Frågor om flytten & lägenheten

Frågor & Svar, Inredning

Hur delar ni upp kostnaderna för lägenheten? Typ amortering, ränta, avgift osv. Sen har jag även för mig att du är den som köpt den? Köper Anton möbler ändå eller hur gör ni upp allt? Skulle vara intressant att veta! :D Svar: JA, det är jag som köpt lägenheten och den står 100% på mig och ingen annan. Så det är jag som betalar engångssumman för lägenheten. Sen kommer varje månad kostnader som du också nämnde, ränta, amortering och avgift. Vi har valt att göra så att Anton och jag delar lika på räntan och avgiften. Där betalar vi alltså 50/50. Amorteringen tar jag hand om helt själv. Och det känns mest naturligt då amorteringen egentligen är ett sparande i och med att man betalar tillbaka sitt lån. Sen har vi gjort så att jag betalar allt som får lägenheten att öka i värde. Det vill säga renoveringar av mindre och större slag. Jag är den som kommer betala när golven görs i ordning, nya golvet i köket, vitvarorna till köket osv. Sen möblerna kommer vi dela 50/50 på. Dock finns det vissa undantag och det är när det kommer till en del möbler som jag vill ha för att dom är extra snygga och dyrare än andra alternativ. Jag kommer till exempel inte tvinga Anton betala hälften av ett Stringsystem för 10 lax när vi egentligen hade kunnat köpa en vanlig bokhylla och skrivbord för 2000. Men annars 50/50! :)

Kommer ni skriva om samboavtalet? Jag ska själv flytta in med min pojkvän och tycker att detta känns som en jobbig sak att ta upp till diskussion.. Hur har ni gjort eller ska göra? Svar: Vi kommer göra det. Och ja, det känns super-oromatiskt men vad fan ska man göra. För er som undrar vad detta betyder så: googla på sambolagen eller samboavtal. Vi kommer göra så att själva lägenheten kommer vara 100% min men allt annat ska delas lika om det är så att det tar slut. Jag tog upp det med Anton på ett väldigt odramatiskt sätt och påpekade att detta inte har att göra med att jag tror att vi ska göra slut och att han helt plötsligt ska bli crazy och kräva halva lägenheten utan att det mer är sånt man gör, just in case of anything.

När tror du att ni kommer flytta in? Svar: Vi får tillträde om cirka 4 veckor, fredagen den 21a. Samma sekund som vi får nycklarna kommer vi gå dit och börja spackla och måla. Det kommer vi hålla på med hela helgen förmodligen. Under samma helg ska vi även försöka få i ordning det mesta med köket förutom installation av vitvaror vilket sker några dagar senare av elektriker och rörmokare. Sen efter helgen kommer det även dit golvslipare som ska fixa golvet i vardagsrummet.. Sen ska vi få dit en leverans med säng osv.. Ja ni. Det kommer vara en del att fixa. Jag tror inte att vi kommer börja sova där förens 10-14 dagar efter att vi fått nycklarna. Det är så mycket som ska fixas liksom. Jag känner som så att det sista jag tar dit är mina kläder. Jag vill få ordning i alla rummen ordentligt innan vi börjar bo där, jag orkar verkligen inte bo i något kaos..

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Hej Andrea! Ska till Stockholm i helgen så tänkte därför kolla om du har tips på några bra frukost/brunch restauranger? Även någon bra och god middagsrestaurang som inte är allt för dyr 😊) Kraam
Elin
,
Ni är ju för fina tillsammans!!
janina,
söta nii <3 ska bli så roligt att följa med flytten 😊
nouw.com/janinaemilia
ISA,
så himla HIMLA pepp för er skull!! ih, roligt!
isabyl.devote.se
Saga
,
Hej Andrea! Såg din snap om att du ville börja spela fotboll men inte trodde det fanns lag för avdankade spelare. Kolla upp sickla if dam lag det är nystartat vi spelar inga matcher och det är blandad nivå på spelarna. Vi har tre tränare och a spelar för att det är kul helt enkelt! Vi behöver alltid nya spelare så bara ett litet tips hehe!
Vera Rask
,
Hej! Jag går första året på gymnasiet och vi ska nu göra en podd på svenskan. Man fick välja ett fritt ämne och jag tänkte prata om ideal, hur tjejer har det idag osv. Jag har lite svårt med hur jag ska lägga upp manuset. Hur lägger du upp manuset till din och Mathildas podd? Skulle bli så tacksam för svar!
Janina,
Tycker verkligen ni tänker helt rätt gällande samboavtal. Det var intressant höra hur ni lägger upp kostnaderna. Ska bli roligt att följa er med renovering och inflytt!
www.dietiststudent.com
Nicole Stengård Tamm,
Hej Andrea, jag undrar om du ska medverka något på Social Media Party?
devote.se/nicolest
Petra,
Jätte givande inlägg! Kul att läsa 😊
www.petra.for.me