Hårborttagning med IPL

Allmänt, Skönhet, Tips

Idag var det äntligen dags för att göra hårborttagning hos Elisabeth på Beautylounge igen, har inte gjort det sen December innan jag åkte till Thailand. När jag kom hem från Thailand var jag för brun ett bra tag innan jag kunde göra igen men nu är jag blek igen, eller fick skrubba bort min spraytan i armhålorna och längs bikinilinjen där jag tog bort. Det jag gör är alltså hårborttagning med laser (IPL) och man behöver göra det cirka 4-10 gånger beroende på hur mycket hår man har. Ni brukar alltid ha lite frågor kring detta så klistrar in dom här under, har ni fler funderingar är det bara att slänga iväg en kommentar så svarar jag så gott jag kan. Uppge mitt namn vid bokning eller betalning så får ni 30% rabatt! YEEY <3 HÄR kan ni boka.

Försvinner allt hår? - Allt hår du lasrar bort kommer ALDRIG tillbaka. Men, det hår man ser är cirka 15-20% av det hår man har på området, därför kan man alltså uppleva att håret kommer tillbaka men det är egentligen bara de vilande hårsäckarna som kommer upp. Vissa kanske har 40% aktiva hårsäckar och vissa 5% så det är lite olika för alla. Men de hårsäckar som lasras bort kommer aldrig tillbaka. Så det är därför alla behöver göra olika många behandlingar. Men jag märkte enorm skillnad redan efter första och andra gången. Att även om det till exempel gått flera månader nu sedan jag lasrade mig sist så har jag betyyyyyydligt mycket mindre hår vilket är väldigt skönt.

Gör det ont? - Absolut så känns det men inte alls mycket. Det beror ju på vilken smärttröskel man har men skulle inte säga att det gör speciellt ont. Något som är väldigt skönt är att det gör endast ont när lasern träffar huden vilken den gör i en milli sekund typ, efter känns ingenting. Du är inte öm, röd eller någonting. Som att bli snärtat (inte jättehårt haha) och att det endast gör ont i ögonblicket det träffar huden. Sen är armhålan och bikinilinjen rätt små områden så allt går väldigt fort vilket är skönt. Sen för varje gång du kommer tillbaka har du ju mindre hår så det gör mindre och mindre ont för varje gång du lasrar dig.

Hur många gånger måste man göra det? - Det beror på vilken effekt man vill ha. Vill man få bort ALLT hår, varje hårstrå så kanske man behöver göra uppskattningsvis 6-10 gånger. Jag kan dock tänka mig att det också varierar väldigt mycket samt att är man mindre petig behövs det inte alls lika många gånger. Vissa vill ju minska, vissa tänker "jag vill bara behöva raka mig en gång i veckan" osv. Jag har gjort fyra eller fem gånger under armarna och kanske behöver göra två gånger till! :)

Vad kostar det? - Jag har ett samarbete med Elisabeth och Beautylounge Stglm så om du uppger mitt namn vid bokning eller betalning så får ni 30% på IPL (laser) Axill (armhåla) och Bikinilinjen. Ni ser en bild på prislistan ovanför men kan ge exemplet att en kur på 5 gånger (rekommenderas) under armarna blir 1200 kronor billigare med min rabattkod.

Varför gör du hårborttagning? För att jag själv föredrar att vara utan hår under armarna till exempel, och tycker att det är jobbigt med rakning som ofta leder till irriterad hy, röda prickar osv. Sen tycker jag även att det var jobbigt att även om jag var nyrakad under armarna så såg man liksom som svarta prickar ändå igenom huden. Typ hårsäckarna syntes igenom så det såg typ alltid ut som att jag hade stubb. Det är väldigt bekvämt helt enkelt. Jag är så jäkla nöjd.

Hur förbereder man sig och faller håret av direkt? Man ska komma dit nyrakad, typ kvällen innan ska du ha rakat dig på området du ska lasra. Det för att du ska lasra hårsäcken och inte själva hårstråt. När du vaxar till exempel måste du spara ut håret för att kunna ta bort det så är det inte här. Det är väl i princip den förberedelsen du behöver göra. Sen efter några dagar efter håret börjar växa ut så släpper det liksom från hårsäckarna och kommer aldrig tillbaka. Alltså det är inget man märker av eller känner! :)

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Kan inte du lägga upp en bättre bild på den fina vita spets jumpsuiten du hade köpt från H&M?
Emelie
,
Hur gammal måste man vara?
Matilda,
Grymt bra och informativt inlägg! Funderar på att också göra mig av med håret i armhålorna, har samma problem som du hade förut nämligen...inte alls kul!
WWW.matildajohansson.forme.se
Patricia
,
Innebär det några risker med IPL? alltså ifall man skulle skada huden lr få någon sjukdom? Kan man uppge rabattkoden till hårbortagning på ben med? Kram!