En fråga och ett svar

Frågor & Svar

Hej Andrea! Jag har läst din blogg i fem år nu och undrar en sak om dig och er influencers/bloggare. Jag undrar om du ofta känner att du anpassar ditt liv för att bli instagramvänligare (om du förstår vad jag menar)? Påverkas du när du väljer resmål, maträtter, outfits, fester, frisyrer osv? Känner du en press att skapa "bra content" liksom? Hoppas verkligen inte att du missuppfattar detta men det känns som att du till skillnad från många i samma bransch inte gör det. Eller? Skulle vara intressant att höra dina tankar kring detta! Du är grym :)

Svar: Hej på dig! Gud vad roligt att du läst och hängt med så länge, vad coolt! Och vilken intressant fråga du kommer med. Det här är faktiskt något jag tänker på rätt ofta. Att blogga, instagramma, youtubea, podda osv är mitt jobb. Det är vad som ger mig inkomst men det är ingen som "tvingar mig", jag har ingen chef som säger vad jag ska göra, inte ska göra osv. Den enda som bestämmer hur mycket som ska publiceras, vad som ska publiceras osv är jag själv. Jag är den som ställer krav på mig själv helt enkelt. Att jobba med sociala medier är väldigt kul, det är en lyx få förunnat och jag är så tacksam över allt vad detta jobb har givit mig. Tänk om jag 12 år gammal fick veta att jag skulle kunna försörja mig på detta 10 år senare? Sjukt haha.

Jobbet är något jag tar på allvar, såklart. Men också inte. Att skriva om mitt liv är det jag tjänar pengar på men det får aldrig påverka mitt liv på ett sånt sätt att jag börjar bete mig annorlunda för att få högre statistik, fler likes osv. Jag kommer ihåg att jag läste på någon blogg för några år sedan att en tjej var sugen på att beställa en drink men beställde en annan för att den var mer fotovänlig. Även om det bara handlade om en drink så tyckte jag ändå att det lät så himla sorgligt. Här i mina kanaler kommer ni inte hitta dom lyxigaste bilderna från resor med tjejerna, bilder på dyra presenter, spektakulära outfitbilder och om resor till de coolaste hotellen just nu; om det inte är just det jag själv känner för att göra. Förstår ni hur jag tänker? Av och till har jag tänkt att mina kanaler är tråkiga, just för att jag kanske inte tänker "content" hela tiden men samtidigt tror jag också att det är något som gör mig till en betydligt lyckligare människa. Jag kommer bara jobba med detta så länge det går, så länge mitt "vanliga" liv duger att läsa om. Självklart tänker jag på hur mina instagrambilder kan bli så fina som möjligt, precis som många håller på. Självklart vill jag uppdatera er med bra inlägg. Men, nej jag känner verkligen ingen press kring att skapa content och därmed anpassa mitt liv efter det. Jag kan verkligen inte tänka mig någonting sorgligare än att jag skulle leva ett liv för instagram och inte för mig själv. Och om det betyder att jag upplevs som tråkig eller oproffsig, då är det så det får vara liksom. Eller så är det just det som gör att folk uppskattar mina medier, I don't know. Tack så mycket och hoppas du fått svar på din fråga och att jag tolkade den rätt <3 kramisar ni är bäst

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Det är ju just det som får dig och dina kanaler att kännas så genuina och äkta <3 heja dig!!!
Elvira
,
Hej Andrea! Jag har läst din blogg i flera år och anledningen till att jag fortsatt läsa din blogg och samtidigt sluta läsa andras bloggar är för att din känns så normal. Du verkar ha em hända avslappnad och ödmjuk känsla till det mesta som gäller sociala medier. Jag tycker inte att det blir kul att läsa bloggar där personen i fråga är på någon lyxresa, äter på riche var och varannan måltid, har en perfekt kropp, visar bilder på sin pojkväns presenter, köper märkesväskor osv osv. För mig går det inte att relatera då.
Elin
,
Väldigt bra och sunt! Jag funderar på en sak. Jag har för mig att du har sagt att du har gjort hårborttagning med laser. Jag undrar bara hur du tycker att det har funkat. Hörde att ni pratade om att vaxa er i podden så jag antar att du inte är helt nöjd? (Jag kan förväxla dig med någon annan så jag är inte helt hundra på att du har gjort laser).
Anna
,
Det är ju just därför man följer dig och Mathilda hihi??? Ni bygger inte upp en fasad som alla andra gör, så himla töntigt med dedär ”instagram vänliga saken” FYFAN spyr!!! Sorligt dock att typ 90% håller på på det sättet. Till och med mina kompisar gaggar om instagramvänligt hit och dit. Dom fixar sig, har alltid rätt outfit för bild, rätt mat osv. Lever ett liv genom insta= sorligt ush!!!!! Så de är därför så många älskar dig Andrea! Du är grym❤️ Så skojig prick
Julia,
Så bra och uppfriskande! Personligen så är jag intresserad av att följa en blogg som ger en känsla av att man lär känna människan bakom bilderna, och det lyckas du verkligen med. Vill man endast ha snygga bilder så kan man ju rent krasst bara googla fram något. Keep up the good work!
www.frusmetana.blogg.se
Louise
,
Håller verkligen med!!!
Emilia
,
Hej Andrea! fullkomligt älskar att du är som du är, ingen fasad utan äkta. Många andra influenser får man ju bara ångest över att läsa/kolla på! Fortsätt som du gör, KRAM
Fanny
,
Hej! Du och Mathilda är verkligen två av mina favoriter när det kommer till influensers just för att ni är så äkta och har inte en fasad, ni skriver om både upp och nedgångar på ett ärligt sätt, keep up The good work båda två! Kram
Kajsa
,
Blev glad av detta inlägg. Pga, det är en av anledningarna till att du är en av mina få favvo bloggare. Det känns som du skulle kunna vara min kompis och inte att du är i en helt främmande värld. Och då blir jag mer inspirerad! Så heja dig och allt det du tar dig för!