Frågor & Svar

Frågor & Svar, Okategoriserade

Har du och Anton någonsin haft en paus? hur länge och när isåfall? Tycker du pauser är ett bra sett att komma ifrån varandra ett tag eller tycker du man aj göra slut isåfall?
Svar: Jag och Anton har aldrig tagit en paus i vårt förhållande, och det beror på att varken jag eller Anton tror på pauser. Jag känner såhär, behöver man ta en paus så tar man avstånd från varandra. Man kan inte pausa ett förhållande och vara singel på bestämd tid utan känner man att man har det jobbigt så kan man vara ifrån varandra några dagar/veckor för att tänka över förhållandet på egen hand men jag tror bara att en riktigt paus kommer förvärra saken.


Kände du någon sedan innan i klassen du skulle börja i på gymnasiet?
Svar: Ja det gjorde jag, jag och Anton började i samma klass när vi redan var tillsammans. Men han var den enda!


Hade du och Anton gemensamt studentfirande med släkt och vänner? Jag går också i samma klass som min pojkvänoch jag vill ju såklart ha med han på mitt studentfirande, men känns som att det blir så himla mycke mer komplicerat om man är två, hur gjorde ni?
Svar: Ja det hade vi. Helt enkelt för att vi vill vara med på varandras och för att min familj gärna vill fira Anton och hans familj ville fira mig. I och med att vi gick i samma klass så tog vi ju studenten samma dag och jag är så himla glad över att vi firade det tillsammans. Jag upplevde att det var enklare att vi var två som firade då det var fler som kunde hjälpa till inför mottagningen, både min familj och hans!


Var du och tove Waldemar utomlands ensamma? Hur gamla var ni?? Har sett på toves instagram för länge sen:) kram
Svar: Jag och Tove var på samma resemål samtidigt med våra familjer, Platanias på Kreta för att vara exakt. Så svaret är nej, vi var inte ensamma!


Vad hade du för betyg i matte när du gick ut ur trean? Var du nöjd över betyget? :) kram
Svar: EEhhhh.... Hehhehe... Jag hade F i matte 3b (kursen jag läste i trean) och jag kan egentligen inte säga att jag är missnöjd då jag visste redan i tvåan att jag skulle kugga den kursen. Om jag säger såhär, jag försökte inte ens klara den kursen utan pluggade med mitt gymnasiearbete under mattetimmarna så kan inte direkt säga att jag är missnöjd heller!


Lyssnar du och Mathilda ofta på era egna podcastavsnitt? Berätta om de förberedelser som ni har och så? När ni skriver manus, hur mycket ni klipper bort, vad skulle ni aldrig prata om i podden?
Svar: Jag lyssnar på podcasten när jag klipper den så orkar aldrig lyssna på den när den kommit ut om jag inte klippte så lite att jag knappt behövde lyssna igenom den. Tycker att det kan vara rätt skönt att lyssna på den även om man ungefär kommer ihåg vad man sagt. Jag tror Mathilda lyssnar på podden när den släpps för att helt enkelt få höra vad jag tagit med och inte haha.

Förberedelserna ser ut som såhär, vi bestämmer ämne ungefär 2-3 veckor i förväg och några dagar innan börjar jag skriva ett manus. Ofta googlar jag runt lite om ämnet om vi inte pratar om något som utgår ifrån oss själva, till exempel förra veckans avsnitt "Till mitt 13åriga jag". Sen skriver jag en inledning, mina egna upplevelser kring ämnet, mina egna tips och sen skriver jag en lista på frågot till Mathilda. Sen klistrar jag in mejl från lyssnarna med historier eller frågor som jag vill läsa upp. Direkt innan inspelnignen går vi bara snabbt igenom ungefär vad vi kommer gå igenom och sen kör vi. Jag klipper vääääldigt lite i podcasten, klipper ibland in pauser och bort saker som vi kanske ångrar att vi sagt. Till exempel om något kom ut helt fel eller om vi råkar nämna namn som kanske inte bör nämnas. Jag skulle inte prata om privata saker som hänt mina nära!

Har du några favvo poddar? Tips?
Svar: De poddar jag prenumererar på för tillfället i appen Podcaster är, Alex & Sigge, Fredagspodden, Den fantastiska resan, Känd från internet, Måndagspepp, Ångestpodden, Pappapodden, Det handlar om en Podcast, P3 Dokumentär, P1 Dokumentär, Aftonbladet Nyhetspodden och Värvet! :)


Vad är ditt bästa tips när man har en fuldag?
Svar: Sätt på dig svarta jeans, en grå sweater, vita sneakers och din vanliga jacka. Spraya i torrshampo, ta solpuder och fixa bryn + fransar. Försök bara fräscha till dig så enkelt och snabbt som möjligt. Ofta beror mina fuldagar på smutsigt hår eller blek hy!


Vilken kamera använder du? Hur kan du få så himla bra fokus och kvalité när du laddar upp dina bilder? Kramis
Svar: Vad kul att du gillar mina bilder! Jag använder Nikon D610 och till vardags använder jag objektivet 35 mm 1,8 och när jag fotar outfits så använder jag 85 mm 1,8!

Gillar

Kommentarer