Imorgon åker jag till..

Allmänt, Resor

Imorgon ska jag till en stad jag besökt väldigt lite under mina snart 22 år, Malmö! Göteborg har jag besökt en del men Sveriges tredje största stad har jag typ aldrig varit i, nästan sjukt ju. Jag har åkt till Emporia för att shoppa när jag varit på annat håll i Stockholm men vad jag kan komma ihåg har jag inte varit inne i själva Malmö, kanske någon gång när jag var liten. Jag kommer vara där fredag till söndag bara men skulle verkligen uppskatta lite tips. Finns det några fina promenadstråk? Vart dricker man godaste cappucinon? Har ni tips om någon restaurang med god vegetarisk mat? Jag kommer bo väldigt centralt, ser mycket fram emot att se mig omkring lite i Bron-området som det fan man är haha..

Nej men skulle bli så tacksam över era bästa Malmö-tips!!

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Godaste kaffet finns på Lilla kafferosteriet, den mest instagramvänliga platsen för drink och middag är helt klart MJ's (mäster johan). KOL är även en najs cocktail bar att gå till på kvällen (det är även MJ's). Mysigaste området är Davidhallstorg, lilla torg och Västra Hamnen!!
ella
,
Bästa utsikten på kvällen är lätt Malmö Live Skybar, så himla fint, goda drinkar och mysig atmosfär. MJ's har bra drinkar och mat på både lunch och kväll, skitsnyggt inrett så väldigt blogg-/instagram-vänligt. Lilla torg har olika uteserveringar med mat och kaffe, väldigt mysigt med de små färgglada husen. Lilla kafferosteriet har gott kaffe och god fika. Att gå längs kanalen i Slottsparken / Kungsparken är jättemysigt, dock är löven på träden inte så fina nu men det ligger centralt så gå dit också!
Elsa
,
Hej! Bästa stället att strosa runt i i Malmö är Västra Hamnen, sååå mysigt. Det är även väldigt trevligt att gå runt vid Möllan då det är en stor frukt/grönsaksmarknad där varje dag, det känns nästan som man är utomlands. Bästa kaffet finns på Lilla Kafferosteriet eller Noir Kaffekultur. Ha det bäääst och posta mycket bilder..
Katja
,
Jag skickad ett DM på insta med massa tips!! Men absolut godaste kaffet har de på Noir! 😊)
Lina
,
Lilla torg, gamla stan/gamla väster, västra hamnen om du vill se turning torso på nära håll haha, Malmö live skybar, möllan (mycket restauranger med vegetariskt och veganskt utbud)
Linnéa
,
Så kul, Malmö är väldigt härligt! Det är mysigt att promenera runt Pildammarna samt ute i Västra Hamnen! Rekommenderar er verkligen att ta er upp i Malmö Live och äta där, annars är Bastard RIKTIGT bra. Till lunch är Malmö Saluhall bra, där finns godaste falafeln. Och om det är bra väder kan man åka kanalbåt eller hyra trampbåt i kanalen, supermysigt!
Ida
,
Så roligt att du ska till Malmö! Som Skånebo tipsar jag om: Lilla torg - hit måste du bara gå, gärna på kvällen! Oavsett väder så är lilla torg fullt med folk och uteserveringen används flitigt med värmare (och alkohol) som gör en varm Malmös kanaler - sätt dig längs kanalen med en kaffe i handen om solen tittar fram. I trappan längs med kanalen som går vid centralstationen brukar här vara mycket folk runt lunchtid, ta en annan tidpunkt så får du lite egentid. Torg - Malmö har många torg och omkring dessa finns egna små "centrum" där du kan hitta butiker mm. Gustav Adolfs torg kan du ta dig till och sedan följa shoppinggatan upp för att komma till nästa torg med fina blomsyerstånd och restauranger. Malmö Boulebar - om ni får möjlighet (om du inte åker själv) besök Boulebaren!! Så himla roligt koncept där du kan spela boule, dricka drinkar och äta god mat i världens kombination. Det var något som är värt att hitta på, ha en härlig vistelse ☀️
Hej
,
Bor själv i Malmö sen tre år tillbaka och blev så taggad att hjälpa till... så bara fick jag hjärnsläpp haha! Men ett hett tips är att åka till utsiktsplatsen, gärna nära solnedgångs tiden, världen vackraste utsikt över Öresundsbron. Vill ni äta goda acai bowls etc så rekommenderar jag lotta love superfood bar. Annars... hmm. Fint väder så är det mysigt att promenera i västra hamnen, bakom Kockums fritid och bort mot turning torso. Bäst utsikt för en drink på kvällen är Malml live sky bar. Men där är ont om plats så var i tid!
Matilda
,
Hej! Själv bor jag i delen som heter Limhamn och jag vill verkligen tipsa om att besöka utkiksplatsen där man kan promenera vid bron samt under vilket jag tycker är lite obehagligt men häftigt! Detta är verkligen min favoritplats speciellt när det är fint väder men att se solnedgången där är nog ännu bättre! Hoppas att du har en bra vistelse! Kram <3
Tilda
,
Kan varmt rekommendera pasta på La Trattoria och italiensk glass på Dolce Sicilia! 😊