Egen müsli

Allmänt, Recept, Tips

Igår gjorde jag något jag tänkt göra länge, nämligen min egna granola. Det blev dock inte så bra, det blev väldigt bränt hehe.. Vilket ändå känns lite konstigt då det stod att det skulle vara inne i 30 minuter på 175 grader, men alltså det blev verkligen bränt. Så om ni vill göra "min" granola, följ inte instruktionerna kring tiden i ugnen haha.. Jag slängde egentligen ihop detta utifrån vad jag hade hemma, fick köpa till linfrön och solrosfrön bara :) Receptet hittade jag på Ica.se och det såg ut såhär:

1 dl mörk sirap 3 msk honung 1 dl vatten 5 dl rågflingor 5 dl fiberhavregryn 1 dl kokosflingor 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl solrosfrön 1/2 dl grovhackade hasselnötter (jag hade inga så struntade i dom)

Sen är det bara in i ugnen på 150-175 grader och satsa på kanske 20 minuter så slipper ni få lika ont i tänderna som jag fick hahha.. :( Det man gör i alla fall är att värma vatten, sirap och houng i en kastrull (värma, inte koka). Sen häller man det över sin torra blandning och sen fördelar man ut det på en plåt.

Gillar

Kommentarer

Stina
,
Ett tips är att röra lite då och då kanske efter var femte minut. Jag brukar göra enligt detta recept, sååå gott! http://www.devote.se/linneasjostrom/godaste-banangranolan-recept-30410664
Anonym
,
Jag tror också du behöver röra, jag brukar också ha den inne i en halvtimme och 175 grader men om man rör var femte minut så den rostad jämt blir den inte lika bränd ?
Andrea Hedenstedt,
Jag rörde, dock bara två gånger hehe.. Får göra om och göra rätt ?❤️
www.andreahedenstedt.se
Märta,
Hej Andrea!! Hemgjord müsli är ju typ det bästa som finns. Jag har ett recept som jag gjort jättelänge nu och kommentarerna är ALLTID att det är den godaste muslin man någonsin smakat. Så testa den om du vill göra ett nytt försök 😉) Kram!!
www.larssson.webblogg.se
Becca
,
Andrea, kan du inte göra en "serie" på youtube som heter typ "Hitta min stil" eller nåt, så får man följa med dig när du tar fram moodbords, hur du tänkter när du ska shoppa osv, skulle vara så kul! 😃
Kajsa
,
Ett tips kan vara att röra om i ugnen lite då och då. Lycka till vid nästa försök! 😊
Märta,
Märkte visst nu, en dag efter?!, att jag inte länkade till receptet jag skrev om ? Här kommer det: http://larssson.webblogg.se/2016/may/asas-hemgjorda-musli.html Kraaaaam igen!!
www.larssson.webblogg.se
Elin
,
Vart kommer din köksmatta ifrån? 😊