Friterade halloumiburgare

Allmänt, Recept, Tips

Förra veckan gjorde jag och Anton något magiskt till middag, alltså wow.. Anton hade nämnt att han var sugen på veggoburgare några dagar tidigare och då kom jag med den geniala idéen; friterade veggoburgare. Det blev till slut friterade halloumiburgare med sötpotatispommes, mango chutney-dressing och karamelliserad lök.. Ja ni hör ju själva, magiskt är ordet ni söker. Det var superenkelt också, detta måste ni testa hemma!

Ingredienser burgare (4 st): 400 gr halloumi 1 morot 3 ägg 0.5 dl vetemjöl 2 msk ströbröd 1 tsk chiliflakes peppar

Ingredienser karamelliserad lök: 1 röd lök 1 msk störsocker 1 dl vatten

Ingredienser sötpotatispommes: 2 mellanstora sötpotatisar 3 msk olivolja flingsalt

Ingredienser mango chutney-dressing: Valfri mängd turkisk yogurth Valfri mängd mango chutney

Ingredienser frityrsmet: 1 ägg på tallrik Vetemjöl på tallrik Pan-ströbröd på tallrik

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Skala och skär sötpotatisen i önskad storlek, förslagsvis stavar som pommes. Lägg på oljad plåt tillsammans med salt, in i ugnen och sätt timern på 30 min. (Kom ihåg att röra runt lite på plåten så dom inte bränner fast) 3. Blanda ihop alla ingredienserna till burgarna och gör 4 lika stora biffar. Har du tid kan du lägga dom i frysen ett tag, vi hade dom i frysen i en kvart vilket gjorde att dom blev lite fastare och enklare att jobba med sen. 4. Medans dom är i frysen kan du skära rödlöken och steka den i lite smör så den blir riktigt mjuk. När den blivit mjuk stör du socker över löken i pannan. Häll sedan i vattnet och låt det koka bort. Sen är löken klar! 5. Blanda yogurth med mango chutney, smaka av och se om det behövs mer yoghurt eller chutney! 6. Ta biffarna och doppa först i ägget, sen vetemjölet och sen ströbrödet. 7. Hetta upp en stekpanna (med höga kanter eller kastrull) med rapsolja, mycket rapsolja! När oljan blivit riktigt varm, lägg ner biffarna och låt dom bli riktigt krispiga på båda sidorna. 8. Servera med hamburgebröd, och valfria tillbehör. Exempelvis avokado!

Hur drömmig!?! Kanske något att äta imorgon till fredagsmiddagen?

Gillar

Kommentarer

Cecilia
,
Hej! Jag lyssnar på er podd så fort den kommer ut! Jag bor i USA och tycker verkligen om att lyssna på er prata svenska: ) MEN... kan du snälla sluta säga fuck och fucking hela tiden... det är så jobbigt och irriterande och förstör hela podden... Kram
Vilma
,
Ääääeee vad gott!!! Måste göra detta! <3 <3 <3
SOFie
,
Ska moroten rivas? 😊
Mikaela
,
Wow!! Ser galet gott ut. Också värt att nämna i detta inlägg är hur försiktig man måste vara med så pass upphettad olja! Viktigt att läsa på hur man hanterar den innan man gör detta. Kramizz från oroad tjej
Petra Nordqvist,
Men mums! Sparar så jag kan laga i framtiden!
www.petras.fi
Sofia
,
Åh! En fråga bara, hackar man halloumin i bitar innan man blandar eller "rev" ni?
Stella
,
Undrar också hur nu gjorde med burgarna? Rev ni allt och sen blandade ihop? Och sen formade dom till burgare? Kramis
Frida
,
Hur fick ni det att hålla ihop? ? Allt föll isär när vi skulle göra burgarna och även när vi skulle lägga dem i ägg - mjöl - ströbröd....