Egna chips

Recept, Tips

I torsdags testade jag att göra egna chips lite snabbt. Hade en halv sötpotatis och en liten potatis i kylen så jag hyvlade tunna skivor med en osthyvel och la på en plåt. Ett tips är att verkligen göra supertunna skivor! Jag upplevde dock att det var mycket svårare att göra tunna potatisskivor än med sötpotatisen.. Så sötpotatisen blev mer som riktiga chips, guuud vad gott det blev alltså! Jag satte ugnen på 200 grader och la ut skivorna på en plåt med olivolja och salt. Sen var de inne i ugnen uppskattningsvis 15 minuter, tog ingen tid så håll koll. Ett nyttigare alternativ om man känner för det ibland. Jag tycker att det är ett perfekt alternativ till vardags för mig som försöker hålla onyttigheterna till helgerna! :)

Gillar

Kommentarer

Sofie,
Åh detta måste jag prova! Älskar chips, men försöker också vara lite nyttigare under veckorna!
sofiegabrielsson.devote.se