Effektivisera mornarna

Allmänt, Texter, Tips

Någonting som jag tyckte var otroligt jobbigt under gymnasiet, speciellt i tvåan och trean var att gå upp från sängen på mornarna. Jag var väldigt stressad och behövde egentligen mer sömn än vad jag kunde få plus att självklart är det väldigt mycket skönare att ligga kvar i en varm säng än att gå till skolan med krav och måsten en grå torsdag till exempel. Men, under min gymnasietid kom jag fram till några knep, eller rutiner skulle man också kunna kalla det. Rutiner som gjorde att jag effektiviserade mina mornar så jag kunde sova lite längre. Så här kommer några av dom rutinerna, hoppas ni hittar i alla fall ett nytt knep så ni också kan njuta lite extra på mornarna.

1. Lägg fram din outfit dagen innan, det här är nog ett tips som många av er redan vet om eller redan gör. Men alltså ärligt, jag kan spara så otroligt mycket tid på att lägga fram min outfit dagen innan. På morgonen orkar/kan man inte lägga 15 minuter extra på att välja tröja, det kan man på kvällen så gör det på kvällen!! Brukar lägga fram jacka, skor, strumpor, hela kitet liksom. . 2. Bestäm frukost dagen innan, vissa äter samma frukost varje dag men jag är ofta en sån som vill variera mig och jag vet inte hur många gånger jag stått framför kylskåpet och ba "VAD FAN SKA JAG ÄTA!!?!?!". Kolla in kylskåpet på kvällen och bestäm vad det är som gäller imorgon. Du kanske till och med kan mixa smoothien på kvällen, plasta in ett glas och ställa i kylen.

. 3. Är du en sån som inte gillar att äta tidigt på morgonen? Nej men då kan du kvällen innan eller innan bussen går bre dig själv en macka, plasta in den, packa ner en banan och ta med en kaffetermos och drick på bussen eller på första rasten. Du behöver den energin tro mig!

. 4. Ställ klockan för lite snoozutrymme! Har du svårt att komma upp ur sängen? Ställ klockan tio minuter tidigare än vad du behöver gå upp för du kommer aldrig gå upp direkt när klockan ringer, du kommer ligga där i 10-15 minuter ändå och bli sen och stressad och få en dålig start på dagen.

. 5. Förbered skol/jobb/gymväskan. Du kan förbereda dina mornar så otroligt mycket egentligen, man kan verkligen effektivisera dom om man vill. Ett stort tips är att kvällen innan samla ihop alla småsaker man vanligtvis letar efter i panik sådär 30 sekunder innan man MÅSTE springa till bussen. Lägg i datorn, laddaren, plånboken, nycklarna, hårborsten och allt du vill ha med dig och ställ väskan bredvid outfiten du sätter på dig i ett svep.

. 6. För dig som sminkar dig, om du ofta upplever att du måste avsluta sminkningen i ett haffs och att det ofta slutar i mascara i halva ansiktet och brynen blev KAOS. Börja sminka det du prioriterar mest. När jag har en tidsbegränsad morgon så börjar jag alltid med brynen och fransarna, sen får jag komma så långt jag kommer med resten helt enkelt. Tycker man att det är suuuperviktigt med basen men inte så viktigt med brynen, börja med basen. I vanliga fall börjar jag själv med basen men som sagt, har man lite tidspress är det skönt att i alla fall ha gjort det viktigaste.

Gillar

Kommentarer

Johanna Davidsson,
Jätte bra tips, kommer underlätta väldigt mycket för mig!
johannadavidsson.blogg.se/
Joanna,
Tackar sjukt mycket för dessa tips! Lever livet som tidsoptimist tyvärr, men detta kanske kommer underlätta lite! 😃
joannafanny.forme.se
Ida
,
Hur blev din blogg ditt jobb? Tips på hur man kan få en stor blogg som du har och få den som jobb?:)
Marie
,
Jättebra tips!! Pga 1:an och 5:an blir jag försenad nästan varje dag och måste springa till skolan!
Neamdring,
Bra tips! Ska länka detta i min blogg. Skriver om liknande saker så detta blir jättebra komplement! 😊
neamdring.blogg.se
Sarah
,
vart har du köpt den beigea väskan du hade i din senaste vlogg? Den du la ut idag, som va om 2 mars!!?
Michelle Mariolina,
Sååå bra tips!! Speciellt det sista om sminket..hade liksom aldrig ens tänkt på det där. Smart..!!
www.michellemariolina.blogg.se
Ida
,
Riktigt bra tips! Mitt problem med outfitväljandet är att det alltid visar sig vara annat väder än jag tänkt, jag har inte feeling för kläderna eller något i den stilen haha!
ISA,
snooza! jordens bästa grej! superbra inlägg förresten 😊
isabyl.devote.se
Sofia
,
Hej! Måste vara säga att du är så bra på det du gör,man märker att du anstränger dig och tar ditt jobb på allvar-och man märker att du älskar det 😊 jag är några år äldre än dig men älskar ändå din blogg, youtube och podcast! Tummen upp för dig!