Ge oss tips!

Allmänt, Resor

På onsdag åker jag och Mathilda till Kroatien! Ingen av oss har varit där tidigare och i och med att detta är väldigt spontant så har vi inte heller haft någon tid att hinna leta upp info om restauranger, stränder osv. Vi kommer att besöka både Split och Hvar och nu vill vi självklart ha era bästa tips. Vart ska vi äta? Vart ska vi sola och bada? Finns det något annat man inte får missa? Något vi ska tänka på? Ska verkligen bli sååå roligt då jag hört så mycket gott om Kroatien, ska ju vara så himla vackert och att döma av bilderna ovan kan jag inte annat än att hålla med.

Alla tips uppskattas verkligen! <3

Gillar

Kommentarer

Em
,
Älskar Kroatien! Barndomsminnen för mig verkligen. Men en maträtt ni måste testa är "cevapi/cevapcici" alltså kött med bröd och tillbehör! Suuuper gott! Det är en traditionell mat i hela Balkan!
Sanna
,
Åhhh underbara Kroatien!!! Jag besökte Split och Hvar förra sommaren med kompisar, bästa resan jag någonsin gjort! Rekommenderar er att stanna längre på Hvar då Split är väldigt turistigt och lite ofräscht. Men vi var där bara i 2 dagar så lite svårt för oss att få en riktig uppfattning såklart. Men när ni åker till Hvar rekommenderar jag att ni hänger på Hula Hula bar, det ligger precis vid stranden (ganska nära hamnen.) Så himlaaa rolig klubb, så det är ett måste. (Gå dit runt 18-19 redan på kvällen då det stänger runt 22 om jag minns rätt! Sen skulle jag också rekommendera att ni hyr en båt (vi körde båten själva fast man egentligen inte fick det lol, men ni kan bara be om en chaffis som kan köra er) Men så tar ni med massa gott snacks och åker runt till öar där ni kan bada och sola, så härligt!!! Ha det så himla bra där!!!!
Elsa
,
Hej! Så kul för er. Kroatien är helt fantastiskt och var på Hvar för ca två veckor sedan. När det gäller ön så rekommenderar jag definitivt att åka en taxibåt ut till Carpe Diem Beach. Huuuur fint som helst och ändå helt ok med ca 100 spänn för en asnajs solstol på deras beach club. Gör dock inte samma misstag som vi gjorde, att åka till Jerolina Beach, då det är en nudist strand (om ni nu inte är sugna på det förstås). Nattlivet på Hvar är också väldigt najs! Mycket ungdomar och bra klubbar, passa er dock för "free shots" och att köpa dricka ute då till och med bartenderna lägger droger i drickan........ Innan vi åkte dit fick vi också höra att man var tvungen att ha badskor då det finns mycket sjöborrar. På Hvar var det dock helt lugnt och vi klarade oss bra utan skor. På de stränder vi var på så var det i princip helt uppstädat från sjöborrar. På torget precis i hamnen och uppe i små gränder finns hur många bra restauranger som helst! Hoppas ni får en helt fantastisk resa! Är så avis och skulle mer än gärna åka tillbaka. Kram
Emina
,
Tycker definitivt ni ska besöka "bol" som ligger på Hvar. Där finns en känd strand som heter "zlatni rat", det som är så coolt är att stranden är formad som en spets och på ena sidan är det vindstilla medan på andra sidan blåser det, så man kan i princip välja vilken sida man vill ligga på och tycker är skönast!! havet är så himla rent och det finns massor med restauranger och goda fika ställen!!! Så det är mitt lilla tips!
Simona
,
Som många redan skrivit är Split väldigt turistigt och jag tror personligen inte det är någon vidare mysig stad att stanna i länge. Jag har inte vart på stränderna i Split, men som jag hört och sett att många här skriver, så är stränderna inte så värst bra. Bästa stränderna hittar du på ställen som INTE är turiststäder. Något som jag inte ett någon skriva (?!) är stranden Zlatni rat. Ni MÅSTE ta er dit! Vad jag har förstått så ska det vara en av världens finare stränderna i världen och definitivt finaste stranden i Kroatien. GOOGLA DIREKT. Stranden är formad på ett unikt sätt och vattnet är kristallklart. Stenstrand och marken i vattnet är långt ifrån klippig som i Split. Tyvärr ligger det inte på Hvar utan på ön Brac som ligger precis bredvid Hvar. Går att ta en båt ifrån Split på kanske 30-45 minuter om jag minns rätt, så är det kanske en timmes bilresa därifrån till stranden. Ett tips kan vara att hyra en bil då det är enklare än att tex åka taxi dit. Dessutom kan man utforska mer då, eftersom alla fina ställen i princip är en bit bort från turiststäderna. Vid den här tiden på sommaren är det långt ifrån lika mycket turister än vad det brukar vara i juli. Jag Har själv varit där i juni och det var så skönt då det inte var mycket folk alls på stranden. Ett annat starkt tips om ni nu bestämmer er för att åka dit (vilket ni måste!!) är att stanna kvar till solnedgången! Så vackert, speciellt då stranden är formad på ett speciellt sätt. Dessutom var det inte mycket folk kvar på stranden då. Där ni kommer befinna er består hela kusten utav berg. Så se till att gå på hajkar upp i bergen. Naturen är galet fin med tex vinodlingar, vilda getter. Brukar dessutom finnas fina, små kyrkor eller något resturang med fin gård. Vill du tex ta fina bilder till bloggen ska din definitivt upp i bergen. Ät mycket traditionell Balkanmat! Och all kulglass i balkan är bästa som finns. Brukar alltid sluta med en glass om dagen då det finns så mycket att välja på.
Elsa
,
HAllu
Elin
,
Googla bol, suuuperfin strand! Annars blue lagoon
Mandelina
,
Om ni har möjlighet tycker jag verkligen att ni ska besöka Krka nationalpark. Det är verkligen helt fantastiskt vackert med sina vattenfall. Finns också en slags lagun man får bada i vid det största vattenfallet. Sagolikt vackert helt enkelt och definitivt höjdpunkten på min och min bästa kompis resa vi gjorde förra året 😊 Det finns säkert guidade turer med buss dit. Besöker ni Makarska så finns det en klubb inuti en grotta precis vid stranden som är häftig! Kommer tyvärr inte på namnet men googla klubbar i Makarska så dyker den säkert upp. Råder er också till att ta med er eller köpa badskor. Stränderna är verkligen vackra men tyvärr ofta väldigt steniga. Ha en underbar resa! ?
Mandelina
,
Om ni har möjlighet tycker jag verkligen att ni ska besöka Krka national park. Det är verkligen helt fantastiskt vackert med sina vattenfall. Finns också en slags lagun man får bada i vid det största vattenfallet. Sagolikt vackert helt enkelt och definitivt höjdpunkten på min och min bästa kompis resa vi gjorde förra året ? Besöker ni Makarska så finns det en klubb inuti en grotta precis vid stranden som är häftig! Kommer tyvärr inte på namnet men googla klubbar i Makarska så dyker det säkert upp. Råder er också till att ta med er eller köpa badskor. Stränderna är verkligen vackra men tyvärr väldigt steniga. Ha en underbar resa! ?
Pernilla
,
Hej!! Kom hem från Split bara för några timmar sedan! Första gången där och vi spenderade tid i Split,Brac (Bol) och Hvar. Älskade alla platser verkligen. Split är med "stad" inte lika fina stränder som på hvar. På hvar borde ni åka ut till småöarna som ligger bara 15 min bort med taxibåt man tar från hamnen. Undvik att äta på torgen utan ta er in i gränderna och leta efter mysiga restauranger. Kan varmt rekommendera att beställa in en flaska rosé och dela på och bara sitta hela kvällen. På hvar är Hula hula beach club populärt, after beach med magisk solnedgång. Vattnet är magiskt men det är bara klippor och stenstränder, vi köpte inte men många använder badskor! Ha en superbra resa!!