Göra om köket - DIY style..

Allmänt, Inredning

Nu har det börjat klia i fingrarna för fröken här hemma. När jag flyttade in i den här lägenheten gjorde jag vi en mini-renovering av köket. Oskar (Noras pappa) hjälpte mig bland annat att höja bänkskivan så jag fick plats med diskmaskin osv. Köksluckorna och skåpen är dock exakt likadana sedan jag flyttade in. Något jag älskar med dom är att dom är gigantiska, dom är verkligen höga och rymliga MEN. Dom är väldigt gamla. Slitna och rätt fula. Jag har varit lite inne på att göra om köket helt och hållet men samtidigt känns det rätt dumt i och med att jag förmodligen inte riktigt skulle få tillbaka dom pengarna inom närmsta två åren vid försäljning. Då är det bättre att spara ordentligt till nästa boende tänker jag.

Såhär såg köket ut när jag köpte lägenheten.
Och såhär blev det efter lite trix och fix! Måste säga att det ändå fick sig ett rejält lyft med rätt lite medel och pengar. Nu är jag alltså intresserad av att måla om stommen + alla luckor samt lådor. Sen skulle även diskhon behöva bytas ut i och med att den varit sönder sen rätt länge tillbaka. Bänkskivan får vi behålla, ska vi börja byta ut den också så blir det en lite för dyr historia. Funderar även på att sätta dit kakel på väggen till höger i bild, ångrar att jag inte gjorde det då vi ändå lagar mat där. Så jobbigt med fläckar av tomatsås osv på vanligt målad vägg.

Vid en första anblick tycker man nog att skåpen ser helt ok ut men då kan jag berätta för er att så är inte fallet. Här ser ni två närbilder på skåpen, rätt slitna minst sagt. Nu är frågan; fixar vi att göra om detta själva? Luckorna verkar vara handmålade i många omgångar så dom lär behöva slipas rätt ordentligt. Förutom det har dom ju en del skavanker som behöver fyllas ut/fixas till. Måste vi lämna in skiten på lackeringsfirma? hehe :) tonen :) Har ni gjort något likt detta hemma? Hur gick det? Eller har ni lämnat in luckor någon gång? Vad kostade det? Vill typ helst lämna in dom på slipning/spackling/tillfixning någonstans för att sedan måla dom själv då jag vill att stommen och luckorna ska vara exakt samma färg och "konsistens" så det inte blir sprutlackerade luckor och sen handmålad stomme.
Angående färg tänker jag mig något grått-greiget-beiget. Kanske lite mörkare luckor i grått-greiget och ljusbeiga/ljusgrå väggar. I don't know.. Vet bara att jag tycker det är lite jobbigt med vita väggar i köket då det blir en del fläckar här och var.

Är så tacksam om ni vill dela med er lite av tips och tankar. Kram!

Gillar

Kommentarer

Annie
Annie,
Uppdatera <3<3<3
Eira
Eira,
Mitt tips är att ni slipar själva, förslagsvis med en slipmaskin om ni inte vill slipa era armar till crossfitformen 😉. Det är lättare än vad man tror att göra det själv - och det blir brutalt mycket billigare, tips!!
nouw.com/eiramattsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229