Freedom Beach

Okategoriserade, Resor

Igår så bestämde vi oss för att kolla in priserna för long tail-båtarna som ligger här på Kamala Beach. Vi har nämligen varit sugna på att åka till någon mindre strand här i närheten för lite omväxling. Vi blev tipsade om Freedom Beach och det skulle kosta 3000 bath (cirka 750 kronor) för en heldag. Då fick vi alltså åka när vi vill till stranden och vara där så länge som vi själva ville och sen åka hem igen.

Vid elva imorse så tog vi vårt pick och pack och gick till båtarna, hoppade på och åkte iväg. Resan tog cirka 40 minuter vilket var väldigt skönt, det fläktade ordentligt ute på havet vilket var behövligt i och med att det är så stört varmt. När vi kom fram såg vi en vit strand med turkost vatten och rätt lite folk. Vi hade läst lite olika åsikter om stranden kvällen innan, vissa sa att den var helt öde, vissa sa att den var full med skräp osv. Vår åsikt var att den absolut inte var öde, men inte heller särskilt mycket folk. Det fanns en restaurang och några som typ ”ägde” stranden. De bestämde vart man fick ligga och inte, man fick inte ha med sig eget parasoll heller vilket var lite synd då vi tog med vårt stora paraply från hotellrummet för att kunna få lite skugga. Så det slutade med att vi la de där pengarna på deras parasoll ändå. Det var verkligen en supermysig dagsutflykt, tre timmar där räckte rätt gott och väl tyckte vi! Man kan åka dit från till exempel Kamala, Paton, Karon och Kata!

Det var så otroligt vackert, träden var så otroligt gröna och vattnet så oerhört blått. Jag och Anton satt och bara stirrade på naturen så länge och sa högt hur sjukt det var, ”är vi verkligen här?” liksom. Känns overkligt. <3

Gillar

Kommentarer