En annorlunda julafton

Okategoriserade, Resor


Hej på er gullungar!! Jag ber verkligen om ursäkt för min uteblivna uppdatering de senaste dagarna men min och Antons planering kastades om lite dagen innan julafton. Antons pappa med familj är också i Thailand och vi bestämde oss för att åka till dom för att fira jul. Resan tog cirka 3 timmar och sen var vi framme. Mer om det senare! Det har ju varit julafton!!! Vet liksom inte om jag blir glad eller ledsen av det egentligen då jag helt ärligt saknade min familj vääääldigt mycket igår. Det kändes inte alls roligt att inte vara med dom. Dagen igår i sig var underbar men som julafton var det lite sorgligt. I alla fall, vi tillsammans med de andra åkte till Similian Islands på julafton som är en ögrupp som många åker till från Kao Lak och Phuket. Dit ska man främst åka om man gillar att se vackra saker under ytan. Det var vackert på land också men Thailand i sig är så vackert typ överallt så det under ytan imponerade på mig mest.

Vi gjorde tre olika stopp istället för fyra då prinsessan besökte en av öarna och då var den avstängd för dagen. Först stannade vi och snorklade i ungefär 45 minuter. Det var verkligen magiskt! Vattnet var otroligt klart och simmade man ifrån där båtarna parkerade så såg man massor med fina fiskar. Efter det stoppet åkte vi till huvudön där vi gick i land och åt lunch, sen åkte vi vidare till ännu ett snorkelparadis. Och vet ni något annat sjukt?? Vi såg fria delfiner på vägen till Similan Islands, typ 20 stycken. Kändes så jäkla coolt!!

Jag tyckte om dagsutflykten väldigt mycket och rekommenderar den verkligen till er som kan ta er dit. Något som var lite mindre nice var när folk började spy på båten. Vi åkte speedboat så det var lite guppigt och jag hatt ju verkligen spya sen min lilla incident påväg hem från Spanien förra året om ni minns (en kille spydde bredvid mig på planet i fyra timmar i samma påse). Ett tips kan vara att ta med lite egen mat eller snacks. Maten som ingick i resan var ingen höjdare så jag höll på att hungra ihjäl påvägen hem.. När vi kom hem från utflykten så facetimade jag med familjen när de öppnade mina julklappar, så fick ändå rätt mycket julkänska där ett tag. Så mysigt <3 hoppas verkligen ni hade det bra igår för det förtjänar ni alla!

Gillar

Kommentarer