Frågor & Svar om lägenheten

Okategoriserade

Är det en bostadsrätt eller hyresrätt?

Det är en hyresrätt som jag hyr i andra hand.

Varför bor inte du och Anton tillsammans? Har ni tänkt att flytta ihop senare?

Det beror på att Anton inte har ett jobb för tillfället som ger tillräckligt mycket pengar för att ha råd att bo här. Något man inte riktigt förstår innan man flyttar hemifrån är hur dyrt det faktiskt är. Hyran är inte så farlig om man delar på två. Men lägg ihop wifi, tv, försäkringar, el, mobil, gymkort, busskort, MAT och mycket mer så blir det väldigt mycket pengar. Vi kommer med största sannolikhet flytta ihop i framtiden, men inte nu. Det beror inte på vårt förhållande utan med hur livet ser ut just nu. Sen tycker jag att det är rätt skönt och nyttigt att få bo själv nu. Det känns som att det är något som är bra, att lära sig vara själv. Jag har aldrig varit själv på det här sättet, har alltid haft syskon, föräldrar och kompisar runt omkring. Det är jag som bor här nu och så lär det se ut rätt länge, Anton lär ju vara här 50% av tiden dock <3.

Hur många kvadrat är lägenheten på?

Vet inte exakt men jag tror den är på 37 kvm. Den upplevs dock som större i och med hur den är planerad. Badrummet och köket är väldigt lite vilket gör att vardagsrummet och sovrummet är rätt stora.

Hur kom det sig att du köpte lägenheten nu och på söder?

Jag har inte köpt lägenheten utan jag hyr den så det fanns inte så mycket att välja emellan. Men jag valde att tacka ja till erbjudandet då jag ÄLSKAR Södermalm. Det är mysigt, finns massor med restauranger och är någorlunda nära hem till mina föräldrar vilket jag tycker känns skönt, bara för en middag eller en kort visit. Sen gillade jag ju själva lägenheten väldigt mycket!

Har du någon balkong?

Nej men något som är väldigt skönt är att det finns en balkong på varje våning i trapphuset som man får låna, så det finns fem våningar plus en utegård. De balkongerna är supermysiga och fina.

Vad tycker Anton om att du flyttat in till stan?

Han tycker också om Söder väldigt mycket så han är superglad. Han bor ju nära söder så det betyder också att vi har väldigt nära till varandra vilket är skönt.

Vad saknat du i lägenheten? Typ fler rum, något större rum, någon form av inredning?

Jag saknar balkong, men kan ju som sagt sätta mig på de i trapphuset. Det hade dock varit lyxigt och skönt med en egen. Sen hade det varit nice med plats för egen tvättmaskin och diskmaskin!

Har du bra eller dåliga grannar? Unga eller äldre?

Har ju bara bott här lite mer än en vecka men hitills har jag ingenting att klaga på, har inte hört någonting från någon av mina grannar på kvällen och så. Tycker det är väldigt skönt i och med att jag är rätt känslig mot ljud när jag ska sova. På min våning bor en ung tjej, en barnfamilj och sen är det en lägenhet jag inte vet något om! Har alltså hitills väldigt bra grannar!

Hur fick du din lägenhet?

Jag hyr min lägenhet i andrahand, det betyder att jag hyr den av en kille som har förstahandskontraktet. Kontraktet är på ett år med en liten chans till förlängning. Jag "fick" lägenheten genom att Oskar (mammas man) berättade att en kille på hans jobb hade lagt ut en annons på deras interna nät (typ som facebook för företaget) och då ringde jag upp, fick gå som på en visning och sen blev jag erbjuden att hyra den. Det var väldigt enkelt och lätt, vilket det vanligtvis förmodligen inte är. Jag letade ju inte ens lägenhet utan blev typ erbjuden den så processen var väldigt kort och smidig.

Hur känns det att bo själv? Är det jobbigt att laga mat, tvätta, städa?

Det känns väldigt bra hitiills. Men också lite jobbigt, och ensamt. Jag tror att det underlättar väldigt mycket att jag trivs i lägenheten. Något som också känns bra är ju att det är mina möbler. Det är min säng, mitt nattduksbord och mitt skrivbord. Förstår ni? Jag kände mig liksom hemma första dagen för att det nästan såg ut som mina rum hos mamma och pappa. Det är en stor omställning från att bo med andra. Det blir väldigt tyst och ensamt men det kan också vara skönt ibland, men inte alltid. Att laga mat är inte så jobbigt, det är jobbigt att behöva planera och diska. Tvätta kläder har jag alltid gillat, just för att jag ogillar ofräscha och smutsiga kläder/lakan så mycket. Städa är inte sååå jobbigt, inte om man gör det lite då och då,

Kan du ge några tips vad man bör tänka på när man flyttar/ ska köpa lägenhet är också väldigt sugen på en lägenhet men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga!

Att det är dyrt och det krävs väldigt mycket pengar, bara för att få vardagen att gå ihop. Dammsugare, micro, strykjärn, vattenkokare, elvisp, stavmixer är bara några få saker man behöver till ett kök. Eller hur dyrt det är att köpa mat. Eller hur dyrt det är med medeciner, det kan vara bra att ha huvudvärkstabletter, hostmedecin osv hemma. Men man ska också tänka på hur otroligt givande det är, man växer förmodligen otroligt mycket som människa. Man blir (tvingas bli) självständig och vuxen.

Hur har du tänkt när du inrett lägenheten? Har du bara spontant köpt allt till eller hade du en idé om hur din framtida lägenhet skulle se ut?

Jag hade en idé men inte en så detaljerad. Jag började med alla stora möbler, dvs matbord, byrå, garderob, säng, soffa osv och sen själva inredningen har skett lite i omgångar. Tänker att jag vill ha ett ljust, fräscht hem som är mysigt. Med lite rosa och gröna inslag samt guldiga detaljer. Nu är jag inte klar och mycket är temporärt. Kan tänka mig att jag tänker mer på själva inredningen än andra som nyss flyttat hemifrån, men det är så viktigt för mig att trivas i mitt hem.

Vart har du köpt rosorna du har på vardagsrumsbordet? Om de nu är plast ;)

Dom är i plast och dom är köpta på NK här i Stockholm på nedersta våningen!

Jobbar du med något eller hur sköter du hyran?

Min blogg är mitt jobb, samt mina andra sociala medier!

Du bor ju ändå ett ställe där lägenheterna är rätt så dyra, så kommer du själv betala alla räkningar eller kommer dina föräldrar hjälpa till?

Nej, jag betalar allt själv. Hade inte flyttat såhär tidigt om jag inte hade råd själv, då hade jag lika gärna kunnat bo hemma i något år till, tills jag hade råd. Jag hade absolut inte bråttom hemifrån, men jag hade råd och då tänkte jag; varför inte?

Kan du inte göra en apartament tour på youtube när allt är klart?:)

Kanske jag skulle. Det kanske ser ut som att de mesta är klart på mina detaljbilder men jag väntar gärna med att ta "helhetsbilder" tills jag har allt på plats. I vardagsrummet saknas till exempel gardiner och tavlor, tycker det bidrar rätt mycket till att det ska se fint och hemtrevligt ut. Men absolut kommer jag visa er lägenheten rum för rum, antingen i video eller bild.

Vart har du köpt bordet i vardagsrummet?
Soffbordet och matbordet är från Ikea!

Gillar

Kommentarer