Hjälp mig! Hur hade ni tänkt?

Allmänt

Hej på er och godmorgon! Som många av er säkert vet så har man ju nu fått reda på vad man kom in och inte kom in på för utbildningar på universitetet. Jag hade sökt Journalistprogrammet på Stockholms Universitet samt Media och Kommunikationsvetenskap 2 (30 p). Sistnämnda är alltså en fortsättningskurs på det jag läste i våras och nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag är egentligen inte speciellt nöjd med min utbildning. Det var givande för min personliga utveckling men inte för min framtid, vad det känns som i alla fall. Ingenting under ett halvår lärde jag mig som jag känner att jag har eller komma ta nytta av i arbetslivet. Mathilda sökte också journalistprogrammet och vi tänkte att det kunde vara nice att gå tillsammans, skulle ju underlätta en hel del. MEN, jag visste att det skulle bli en väldigt stor utmaning för mig att komma in och ja, det gjorde jag inte. Jag är på reservlistan aaaaalldeeelles för långt bak för att det någonsin skulle vara aktuellt liksom.

Jag kom in på MKV2 och nu vet jag inte riktigt hur jag ska tänka. Hur hade ni tänkt? Att det alltid är bra att plugga? Eller att det ät total waste of time att plugga något som inte ger mig någonting och istället fokusera på jobb? Ni är alltid så kloka och det känns så bra att läsa era tankar och erfarenheter. Plz hjälp en gömma i nöd <3 <3

Gillar

Kommentarer

Jessica,
Jag är reserv 40 på ekonom programmet i Göteborg. Är det någon som vet om jag forfarande har en chans att komma in? Brukar det vara 40 personer slutar första veckorna/tackar nej? Någon som vet? ???
jessica.johansson.98@hotmail.com
MG
,
Det är alltid bra att ha ett kvitto på ens kunskap. Framtida arbetsgivare vill gärna kunna se på pappret att du kan det du kan, vilket kan göras genom en utbildning.
Caroline
,
Jag hade pluggat kursen ändå. Dels är det aldrig bortkastad tid att plugga tänker jag, man kan aldrig få för mycket kunskap! Dessutom tror jag att det är ett jättebra komplement att ha läst klart båda Medie-kommunikationskurserna, det gynnar nog dig i framtiden. Men självklart får du känna efter själv och göra det som DU känner för! Kram
MKVare
,
Hallå, jag läser hela programmet medier, kommunikation och Pr och ska börja på femte terminen av sex, ska alltså läsa kandidatkursen nu till hösten. Jag får väll vara ärlig och säga att mkv grund och fortsättning inte var de roligaste kurserna jag läste men samtidigt tror jag att du kommer ångra att du inte läste fortsättningskursen. Det är alltid bra att ha en universitetsutbildning som du säger. Du kan ju ställa dig frågan om du ångrar att du lästa mkv1? Iståfall om du gör det ska du ju självklart inte fortsätta men om du inte gör det tycker jag du ska läsa mkv2. Mkv2 fick vi (läser på annat universitet än dig) lära oss mycket om organisationer och även genusvetenskap som jag tror är nyttig oavsett vilket yrke man väljer att arbete med i framtiden! Så jag skulle rekomdera att fortsätta att läsa för det är inte bortkastad tid, det är ett halvår- ett år till av ditt liv, det är inte länge och kunskap är aldrig dåligt! kraam
Josefin
,
Visst är det alltid värdefullt på något sätt att ha pluggat, men om du inte trivdes med det så tycker jag det är bättre att fokusera på annat som du tycker är mer givande. Du kan ju alltid fundera i ett halvår bara och söka in till de som startar i januari istället ☺️
Hannah
,
Hej! Det skadar ju aldrig att plugga, och eftersom du har ett ganska så flexibelt jobb så hade jag nog pluggat den kursen trots allt! Eftersom du inte måste utesluta antigen jobb eller kursen! Kan ju va värt eftersom de ändå bidrar till din personliga utveckling!! (Och sen får du ju 30 HP till och de är ju aldrig fel) Men gör vad som känns mest rätt! Kram!!
Malin
,
Jag tycker att du ska fokusera på annat, speciellt om du känner att MKV inte är så givande för din framtid. Nu vet du hur man pluggar och kan använda de på en annan linje eller program som du faktiskt vill gå. Satsa på något som är mer värdefullt för dig just nu och tänk inte allt för mycket på framtiden!
Natalija
,
Men får väga för och nackdelar. Samtidigt som det du pluggar inte bidrar till bättre karriärmöjligheter gör nog en personlig utveckling det! Meeen om du inte tycker att det är roligt, borde du inte göra det ?
Elin
,
Har läst hela medie- och kommunikationsprogrammet och håller med om att mycket man lär sig där har man ingen praktisk användning av. Men! Den utbildningen har lett mig till det jobb jag har idag (inom marknadsföring) som jag stormtrivs med. Så även fast jag valde ”fel inriktning” hamnade jag ändå på rätt bana. Så mitt råd är - läs b-kursen! Den är tradig men som någon sa här i kommentarsfältet så är det mycket fokus på organisationskommunikation och genusvetenskap som är två bra ämnen att ha kunskap i när man vill jobba inom kommunikationsbranschen. Så kör! P.S! Har många vänner som sökt journalistprogrammet på SU och för många tog det ååår innan de kom in. Så häng inte läpp över det! Om du fortfarande vill läsa det programmet så sök igen, gång på gång. Till slut kanske en plats öppnar sig, eller så har andra dörrar öppnats. Allt gott!
Elina
,
Jag läser ekonomi på Handelshögskolan och har ett år kvar av mina studier. Har verkligen inte tyckt att allt var roligt och speciellt inte grundkurserna. Dock har jag den senaste terminen läst fortsättningskurser vilket har varit såå mycket roligare! Om jag var du hade jag fortsatt plugga, känns det fortfarande inte rätt efter en kurs är det ju bara att hoppa av. Vad är det värsta som kan hända? ? Lycka till!!