tacka er från botten av mitt hjärta för alla fantastiskt fina kommentarer på sista tiden. Jag har ju tränat såhär länge men inte skrivit om det för att jag inte riktigt vetat hur. Jag är verkligen i chock över den enormt positiva responsen jag fått efter att jag låtit träningen ta upp en del av mitt innehåll. TACK, men tillbaka till kommentaren:

Det är inte antalet träningspass som avgör om någon är manisk (hennes ordval, inte mitt), inte heller vad man gör på detta träningspass. Om jag utifrån mina preferenser ska klassa något som ohälsosamt så är det när man på ett eller annat sätt skadar som kropp. Att jag tränar fem dagar i veckan skadar absolut inte min kropp. Jag gör inte det för att jag på något sätt är missnöjd eller liknande, jag gör det för att jag tycker att det är roligt. Jag LOVAR. För mig som spelat fotboll och innebandy samt friidrott hela uppväxten så har det alltid varit naturligt att träna 3-5 dagar i veckan. Aldrig någonsin skulle man väl tycka att det var helt galet och ohälsosamt om jag tränade fotboll varje dag? Eller om jag gick på thaiboxning och tränade varje dag?

Precis lika kul som jag tyckte det var att cykla till fotbollsträningarna flera gånger i veckan tycker jag att det är idag. Jag älskar att röra på mig, känna adrenalin och endorfiner. Att känna mig stark och pigg är den absolut bästa känslan. Du som skrivit det här kommentaren kanske själv har ett problematiskt förhållningssätt till träning och kanske därför inte kan förstå min situation. Men att slänga ur sig saker som "Hur mår du egentligen?" tycker jag faktiskt är rätt ohyffsat och konstigt. Finns det någonting jag förmedlar som visar att jag mår dåligt? För i sånna fall har jag på något konstigt vänster visat motsatsen till hur jag egentligen mår.

Det känns som att vi alla måste påminna varandra om att vi är enskilda individer med olika behov och intressen. Det finns verkligen ingen anledning till att jämföra sig med varandra, speciellt inte när det kommer till träning. Vissa mår bra av en promenad en gång i veckan, vissa mår bra av att träna crossfit två gånger om dagen. Ingen ska bli dömd för vad man väljer att göra om det är något som får en att må bra.

Over and out, ha en trevlig lördag bästa ni :) <3

Gillar

Kommentarer

Johanna
Johanna,
Jag började ju träna med Bruce TACK VARE DIG OCH GUSTAF! Så tacksam för det, har äntligen hittat ett sätt att variera min träning utan att det kostar skjortan. Jag har följt dig sen 2014 och uppskattar allt du gör och skriver om. Du är bäst!
Ida
Ida,
Det känns abslout som att du har förändrat och förändrats en del det senaste, har följd dig sen du började alltså verkligen började. O har ju följt dig så himla länge o ibland tittar jag in oftare och ibland mer sällan beroende på vad fokus ligger just nu i dina inlägg som nu när det är på träning kanske jag kolla in mer sällan då det inte intresserar mig på samma sätt som exempelvis vardags inlägg eller dina helg inlägg som jag älskar. Jag tycker abslout inte din träning upplevs som manisk, jag tycker man märker på dig hur kul du tycker det är bara. Skriv om det du tycker om och gör för tillfället om vi som läsare inte gillar de hoppa över inlägg och läs inte det. Istället för att kommentera tråkiga kommentarer. Du är bäst Andrea! ✨
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229