Hejdå USA!

Resor, USA 2018
Okej hur sjukt är det inte att vi faktiskt nu är klara med vår fem veckors långa resa som vi så länge längtat efter? Känns så konstigt men samtidigt så bra. Fan vad glad och tacksam jag är över denna resa. Den 12e Juni landade vi i San Fransisco och där såg vi bland annat Golden Gate Bridge. Det enda som var jobbigt med San Fransisco var den extremt jobbiga jet lagen på 9 timmar haha. Vi somnade innan 19.00 första kvällen heeeelt utslagna. Gud vad länge sen det här känns nu, vi har hunnit med så mycket och sett så mycket under den här månaden.
Efter San Fransisco bilade vi mot Los Angeles. Påvägen dit stannade vi i Bakersfield (enbart pga att vi ville ha varmare temperatur haha). Här är en bild från när vi stannade bilen mitt i ingenstans. Det var sååå vackert verkligen, så öde.
Jag var tyvärr den enda som fick köra bilen då en extra körare var tvungen att ha fyllt 25. Körde sammanlagt 60-70 mil vilket var lite jobbigt men sååå värt. Kan verkligen rekommendera er att köra bil mellan San Fransisco och Los Angeles. Highway 1 var sååå vacker även om vi hade det regnigt och molningt i början.
Efter Bakersfield kom vi fram till Los Angeles. Först bodde vi i Santa Monica i fem dagar.
Vi gick på promenad i Los Liones med sååå fin utsikt!
Sen förflyttade vi oss från Santa Monica till West Hollywood i fem dagar!
Efter mycket hemlagad mat i Santa Monica åt vi några riktigt goda middagar ute.
Vi gick på Universal Studios!! Jag upptäckte där att jag blivit en illamående gammal tant.
Från Los Angeles flög vi till Oahu, Hawaii. Vi hämtade upp hyrbilen och körde till Oahus västkust där vi hyrt en airbnb-lägenhet med en privat strand som var sååå fin och öde. Ja ni ser ju bakom mig, inte en enda människa. Detta var verkligen något utav av de finaste ställena jag nååågonsin besökt. WOW!
Vi passade på att ta bilen för att åka på utflykt och se vattenfall!
Vi åkte även ut med en båt för att leta efter vilda delfiner och sköldpaddor, vilket vi till vår glada förvåning såg!! Så jäkla coolt och fint att se djuren i den miljön som dom verkligen hör hemma i. Inte på någon jäkla delfinshow..
Efter sex dagar på västkusten förflyttade vi oss till Waikiki på Oahu som är väldigt turistigt och en "riktig" stad. Vi åt 4th of July-middag på en takterass med livets utsikt. Så härligt!

Vi gjorde verkligen iiiingenting i Waikiki vilket var så skönt. Vi bara degade vid poolen flera dagar i rad. Lyssnade på musik, poddar och läste lite i min bok.
Sen bar det av igen, denna gång till..
Las Vegas!! Efter Hawaiis lugn så spenderade vi tre dagar i Las Vegas som bestod av lite strosande och skoj.
Vi hann även med att åka helikopter över Grand Canyon. Topp fem sjukaste sakerna jag gjort. Det var så otroligt vackert och mäktigt. Ni MÅSTE göra detta innan ni dör, det var sååå sjukt.
Resans sista fyra dagar spenderade vi i New York och nu är det dags att åka hem. Shit vad kul vi har haft, vad många nya ställen vi fått se och vad nöjd jag är. Nu ser jag såååå mycket fram emot att få komma hem, packa om och åka till min pojkvän och njuta av den svenska sommaren.

Tänkte att jag ska samla alla era frågor om resan i ett inlägg. Ställ era frågor här om det är något ni undrar. Puss!

Gillar

Kommentarer

Victoria
,
Ni klagar seriöst bara i er podd om USA. Så tråkigt att bara lyssna på negativitet.
Anna
,
I ett annat inlägg, Berätta om hur du Gustav träffades igen och eran story från högstadiet tills idag och hur allt gått till!! Tror många vill veta och kanske få lite hopp och tips haha.
Hanna
,
Hej Mathilda och Andrea! Älskar er podd massor! Det har dock börjat byggas upp en liten irritation i mig när ni säger "summa summarus" istället för "summa summarum" (som är uttrycket för "sammanlagt"), vilket används en hel del i podden. Ville bara upplysa er om detta då ni verkar gilla uttrycket, även om det känns drygt att skriva detta :p Ha de gott, er podd underhåller så mycket under sommarjobbstimmarna!!:)
Pernilla
,
Hej! Vill också veta hur mycket pengar ni lagt, levde ni snålt/billigt eller bodde ni bra? Kunde man valt billigare alternativ etc? Pusss
Tess
,
-vad skulle ni ändra om ni fick göra om samma resa?
Ida
,
Vill verkligen ha en reseguide Andrea-style om varje destination!!!!
Ida,
Vill verkligen ha en reseguide Andrea-style om varje destination!
ida.sjostrom.info
Matilda
,
Tjenis!!! Brukar aldrig (!) kommentera nåt nästan, hehe, men är bara tvungen att skriva hur GOA ni två är (verkar vara)! Du å Mathilda alltså. Så himla härlig er resa verkade vara också. Vill så himla gärna göra en liknande om några år. Men jag måste bara fråga, vad kostade den ungefär? Totalt, all mat & alla extra kostnader inräknat! Behöver börja spara redan nu & kan vara bra att veta ungefär. Kul att du är i Tylösand också, bor själv i Halmstad! Hoppas vi stöter på varandra, kraaam <3
Lisa
,
Hej Andrea! Jag och min bästa vän har blivit så inspirerad av er resa! Så vi tänkte att vi skulle börja spara. Det hade varit så nice om du kunde skriva på ett ungefär vad ni spenderade... typ under själva roadtripen, på Hawaii och i New York. Eller sammanlagt! Det kvittar 😊 hade varit nice att ha en uppfattning av hur mycket som går åt till en sånn här resa liksom. Hade varit så schysst! Och tack för världens bästa blogg❤️❤️❤️
Molly
,
Skulle jättegärna vilja veta om budgeten du gjorde stämde eller hur mycket pengar som gick åt på resan! Är så sugen på att göra en liknande!