Höstbukett

Allmänt, Inredning

Hur vacker är inte min blombukett här hemma? Igår när jag och Mathilda poddade så gick jag förbi H&M Home på Drottninggatan som även säljer blommor och var bara tvungen att köpa mig en ihop-plock till en bukett. Jag gillar verkligen lite mer "vilda" buketter och inte strama, hårda. Tycker verkligen det är så fint att få in lite grönt också, det luktar så gott av eucalyptus i hela lägenheten nu. Jag brukar inte köpa snittblommor speciellt ofta men jag kände att det kunde vara roligt som en start på hösten. Igår var första "normala" jobbdagen igen, tillbaka i Stockholm, tillbaka till rutiner osv.

Idag när jag åkte till en frukostevent så kände jag verkligen höstkänslor, jag var klädd i jeans, kappa och t-shirt och ändå frös jag lite när vinden blåste som hårdast. Usch.. Hösten rent vädermässigt gillar jag ju inte men att vara tillbaka med rutiner är något jag verkligen uppskattar. Jag märker att jag mår psykiskt bättre av det. Under sommaren känner jag ofta lite ångest över att inte ha struktur på saker och ting även om det är just det som är så skönt, i alla fall i början..

Gillar

Kommentarer

NM
,
Hej Andrea och Mathilda! Lyssnade precis på podden och är liiite avis på er resa nästa sommar! Jag och min pojkvän var i USA i slutet av maj-början av Juni (2 veckor). Vi flög till LA och bilade till San Fransisco via highway 1 (såå vackert). Vi gjorde 2 övernattningar på vägen och sedan gjorde vi en avstickare till Yosemite (bästa på hela resan enligt mig!) och sen vidare till SF och därifrån flög vi hem. Highway 1 kan dock vara avstängd så kolla detta innan! Det var den för oss så vi fick vända och köra tillbaka i 1 timme men det gjorde inget för det var sjukt vackra landskap 'in land' också. Vi hyrde alltså en bil och för den betalade vi ca 7000kr och som svar på din fråga: det kostar ca 3000kr extra om du är under 25 och det sög men så är deras regler. Vi hyrde dock en ganska stor bil pga jag hade mycket packning (heh), så man kan definitivt komma undan billigare. MEN, som ni var inne på, det är väldigt fördelaktigt att ha bil i LA för det är så sjukt stort men väldigt bilvänligt! Ni är väl säkert redan medvetna om detta men det finns så otroligt mycket hemlösa i Los Angeles och det är därmed inte så jättetrevligt att promenera längre sträckor, eller kortare heller för den delen. USA har ju stora klyftor men jag fick känslan av att det var MYCKET värre på västkusten (har varit i New York tidigare och upplevde inte detta). En sak jag hade gjort annorlunda är att packa med varma kläder (hade faktiskt läst detta innan men tänkte att nej det är ju sommar??). Så ja, jag hade i princip BARA med mig sommarkläder och det var sjukt kallt och blåsigt i San Fransisco, som tur var hade min kille med sig en tunnare jacka och den lånade jag rätt så flitigt så ja, det blir kallt där, särskilt på kvällen! Det var lite tips från ett planeringsfreak till ett annat, hoppas det hjälpte något! Har självklart massa tips på saker att se och göra men tänker att ni nog redan har rätt bra koll och det är ju inte precis svårt att hitta heller och med tanke på att detta börjar bli en b
Matilda
,
Lyssnar på podden och hör att ni letar efter guldkorn i USA, och ett stooort tips är museeområdet Getty Center i LA! Det är så sjukt vackert där, helt klart värt att åka dit och bara strosa runt en eftermiddag och det är dessutom gratis. Googla och ÅK DIT!
Emma
,
Vart har Anton tagit vägen...?
Anonym
,
åh vilken härlig bukett!