En kall måndag

Allmänt, Min dag/helg i bilder
INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Igår var Gustav ledig så vi passade på att boka in ett möte med banken angående vårt gemensamma sparande. Både Gustav och jag tycker att det är väldigt viktigt och roligt att spara, så varför inte spara tillsammans? Vi ser ju självklart en framtid tillsammans och då känns gemensamma, ekonomiska mål som en självklarhet. Det blev min bank vi valde att gå till och mitt bankkontor ligger på vackra Strandvägen.

Stockholm bjöd på sol, det skiftade dock väldigt snabbt men på morgonen var det i alla fall soligt och fint! Det visade sig att vi inte kunde öppna en gemensam fond så vi gjorde så att vi öppnade varsin likadan fond där vi sätter in exakt lika mycket varje månad. Vi skulle absolut kunna spara precis som vi själva vill för stunden men det känns ändå kul och bra att vi har ett sparande som är likadant till punkt och pricka, som är till för just oss. Eller vi har faktiskt två likadana sparanden nu. 1 långsiktigt, det som vi hade möte om på banken. Det kan vara så att vi inte rör de pengarna på tio år eller så används dom om 1 år, eller 3 år. Det beror lite på när vi flyttar från lägenheten i Årsta, hur vårt andra sparande gått osv.

Sen har vi ett gemensamt sparande när det kommer till resor och nöje. Vi båda har nu öppnat ett konto (vanligt konto alltså) där vi lägger undan lika mycket varje månad ägnat till just: resor och nöje. Detta för att vi båda ska ha samma förutsättningar och mål, känns så bra! Det känns också så bra at lägga undan pengar regelbundet till resor, för helt plötsligt går det att få in i vardagen och då är man sig själv väldigt tacksam. Nu är detta kanske inte tänkt som ett medel till spontana infall utan mer större resor men ändå :)

Jacka - LÄNK // Jeans - LÄNK // Väska - LÄNK // Halsduk - LÄNK // Mössa - LÄNK

Såhär såg jag ut igår, trivs förövrigt för tionde gången så jäkla bra i håret! Ska faktiskt ha i färginpackningen igen ikväll då jag vill ha ännu mer intensiv färg. Nu blir jag dock taggad på att testa något annat också men tänker att jag kör på Peach-looken nu i någon vecka till i alla fall! :D

Efter bankmötet så rörde vi oss vidare mot St Eriksplan där vi mötte upp Gustavs kompis som om några dagar ska flytta utomlands. Dom ville såklart hinna catcha upp lite innan flytten vilket dom fick göra själva men jag hängde med på lunch först :) Vi testade Dailys Café på Sankt Eriksgatan.

Det blev avokadomacka att dela på och sen varsin vegetarisk omelett. Det var riktigt gott, jag gillar ju omelett så det känns kul att ha hittat ett ställe som gör riktigt goda och inte GALET dyra omeletter :)

LÄNK Påväg hem från stan såg jag den här underbara kappan, hittar den dock bara i brunt på hemsidan än så länge men antar att den kommer in snart. Först blev jag lite köpsugen men sen kom jag på att jag kanske bara borde promenera ner i källaren och hämta upp lite jackor till lägenheten. Just nu har jag "bara" min beiga kappa men sanningen är ju att jag har både en grå, svart, rutig och rosa i förrådet. Så ett mission för idag blir att gå dit ner :)

<3 Förresten, jag tänkte att jag ska göra ett inlägg om min ekonomi, mitt spenderande och mitt sparande. Skulle vara kul om ni ställde lite frågor om ni har några. Kan ha att göra med min syn på pengar, sparande, gemensam ekonomi, vad jag lägger mest pengar på, att vara sambo eller vad som helst.  

Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Kan inte ta ekonomiska tips från någon som tycker att det är en bra idé att ha ett gemensamt sparkonto med någon man varit tsm med i 6 månader, tråkigt 😟 gillade dina inlägg om ekonomi
Andrea Hedenstedt
,
Men herregud Sofia.
Sofia
,
Undrar också lite hur du och Gustav delar upp betalning av boende! Jag äger en lägenhet själv och jag och min pojkvän funderar på att flytta ihop tillsammans och att han då skulle flytta in hos mig. Dock är jag osäker på hur mycket han ska betala, då han självklart inte ska betala amorteringar, men ska han betala ränta? Har så många frågor haha.. Skulle vara kul att veta hur ni löst det! Kram!
Anna
,
Fråga 1. Hur ekonomisk är du? Småsparar du mycket? Småspara = man sparar lite pengar åt gången, men efter ett tag så har man sparat mycket. Till exempel att man äter hemma istället för ute, dricker kaffe hemma istället för att köpa på något café, förfestar hemma istället för att förfesta på någon bar. Är du en person som tänker "Om jag äter lunch hemma så sparar jag faktiskt 100kr. På 10 luncher har jag sparat 1000kr." eller tänker du "äh, jag kan köpa lunch ute. Det är ju ändå bara 100kr". Fråga 2. Vad har ni för matbudget varje månad?
Jessica
,
Alltså Sofia där nere du får ju lägga av! Vill du inte läsa hennes ekonomiska inlägg så är det fritt fram att låta bli. Lägg tid på något annat som du tycker är givande och roligt för dig, så kanske du blir lite mer positiv! Andrea! Älskar dina spar/ekonomiska inlägg. Vore kul om du skrev något om buffert inför oförutsedda avgifter, tex. läkarbesök, tandläkaren, mobil som går sönder etc. Sparar du inför detta varje månad? Tycker det låter som en perfekt ide att ni har varsitt konto som ni lägger in lika mycket på, jättebra att ha inför kommande resor och kul saker att hitta på ihop. Kram på dig <3
Emma
,
Dina bästa spartips i vardagen? Mvh fattig student haha Kram och tack för en jättebra blogg!
Lina
,
använder du dig av någon form av budget för varje månad? Hur ser den ut på ett ungefär i så fall? (Menar ej att du ska skriva ut exakt hur mycket pengar du lägger haha men typ olika kategorier osv) Hade varit intressant att läsa om, tycker du har än väldigt sund inställning till just pengar och sparande!
Filippa
,
Tycker det är super att ni börjar spara gemensamt redan nu. Om det mot förmodan inte skulle funka mellan er, *ta i trä, kan ni bara dela upp pengarna lika mellan er. Alla förhållanden har en början och att diskutera pengar redan ett halvår in visar på en mognad. Det är tyvärr otroligt många par som går isär pga. meningsskiljaktigheter kring ekonomi. Det handlar inte om att dela alla pengar mellan varandra, om nu någon tror det. Utan som du skriver - sätta in en summa med jämna mellanrum som ni kan avvara. För att ha råd med det ni önskar i framtiden och inte låna till annat än bostad, studier.
Jenny
,
Hej! Du skrev ett inlägg för ett tag sen om olika sparkonton du hade. Och de va typ 4 olika sparkonto. Förstår inte hur man kan spara så mycket? Kan knappt själv spara 500 kr så är väll darför de är så svårt att förstå. Och tack för en bra blogg 😊
Lina
,
Hej! Har för mig att du visade din budget procentuellt i ett tidigare inlägg, vore kul att se igen 😊