Gili Air - Min vecka i bilder

Allmänt, Bali 2019

Heej vänner. Jag måste säga att det känns så skönt att känna att jag verkligen saknat bloggen under den här veckan när jag varit på "semester" haha. Jag känner mig verkligen supertaggad på att blogga nu och göra bra inlägg, fota mycket, redigera, vlogga (när jag har en ny kamera haha) osv. Sen är jag faktiskt också lite taggad på rutiner nu om jag ska vara ärlig. Vill helst av allt stanna här på Bali (typ föralltid) men nu när jag vet att vi snart ska hem så börjar jag faktiskt få en gnutta hemlängtan. Vår fina lägenhet, hemlagad mat, familj och vänner <3

Under veckan på Gili Air så har vi i alla fall såklart fotat lite grann så jag tänkte visa er min vecka i bilder! Har inte fotat suuupermycket varje dag men har i alla fall lite grann. Så här nedanför har ni en liten överblick från vår fantastiska vecka <3

Vi hade bokat in hela vår vecka på ett yoga-ställe, alltså hotell och yoga kombinerat i ett. Här ovanför ser ni vår bungalow. HUR mysigt? Nej men alltså blev såå glad när vi kom fram, det var exakt som jag hade hoppats på. Enkelt men fräscht.
Såhär såg det ut inuti, bakom nästa dörr skymtar ni ute-badrummet.
Här är också en bild från hotellomgivningen. Jag kommer göra en Bali-guide som kommer upp redan nästa vecka där jag kommer gå igenom alla våra olika boenden, positiva, negativa erfarenheter osv osv osv.
Våra dagar spenderades mestadels vid stranden. Oavsett väder så tog vi oss ut på förmiddagen för att läsa lite bok, lyssna på podd osv. Runtom hela ön finns gungor som dessa, vi passade självklart på att ta en liten bild hehe ;)
Har läst såå mycket den här semestern. Hittade faktiskt en liten butik med begagnade böcker från turister så jag köpte mig ännu en bok som jag plöjde på Gili. Det regnade kanske två, tre dagar så det blev en hel del läsning.
I vanlig ordning har man ätit så mycket smoothie bowl att det är sinnessjukt. Alltså jag har ÄLSKAT att äta i träskålarna med träskedar så nu har jag faktiskt köpt med mig två av varje hem till Sverige.
På kvällarna såg vi solnedgången vid stranden. På ena sidan ön kunde man se solen gå upp och på andra sidan kunde man se den gå ner. Ni vet ju hur mycket jag älskar solnedgångar hehe, tvingade med mig Gustav varje kväll.
Vi hade ätit så mycket god mat på Bali så vi vågade inte riktigt ha höga förväntningar på lilla Gili Air. Men WOW vad gott det fanns, i massoooor. Alla tips hittar ni i den kommande guiden.
Såhär ser det ut längs stranden som egentligen sträcker sig hela vägen runt ön, Hur mysigt?
En gumma som njuter av en vattenmelonjuice.
På Gili Air fanns det massor med katter till skillnad från Bali där man mestadel ser hundar. Gissa hur extremt glad min kille var exakt varje dag? Jag överdriver verkligen inte en sekund när jag säger detta: Gustav stannade och hälsade på VARJE katt han såg. Hans kärlek för djuren imponerar på mig varje dag och gör mig sååå kär i honom.
På Gili Air finns inga mopeder (med undantag för några få elmopeder) eller bilar, man tar sig fram med cykel eller häst och vagn. Jag kan dock be er om att inte använda hästarna som transport, dom står ute i värmen heeela dagarna och får slita alldeles för mycket. Vi hyrde varsin cykel som vi tog oss runt med hela veckan och det funkade utmärkt. Även om ön är liten och bara tar 1,5 timme att gå runt så var det skönt att kunna ta sig omkring lite snabbare än till fots.
Har verkligen haft en FANTASTISK vecka på Gili Air. Precis som vi hade fått höra så var det en extremt lugn ö vilket jag uppskattade så mycket. Vill man åt jättefin natur men fest inte är prio så kan jag verkligen
Såhär såg det ut påväg tillbaka till Bali från Gili igår. Jag njöt av solen uppe på däck medan hög musik pumpades ut ur högtalarna. Kände mig så jäääkla närvarande i stunden, hela båtresan var typ som en meditationsklass. På tal om meditation så har vi faktiskt mediterat en del på Gili och jag skriver gärna mer om det i ett eget inlägg. Veckan har varit perfekt förutom en liten sak och det är att jag lyckades trampa på en korall så jag fick ett relativt djupt sår mitt under foten. Detta har självklart blivit infekterat så idag har jag knappt kunnat gå utan har haltat fram.. Känner mig så dum nu i efterhand, varför köpte jag jag inte bara rengöring och antiinflammatorisk salva direkt? Nu har jag i alla fall fått hjälp på apoteket i närheten så förhoppningsvis känns det bättre inom några dagar.

Gillar

Kommentarer

Klara
,
Hur åkte ni från Bali till Gili? Åkte ni med privatbåt eller en stor? 😊