Första dagen i New York!

Igår vaknade vi upp i New York efter en cirka fyra timmars flight från Las Vegas. Resan gick bra, det var vår kortaste flygresa hittills på resan och vår näst sista. Sista flygresan bär av på söndag kväll från New York hem mot Stockholm och Sverige. Vi var ganska jet lagade (och mådde illa, ja vi är fortfarande risiga i kistan så att SÄGA) så vi somnade inte förens halv fyra ungefär. Men trots det var vi duktiga och ställde klockan på åtta för att komma in i dygnsrytmen ordentligt. Vi ska ju som sagt hem till Sverige så är lika bra att börja vänja sig och anpassa sig efter tidsskillnaden från Hawaii och Las Vegas. Efter snoozande från Mathildas sida så tog vi oss till slut upp ur sängen och ut på stan! Vi bor på 27e gatan. Tanken och planen var att vi skulle bo på ett hotell i Soho men vi hittade ett som var 4000 billigare så vi bytte :)

Vi började med att gå till ett juiceställe där jag köpte en stooor och mättande, vegansk smoothie till frukost. I och med att vi båda haft så ont i magen så har vi tänkt att vi ska försöka äta så lite mejeriprodukter som möjligt. :)

Efter en sväng in på Sephora och Nyx så satte vi oss på Bocca vid Union Square för lunch. Här glömde vi bort våra kostplaner kan man säga :) Det har verkligen varit perfekt väder, cirka 25-28 grader och växlande molnighet. Så nice! Och fasen vad kul det känns att vara tillbaka i New York, en av mina favoritstäder!

Angående magproblemen så tror jag inte att det är kranvattnet som gjort oss dåliga då vi endast har kranvatten när vi borstar tänderna. Eller kan det vara så känsligt? Jag menar, alla här dricker ju typ kranvattnet. Förstår ingenting i vanlig ordning kan man säga :)

Inte så veganskt men oj så gott! Man hade kunnat tro att Bocca var en dålig turistställe men det var verkligen jättegott! Jag och Mathilda delade som vanligt på två rätter. Så jäkla nice att slippa bestämma sig för en haha :)

Efter ännu lite strosande i affärer och chill på hotellrummet så begav vi oss ut på stan igen. Vi ville till Shake Shack! Jag har länge velat äta hamburgare där och tänkte att det inte längre var aktuellt sen jag slutade äta kött men dom hade en jättegod vegetarisk burgare som jag verkligen kan rekommendera er!

Jättegott men alltså vad håller jag och Mathilda på med? Vi båda har jätteont i magen. Kanske inte bästa matvalet med friterat, friterat och läsk då :( Nej vi måste verkligen skärpa oss för nu har jag haft ont i magen i TVÅ veckor konstans. Inte så kul faktiskt.. Idag står 9/11 Memorial Ground Zero på schemat! På kvällen ska vi träffa Mathildas familjevän som bor här i New York. Ska bli kul, vi har ju inte träffat (knappt pratat heller) med någon annan än varandra på snart fem veckor haha..

Gillar

Kommentarer

Lollo
,
Jag brukar beställa all dryck utan is, eftersom att isen ofta görs på kranvatten 😊
Sofia
,
Kan rekommendera piller, gå in på närmaste apotek och få hjälp. Fick nått liknande förut och det gick över på en gång med lite hjälp av diverse piller (beroende på vilka problem ni har) 😊
Eline
,
Har varit såå kul att följa er resa! Stor eloge till er som uppdaterat under hela semestern!! Magont kan beror på många olika saker och det behöver inte bara ha med kost att göra, har själv IBS. Nu brukar man inte må dåligt av kranvatten i USA men grönsaker som ni får på restaurang är säkert sköljda i det vattnet, som sagt brukar det dock inte vara någon fara. Att ni har ont kan också bero på att ni är i ett annat land med annan bakteriekultur som ni inte är vana vid. I USA har man inte samma regler som i Sverige så där får man behandla och bespruta råvaror på andra sätt än hemma. Magont kan också bero på stress, dålig sömn, mycket fet, friterad eller kryddig mat. Förhoppningsvis går det över när ni kommer hem men om det inte går över på några veckor så skulle jag kolla upp det, kan vara någon bakterie som ni fått i er. Hoppas det hjälpte 😊
Emma
,
Vad heter hotellet ni bor på? Skulle ninrenommendera det?
Michelle
,
Det kanske är mejeriprodukter, som du nämner. Har nämligen bott i USA i 4 år när jag var yngre, och försöker komma på vad som kan orsaka det. haha älskar hur engagerad jag är. Vet att vi köpte en annan typ av mjölk pga att man skulle vara försiktig med amerikanska mejeriprodukter 😊 Hoppas ni har haft en bra resa ändå. Väntar SPÄNT på erat näsat podd avsnitt. Finns inget bättre, ni är sååå bra! //erat största fan haha
Lisa
,
Hej, Har bott i USA och amerikanarna dricker inte kranvattnet eftersom det är klor i vattnet. Iallafall ingen jag kände gjorde det!
Lisa
,
Hej, Har bott i USA och amerikanarna dricker inte kranvattnet eftersom det är klor i vattnet. Iallafall ingen jag kände gjorde det!