Fråga om att bo tillsammans

Allmänt, Frågor & Svar, Texter

Jag undrar hur du och din pojkvän gör, bor ni ihop eller bor båda hemma fortfarande men att ni ses då o då eller hur gör ni? Jag har jätte jobbiga tankar då jag ”bor” hos pojkvännen nu, dels för att det är närmre till mitt jobb som jag har där han bor. Jag vill flytta dit för jag kommer därifrån, men min mamma bor ca 1h ifrån med bil så det blir lite jobbigt o bo hemma när jag jobbar mån-fre. Jag hade andra tankar först men nu v 1-7 har vart ca 33-40 h i veckan så har inte kunnat åka hem till mig när som helst.. Men vi/min mamma ska äntligen flytta in till Göteborg nu i April, då kmr de bli lite lättare kanske men jag tycker bara de e så jobbigt o bo hos pojkvännen såhär tätt. Han behöver mer egentid än vad jag gör också o de känns som jag gör så han ej får de o e rädd att vårt förhållande tar stryk bara för att vi bor med varandra såhär tidigt, har bott här sen dec typ och vi har bara vart tsm i 5mån o bråkat en hel del under den korta tiden.. Har du några tankar, erfarenheter eller liknande du skulle kunna dela med dig av till mig? Tack på förhand, kramar!

'

Hej! Jag väljer att svara på den här frågan här i ett inlägg då väldigt många ställer frågor om min och Antons boendesituation, om vi vill, inte vill bo tillsammans osv. När jag bodde i min hyresrätt i somras och höstas så bodde inte Antons hos mig. Dels för att han inte hade råd och dels för att det boendet inte var permanent, men först och främst av den ekonomiska biten. Jag och Anton har varit tillsammans i mer än 4 och ett halv år så när någon av oss flyttar hemifrån så blir det rätt naturligt att den andra flyttar med om det är möjligt. Jag förstår dock vad du menar med att det kan tära på relationen, jag tror inte alls jag hade resonerat likadant om vi bara varit tillsammans ett tag. Jag sparar ju till en lägenhet nu som jag hoppas kunna köpa inom två år och då räknar jag med att jag och Anton kommer bo tillsammans, även om det är min lägenhet om vi inte köper tillsammans. Jag vet inte om jag hade sett det som en självklarhet om vi bara varit tillsammans i fem månader just för att man kanske inte lärt känna varandra heeelt och hållet. Men om din mamma kommer flytta närmare Göteborg och du tycker att det där på er relation att ni bor tillsammans så tycker jag absolut du ska flytta därifrån, vem har sagt att man inte kan vara särbos?

.

Jag och Anton har ju bott hemma hos våra föräldrar under hela vårt förhållande förutom de 6 månader jag bodde själv men då bodde vi ju ändå inte tillsammans. Vi ses efter jobb (förut skola) så ofta vi kan. Vi sover över i princip varje gång vi ses just för att kunna umgås så mycket som möjligt. Jag tycker att det är väldigt viktigt i en kärleksrelation att ses ofta och prioriterar det väldigt högt, och gör man det så behöver man absolut inte bo tillsammans för att relationen ska hållas vid liv utan det handlar om att prioritera i vardagen. Det kanske var ett lite luddigt och långt svar haha, men hoppas du fick svar på det du undrade! <3

Gillar

Kommentarer

Elvira,
Skönt att läsa dina åsikter om detta 😊
elvirakavallin.se/
ISA,
Bra att inte stressa fram något bara för att ni "ska" bo ihop. Ta det som det kommer, boendemarknaden är fan inte rolig här i sthlm heller.. kram!
isabyl.devote.se
louise
,
Skönt ni tar det som det kommer. Men varför hade han inte råd att bo med dig förut? Du betalade ju ändå hyran ändå. Jobbar inte han? Eller ville du han skulle betala halva hyran?
louise
,
Jobbar han inte?