Försöker hitta min nya stil..

Allmänt, Outfits, Wanted

Jag är väldigt nöjd med alla mina plagg i garderoben men det känns inte som att jag har någon stil. Det kanske är töntigt egentligen att tänka att jag vill ha en stil men det finns verkligen ingen röd tråd i mina outfits förutom tråkig känns det som just nu. Jag antar att dessa känslor beror en del på att det är svindåligt väder och då är det i princip omöjligt att klä sig någorlunda snyggt men ändå.. Jag känner att jag behöver börja om lite från grunden och skapa en röd tråd.. Det jag känner att jag vill ändra/skapa är en mer feminin stil men som ändå är väldigt stilren och basic, men fiiiin, inte tråkig. Jag är så trött på att glida runt i sneakers, svarta jeans och grå tröja nu att jag spyr när jag ser dom i garderoben. Jag vill känna mig FIN..

Hur som helst så är ju detta ett projekt som kommer ta tid, jag har börjat pinteresta lite och det ni ser ovanför gillar jag väldigt mycket. Försöker även lägga ner tid på att kolla runt online på vad som finns för att se om jag lyckas få en bild av vad ens det är jag vill ha. Jag och Mathilda har lovat (lär ju brytas imorgon men ändå) att inte spontanshoppa mer. Man ska tänka igenom varje plagg ordentligt, inte konstigt att det inte finns någon röd tråd när jag ser något fint och ba yey den vill jag ha..

1an // 2an // 3an // 4an

Det här en en sån typisk outfit för vad jag anser vara stilrent, basic, feminint men ändå fint. De lite tuffare jeansen till en sidenblus med väldigt enkla skor och väska. Snyggt och enkelt liksom! Fan vad svårt det är det här med mode ändå..

Har ni någon gång medvetet ändrat eller hittat er stil? Hur gör man ens??

Gillar

Kommentarer

Lisa
,
Jag kan tipsa om att använda sig av Pinterest! Där är det superenkelt att få inspiriation och spara ner de outfits som man tycker om, på det sättet kan du kanske tydligare se ett mönster i vilken stil du tycker är fin och vilka sorts plagg du borde leta efter? Du kan också söka på ett nyckelplagg som du har och tycker är fint tex "Leather pants outfit" för att få ideer på vilken stil det är du är ute efter! 😊
Jenny
,
Jag har nyligen ändrat min stil ganska mycket. Från att alltid ha på mig baskläder och plagg som "alla andra" köper har jag gått över till en mer punkig stil. Det gäller att våga testa kläder man vanligtvis inte skulle provat, ett plagg som kanske ser lite udda ut på galgen kanske är hur snyggt som helst på. Våga testa nya grejer! Köp det du tycker är snyggt, du behöver inte alltid gå efter vad man är stereotypiskt "tjejkläder" eller killkläder", är det snyggt och du är bekväm i det, satsa.
Linn
,
Det första man ska göra är att inte lyssna för mycket på andra och vad dom anser att du ska ha på dig, utan lyssna bara på dig själv om vad du själv trivs i och tycker om. Jag fick själv höra ofta av min mamma att jag borde ha mer färglada kläder på mig, så jag köpte in lite kläder i olika färger och jag vantrivdes verkligen i dem. Det slutade med att alla plaggen jag köpt in skänkte jag bort eller gav till vänner som ville ha dem. Idag har jag nästan bara på mig svart, vit, beige och all jordnära toner och har aldrig trivts så bra med min stil och jag älskar varenda plagg i min garderob. Så tänk inte för mycket på vad som är inne eller inte och lyssna inte för mycket på vad andra anser att du passar i, lyssna på dig själv! 😊
Julia
,
Tycker tips som Sandra Beijer gett är sjukt bra. Att man ska kunna ha allt i sin garderob med allt annat. Inte tanken "den där blusen kan jag ha till exakt den kjolen som jag dock inte har" om man tänker så använder man lixom inte kläder. Lite som en uniform är bra att tänka!sen kan man ju alltid kicka ifrån det men en bra bas med typ den "siluett" man vill ha och sen utgår man från det o bygger vidare.
Johanna
,
Hej Andrea, skulle vara väldigt kul och följa dig på pinterest då jag också skulle behöva ny inspiration. Kan inte hitta någonstans vad du heter såvida du inte vill hålla det privat så skulle jag bli glad och få reda på vad du heter där 😊 Ha en bra dag!
Ida
,
HAhaha älskar att du prata i podden om att svära mindre. "hur fan hittar man sin stil?" 😃
Eli
,
Vart är den svarta kjolen ifrån?!?!
Mathilda
,
Hej Andrea! Har själv haft samma problem under en period och hittade faktiskt ett knep som funkade. Ganska omedvetet. För att förklara de kort så skulle jag säga att mitt bästa tips är att gå in i en butik "nollställd". Med de menar jag att du ska vänta in tills du ser vad du "dras" till. Tänk inte på vad som är trendigt just nu eller så, utan kolla runt och köp endast de saker du faller för. När du har varit nollställd utan att tänka på allt under shoppingturen kan du förhoppningsvis se en röd tråd mellan dina inköp. Kanske blev din stil helt ny? Eller bara förbättrad? Din stil kan faktiskt ingen annan ha så du är unik! Kram på dig och lycka till med "stil-letandet" 😊 Är övertygad att de kommer gå toppen! <3
Clara
,
Mer av dessa inlägg!!!! Mer outfits som du sätter ihop! ÄLSKAR!
Johanna Gullberg
,
Usch alltså, det här med att hitta en stil är så svårt. Jag är precis som du. Jag vill inte ha detdär feminina men ändå. Det ska vara tufft men samtidigt feminint. Förstår du?. Outfiten du satt ihop i detta inlägg är en typiskt "jag" outfit. Men det är verkligen så svårt. Jag kan inte riktigt se den röda tråden i min garderob. Nycklen till att första hitta en stil tror jag precis som många andra säger är att testa sig fram. Det behöver inte vara att man köper nya plagg hela tiden. Utan att man istället exprimenterar med det man har hemma. Matchar saker man aldrig tänkt på annars. För att enklare hitta stilen tror jag man måste sortera ut det som absolut inte används. Då ser du enklare vad du har och jobba med och kan fokusera på de plagg och finna en stil. Använd sig annars av appar där du kan finna inspiration t.ex wehearit och pinterest. Det går att söka på ALLT och det finns massor av inspiration. Give it a try girl, du kommer lyckas!